Lcd ekrana giden soket kırılmış tamiri olur mu

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Evet hocam dogru olabilir oncelikle serit ledin siparisinin gelmesini bekliyorum ondan sonra ana kart uzerine yogunlasacagim. Tvye enerji verdigimizde led ekran çalışsın calismasin standby ışığı her halukarda yanmasi gerekir dogru mudur.

Ayrica;
Ana kart arizali ise ayni model mi almak gerekir yoksa bir üst versiyon mu soketleri uyduktan sonra üst model ana kartlarda cihaza uyar mi
Bir şey soracağım özel gelmezse, tamirci misiniz, yoksa amatörce evde mi uğraşıyorsunuz

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Evet hocam dogru olabilir oncelikle serit ledin siparisinin gelmesini bekliyorum ondan sonra ana kart uzerine yogunlasacagim. Tvye enerji verdigimizde led ekran çalışsın calismasin standby ışığı her halukarda yanmasi gerekir dogru mudur.

Ayrica;
Ana kart arizali ise ayni model mi almak gerekir yoksa bir üst versiyon mu soketleri uyduktan sonra üst model ana kartlarda cihaza uyar mi

bende mb91 kartlı var.meraktan başka bir yazılım yüklemiştim standby ışığı dahi yanmıyordu.sanırsam flash çökünce boot olmuyor kart.Şuna benzetin bilgisayar da boot olması lazım ki ekran kartını tanısın ekrana bios görüntüsünü versin.Umarım kartta problem yoktur ama o led girişi nasıl kopmuş anlamadım.Hayır kablo bantlı olmasa gerildi koptu açarken diyeceğim ama çok zor ihtimal yani.Belki sıcak etkisiyle kopmuştur.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
bende mb91 kartlı var.meraktan başka bir yazılım yüklemiştim standby ışığı dahi yanmıyordu.sanırsam flash çökünce boot olmuyor kart.Şuna benzetin bilgisayar da boot olması lazım ki ekran kartını tanısın ekrana bios görüntüsünü versin.Umarım kartta problem yoktur ama o led girişi nasıl kopmuş anlamadım.Hayır kablo bantlı olmasa gerildi koptu açarken diyeceğim ama çok zor ihtimal yani.Belki sıcak etkisiyle kopmuştur.

Led bari degistirdikten sonra sonucu yazarim anakart dan mi yoksa baska bir yerden mi ona göre bilgilendiririm. Eğer anakartta ise ilk etapta bir üst versiyon anakartla işimi çözmeye çalışacağım.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
nasıo kopuyor ki hocam? Aşırı ısınmadan mı?
Valla sebebini bilmiyorum ama led barin yenisini internetten buldum kargo dahil 66 tl ye geldi arizali olani aydinlatma yapacagim

Ama malesef tv yi ayaga kaldiramadim. Aksilik multimetre de gerilim degerlerini yanlis gosteriyor 220v gerilimi bile abuk sabuk 800v gosteriyor. Yarin ilk isim multimetre almak olacak. Güç kartinin çıkışlarıni ve diyotlari son ölçtugumde 60v gerilim gostermisti. Güç kartinin calisilir oldugunu teyit edersem letgodan ikinci el anakart bakiyorum. Mümkünse bir mb95m ust versiyonlarindan donanima uyumlu birtane almayi düşünüyorum.

Anakart yavsiyeniz olursa sevinirim.

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
mb96 hic isinize yaramaz smart özelligi vs hic yok gibi birsey ..mb97 olur ama o da yakinda uygulamalari calistiramayacak hale gelecek..mb100 veya mb110 düsünmeniz gerek.
Bendeki su an mb95m
mb96 hic isinize yaramaz smart özelligi vs hic yok gibi birsey ..mb97 olur ama o da yakinda uygulamalari calistiramayacak hale gelecek..mb100 veya mb110 düsünmeniz gerek.

Bendeki mb95m serisi ve güç kartina direk bagli ikinci el birkac çeşit bulmuştum. Bilginiz varsa tavsiye edebilir misiniz.
Buradaki konuya buldugum kartlari mesaj olarak yazmistim.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Buradaki konuya buldugum kartlari mesaj olarak yazmistim.
cevap yazdim oradaki mesajiniza,sizin amaciniz tv yi calisir hale gelmesini mi saglamak ,yoksa olmusken daha iyi özelliklere sahip bir anakart takmak midir?Eger ayni model anakart takacaksaniz tv nizin seri numarasina göre aramaniz gerekiyor, o zaman sorun cikmadan probleminizi cözersiniz.Eger daha iyi özelliklere ait anakart takmayi düsünüyorsaniz bunu etkileyen bircok etken var,nokta atisi kart tavsiyesi maalesef mümkün degil,ben kendim deneyerek dogru secenegi buluyorum..

E Çevrimdışı

elektrowolf

Yeni Üye
16 May 2020
30
37
cevap yazdim oradaki mesajiniza,sizin amaciniz tv yi calisir hale gelmesini mi saglamak ,yoksa olmusken daha iyi özelliklere sahip bir anakart takmak midir?Eger ayni model anakart takacaksaniz tv nizin seri numarasina göre aramaniz gerekiyor, o zaman sorun cikmadan probleminizi cözersiniz.Eger daha iyi özelliklere ait anakart takmayi düsünüyorsaniz bunu etkileyen bircok etken var,nokta atisi kart tavsiyesi maalesef mümkün degil,ben kendim deneyerek dogru secenegi buluyorum..

Aslinda ilk önce led bardan kaynakli tvyi calisir hale getirmeyi düşünüyordum ama şu aşamada mb95 arizalandiysa aynisini almaktansa donanima uyumlu üst versiyon almak mantikli geliyor. Deneme sansim yok letgodan alip calistirmayi düşünüyorum. Belki karti alacagim kişi almadan denememe izin verirse dediginizi yapmis olurum. Ama bu aşamada nokta atış üst versiyon cok iyi olur.
Teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazilim yüklerken çöken karti kurtarabildiniz mi. Standby isigi yanmiyor demissiniz. Benimde ayni durum soz konusu olabilir.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt