Lcd ekrana giden soket kırılmış tamiri olur mu

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
Merhaba Öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Mb95m serisi anakartı olan vestel led televizyonum elektrik kesintisinden dolayı logo açılıp kapanıyordu, forumlardan anladığım kadarıyla yazılımının çöktüğünü anladım. ancak yazılılm atarken bu sefer tamamen kapandı ve kumanda ışığı da yanmamaya başladı. bu yüzden tv nin içini açtım ve güç ünitesinde arıza olup olmadığını kontrol etmek istedim. adem hocamın youtube videolarında gösterdiği gibi ölçü aleti ile hem diyot çıkışlarını hemde lcd ye giden çıkışları kontrol ettim 60v olarak çıkış veriyordu. ancak resimdeki gibi Lcd ye giden sokentin bağlantı yerine temas etmediğini fark ettim (bunun ne sebeple olduğunu bilmiyorum, kasayı açarken zorlamış olabilirim)

bu konuda ne tavsiye edersiniz

WhatsApp-Image-2020-05-17-at-14.46.40.jpg
WhatsApp-Image-2020-05-17-at-14.51.40.jpg

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
O kablo LED aydınlatma için değil mi?
MB9X kartlar havadan nem kapabilecek kadar hassaslar, yazılım işinde bile teçhizatlı olmakta yarar var. :hihi

dogrudur led aydınlatmanın soketine benziyor
arızanın sebebi de büyük ihtimalle bu olabilir, led aydınlatma çalışmadığı için kumanda led i hiç sinyal vermemiş olabilir Adem Helvacı Adem Helvacı abbimin bu konudaki yorumunu bekliyorum.
bu cihazın led aydınlatmasını değiştirebilir miyim şu an parçalarını söktüm led kısmına girişmedim biraz daha riskli olduğu için bu kısımda vantuz felan gerekiyor o yüzden

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
dogrudur led aydınlatmanın soketine benziyor
arızanın sebebi de büyük ihtimalle bu olabilir, led aydınlatma çalışmadığı için kumanda led i hiç sinyal vermemiş olabilir Adem Helvacı Adem Helvacı abbimin bu konudaki yorumunu bekliyorum.
bu cihazın led aydınlatmasını değiştirebilir miyim şu an parçalarını söktüm led kısmına girişmedim biraz daha riskli olduğu için bu kısımda vantuz felan gerekiyor o yüzden

geçmiş olsun keşke hemen müdahale ye girişmeseydiniz.Bu aletleri açmadan önce en az birkaç video izlemek yada yönerge almak gerekiyor.Ben çamaşır makinesi nin üst tablasını açarken tırnağını kırdım o gene çekip yukarı kaldırmak gerekiyormuş?

Bence bu saatten sonra Adem hoca ve diğer üstad lardan haber bekleyin.

Elektrik gitmesiyle yazılımı çöken tv duymadım ancak yüksek alçak voltaj düşmesi falan gerekir heralde.Öncesinde neler oldu bir gözden geçirin isterseniz.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
geçmiş olsun keşke hemen müdahale ye girişmeseydiniz.Bu aletleri açmadan önce en az birkaç video izlemek yada yönerge almak gerekiyor.Ben çamaşır makinesi nin üst tablasını açarken tırnağını kırdım o gene çekip yukarı kaldırmak gerekiyormuş?

Bence bu saatten sonra Adem hoca ve diğer üstad lardan haber bekleyin.

Elektrik gitmesiyle yazılımı çöken tv duymadım ancak yüksek alçak voltaj düşmesi falan gerekir heralde.Öncesinde neler oldu bir gözden geçirin isterseniz.

yazılım çökmesinin sebebinin ne olduğunu tam ben de bilmiyorum ama bu aşamada geldiğim nokta dayanamayıp lcd panel kısımlarını da çıkardım ve sonuç olarak led aydınlatmanın soketine ulaştım

asıl bu aşamada tavsiyeye ihtiyacım var led aydınlatmanın soketi takılabilir mi yoksa yeni bir led aydınlatma mı almam gerekiyor.

led aydınlatma 60 v ile çalışıyor güç ünitesinin lede giden soket uçlarından ölçüm yapmıştım orası da 60v gösteriyordu. tv nin çalışmama nedeni bu soketteki temassızlıktan kaynaklandığını zannediyorum

Adem Helvacı Adem Helvacı yorumlarını bekliyorum

şimdiden teşekkürler

2e1106822a63979f5.jpg
112b76158e65d049c.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bunlarda ledin modeli ve soket bağlantı kısımları, soket kısmının tamir edilip edilemeyeceğini söyleyebilir misiniz.
tamir edilemeyecekse internette çok çeşit var hanisini almam gerekir, yardımcı olursanız memnun olurum.

301f2462f79898e6d.jpg
4f2a23d4ef991bf36.jpg

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ilginç nasıl kopmuş ki o led soketi?

Lehim yapılamaz mı?Neticede led ler sağlam orijinalse ne bileyim yani bir soket için değiştirmek mantık lımıdır?

Adem hocam yazsın bakalım ama nacizane görüşüm lehim yapılabilir gibi.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
ledler çalışıyor tek tek denedim çok ince olduğu içi lehim yapılma durumu görünmüyor internette 56 tl şerit led ondan almayı düşünüyorum. tv nin açılmamasının sebebi de ekranın faaliyete geçmemesi olabilir diye düşünüyorum

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
ledler çalışıyor tek tek denedim çok ince olduğu içi lehim yapılma durumu görünmüyor internette 56 tl şerit led ondan almayı düşünüyorum. tv nin açılmamasının sebebi de ekranın faaliyete geçmemesi olabilir diye düşünüyorum

Yalnız tek grubu değil tamamını değişmeniz daha sağlıklı olabilir.
Yine de acele etmeyin derim, işin içindeki üyelerimiz bir yanıt versin.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
mb95 yazilim konusunda maalesef cok hassas bir kart , standby isigi yanmiyorsa büyük ihtimalle anakartta da sorun olabilir.

Evet hocam dogru olabilir oncelikle serit ledin siparisinin gelmesini bekliyorum ondan sonra ana kart uzerine yogunlasacagim. Tvye enerji verdigimizde led ekran çalışsın calismasin standby ışığı her halukarda yanmasi gerekir dogru mudur.

Ayrica;
Ana kart arizali ise ayni model mi almak gerekir yoksa bir üst versiyon mu soketleri uyduktan sonra üst model ana kartlarda cihaza uyar mi

Geri
Üst Alt