Lcd ekrana giden soket kırılmış tamiri olur mu

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Aslinda ilk önce led bardan kaynakli tvyi calisir hale getirmeyi düşünüyordum ama şu aşamada mb95 arizalandiysa aynisini almaktansa donanima uyumlu üst versiyon almak mantikli geliyor. Deneme sansim yok letgodan alip calistirmayi düşünüyorum. Belki karti alacagim kişi almadan denememe izin verirse dediginizi yapmis olurum. Ama bu aşamada nokta atış üst versiyon cok iyi olur.
Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazilim yüklerken çöken karti kurtarabildiniz mi. Standby isigi yanmiyor demissiniz. Benimde ayni durum soz konusu olabilir.
evet yıllar önce teraspy teraspy hocamla birçok yazılım denemiştik şansıma yazılımı almış açılmıştı.?

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
arkadaşlar resimdeki pens ampermetre ile dc gerilimleri referans tv kasasını alarak ölçtüm, sonuçlar şu şekilde.

1 numaralı diyotlar 11v
2 Numaralı yerde, büyük diyotlar 28v, küçük diyot 60v
3 numaralı diyot 28 V
4 numaralı soketin üsteki pini 11V, alttaki pini 28V gösteriyor.
5 numaralı led bara giden soketin siyah ucu 28V
6 numaralı lcd ekrana giden soket kablosunun üzerinde 60V yazıyor. bu da çıkış gerilimi 60v olmadığı için lcdnin ışıkları dahil çalışmıyor.

bunlardan anlaşıldığına göre besleme kartı arızalanmış.

WhatsApp-Image-2020-05-22-at-00.59.16.jpg

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
arkadaşlar resimdeki pens ampermetre ile dc gerilimleri referans tv kasasını alarak ölçtüm, sonuçlar şu şekilde.

1 numaralı diyotlar 11v
3 numaralı diyot 28 V
5 numaralı led ekrana giden soketin siyah ucu 28V
6 numaralı lcd ekrana giden soket kablosunun üzerinde 60V yazıyor. bu da çıkış gerilimi 60v olmadığı için lcdnin ışıkları dahil çalışmıyor.

6 nolu uç ,ledlere mi gidiyor acaba ,o panel değilmi ki :alala
Ledlere giden hangisi 5 nomu?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026

1 numaralı diyotlar 11v
3 numaralı diyot 28 V
5 numaralı led bara giden soketin siyah ucu 28V

Ölçü aletinin (Multimetre) Eksi (Siyah) Probu şasede (İletken gövdede) iken yapılan ölçümlerde yükseltilmiş led voltajını göremezsiniz. Eksi uc (Konvertör) Led driver ıc tarafından ölçülür ölçüm ucları lede giden soket üzerindedir. Eksi prob şasedeyken 24 - 28 Volt civarında görmeniz normaldir. Ledlerde sorun varsa besleme devresi korumaya geçer az voltaj görürsünüz. Anakarttan led drive ıc ye ledleri yakması için On/Off bilsisi (Voltajı) gelmez ise yine az voltaj görürsünüz. Aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt