Herkese merhaba, iyi akşamlar dilerim. Foruma ilk defa yazıyorum, forumda ki tüm bilgi ve paylaşımlar için öncelikle herkese teşekkür ederim. Bir kaç konuyu sizinle paylaşarak yardımınızı rica edeceğim.
Bir önceki televizyonum ışık sızması problemi sebebiyle değişim yapıldı ve yeni televizyonum olan LG 55nano866pa.hpdylwk teslim edildi. Fakat televizyonu izlerken bir netleşip bir bulanıklaşıyor, kanal logosunun etrafı bulanıklaşmış şekilde görülüyordu. Aynı zamanda kayan yazılar bazen çok pürüzsüz akarken bazen de titreyerek okunamayacak şekilde akıyordu. Bende TV nin ekran yenileme hızından şüphelendim ve Web tarayıcı üzerinden test yaptım. Testte 50-60 hz olarak sonuç verdi. Oysa ki televizyon teknik özelliklerinde gerçek 120 hz olduğu yazıyor. Daha sonra aynı testi başka cihazlarda da yaparak testin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim, kardeşimin televizyonu 4 sene önceye ait olmasına rağmen 60hz, cep telefonu ve tablet ise 120hz sonuç verdi(teknik özelliklerinde yazan panel hz değerleri ile aynı). Ardından hafta başında ilgili yetkili servise kayıt oluşturdum ve bugün geldiler. Yetkili servis logo etrafındaki bulanıklaşmanın ve bir netleşip bir bulanıklaşmanın uydu sinyal kalitesinden kaynaklandığını, kalitenin düşük olduğunu söyledi. Sinyal cihazı ile baktılar ve 55/65 arası olduğunu bu konuda tvde bir arıza olmadığını söylediler. Ardından ekran yenileme konusu ile ilgili olarak cihazın 120 hz olduğunu ve bu yapılan testlerin onlar için geçerli olmadığını, panelin ekran yenileme testinin böyle yapılamayacağını, TV de görünür bir problem olmadığını ama çok istiyorsam ekran yenileme değerinin tespiti için tvyi servise götürmeleri ve panelin sökülüp, 120hz lik bir yayının panele vererek bu değerin tespit edilebileceğini söylediler. Arada cumartesi ve pazar oldupu için pazartesi alalım TV yi hafta sonu cihazsız kalmayın dediler. Uydu sinyali kalitesiz olduğu ve tvde birşey olmadığını söyledikleri için de 150 tl servis ücreti ödedim.
Şimdi kayan yazıların titreyip düzelmesi gerçekten sinyal kalitesinden mi yoksa hertz değerinden mi, ekran yenileme değerinin tespiti bu şekilde cihazın açılması ile mi oluyor, benim yaptığım test geçersiz mi, servis cihazı açarak panelin 120 hz olduğunu bana nasıl ispatlayacak, cihaz açıldığı için dezavantajım olur mu? Cihazı göndereyim mi servise?
Sizin önerileriniz nedir? Umarım doğru konu altına yazmışımdır. Hatam kusurum olduysa özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.