Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
bakın buraya ve tarihe not düşüyorum. tek bir kişinin iradesi ile yönetildiğimiz ortada. akıl ve mantık sahibi bir insan olarak şu düşünceyi paylaşmak istiyorum: her gün alınan haberleri okuyorum. olaylara analitik olarak bakıp, geleceği yorumlamaya çalışıyorum. medyum, müneccim değilim. sadece normal bir insanım ve şunu diyorum: hangi ülke koronavirüs'e karşı tedbirleri gevşettiyse ani ve hızlı vaka artışları olmuştur. g.kore, almanya ve hatta çin, vuhan şehri. avmleri açmak, berber, kuaförleri açmak, ligleri başlatmak çok hatalı kararlar. bir kişi istedi diye yapılacak bu gevşemelerin acısını çekeceğimizi tahmin ediyorum. henüz başlamamışken ben vatandaşlık görevimi yapıyorum. lütfen tedbirleri gevşetmeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

unutmadan , 65 yaş üstüne de izin verilmiş, Allah sonumuzu hayretsin.
Hırsızda hırsız olayında seni biraz aydınlattım
Şimdi birazda şu TEK ADAM konusunda seni aydınlatayımda ufkun genişlesin...

Hani "Bir koltukta iki karpuz taşınmaz" diye güzel bir ata sözümüz vardır
Bunu bildiğimiz koltuğa yorumlarsak
Tam 50 yıldır tek başına hükümet kuramayan partilerin bırakın iki karpuzu
Bir koltuğa 3 karpuz (3 popo) sığmaya çalışırlardı,
En sonunda bu karpuzlar bir bir patlar ortalığı b.k götürür olan koltuğa yani millete olurdu canım kardeşim
Sineğin yağını, karıncanın terini hesap ederek saçma sapan şeyleri kafaya takarak şimdiki tek koltukta tek karpuz yönetimi beğenmiyorsunya,
Demekki sen çok özlemişsin, 3 liderin kendi burunlarının dikine gittikleri o eski kokuşmuş koalisyonları.

Hani sen veya siz TEK ADAMI ve yönetimini beğenmiyorsunuzya
Atatürk neydi çift adammıydı
Yada bir koalisyon yani bir ortağı olsaydı Türkiye şuanki türkiye olurmuydu?
Demem oki normal şartlarda tek adam yönetimini beğenmeyen ona dikdatör diyen ne hikmetse aynı şeyi M.Kemal Atatürk için düşünmüyorsunuz
Bu ne yaman çelişkidir...
Haa şimdi kurulacak cümleyi biliyorum
Tayyüp Atatürk'ün dırnağı olama bi kerem, Atatürk yabdı o sattı yedi hırhız... değil mi.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22

En sonunda bu karpuzlar bir bir patlar ortalığı b.k götürür olan koltuğa yani millete olurdu canım kardeşim
Sineğin yağını, karıncanın terini hesap ederek saçma sapan şeyleri kafaya takarak şimdiki tek koltukta tek karpuz yönetimi beğenmiyorsunya,
Demekki sen çok özlemişsin, 3 liderin kendi burunlarının dikine gittikleri o eski kokuşmuş koalisyonları.

Demem oki normal şartlarda tek adam yönetimini beğenmeyen ona dikdatör diyen ne hikmetse aynı şeyi M.Kemal Atatürk için düşünmüyorsunuz
Tayyüp Atatürk'ün dırnağı olama bi kerem, Atatürk yabdı o sattı yedi hırhız... değil mi.
Tek sorum var.
Atatürkün dönemiyle Erdoğanın dönemi bir mi karşılaştırma yapıyorsunuz?

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

terbiye yoksunu bir meczupa nasıl tepki göstermiyorsam, sana da göstermem. benim nezdimde meczup birisin. ağzını yıkamadan Atatürk'ün ismini ağzına alma bence. senin parti iktidardan düşünce bu "delikanlılıklarını" yine görmek isteriz.
not: "iktidardan düşünce, demek: seçimleri kaybedince iktidarı da kaybedecek olmanız demektir. mabaddan, abidik gubidik "darbe marbe " diye gevelemeyin diye açıklama yazdım. sandıkla gelir sandıkla gidersiniz. eşyanın tabiatı budur.

Son düzenleme:
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Sinire ne hacet, bu düşünce ve tipler için sinir olmuyorum, acıyorum hallerine... Yarın, dayandıkları insan "puf" olunca ne yaparlar acaba merak ediyorum... O kadar mesaj, twit mivit, söylem silmeyle de tükenmez...

:hihi
Bir insan reisçi akpli olur eyvallah kimse bu konuda bir şey diyemez ama hayatında yüzlerce kitap okumuş, kitap yazmış devlet kurmuş bir adamın daha üniversite diplomasının gerçek sahte tartışmasının sürdüğü bir adamla karşılaştırılmaya çalışılması denk tutulması 21. Yüzyıl türkiyesinde çok cahilce bir durum. Eyvallah ülkenin cumhurbaşkanı saygım sonsuz fakat benim gösterdiğim saygının yarısını bu tip cahillerden Mustafa Kemal Atatürk'e karşı göreniyorum ya bende buna tutuluyorum işte

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
neyzen tevfik çok güzel anlatmış ama buraya alıntı yapsam, ceza falan çıkabilir.

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz" diye harika bir şiir.

not : ayrıca şöyle de bir bilgi var: "Çoğu kişi tarafından ünlü hiciv ustası Neyzen Tevfik’e ait olarak bilinen bu şiir, her ne kadar üslup olarak Neyzen’in şiirlerine çok benzese de, aslında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (dönemin) Asayiş Şube Müdürü olan Mutlu Çelik’e . "

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Karşısındaki insana "ufkun genişlesin" deyip de hacı abiyi anlatanları dikkate almayın...
Sırf kendi doğrusu/tarafı uğruna, ÇOĞUNLUĞUN oyu ile "Seçilmiş olana ve Seçene" saygı duymayıp, her türlü hakareti etme hakkını kendinde bulana,
Birde alkış mı çalayım,
bazı şeyleri ve nedenlerini anlatmak ve böylelikle ufkunu genişletmek, bakış açısını yumuşatmak
Ne zamandan beri hacı abilik oluyor domestos...

Bak, bana cevabında ne diyor bu zatı kerim
"BİZ devranı elimize aldığımızda bu delikanlılıklarını görmek isteteriz"
Sen hayatında böyle kin ve tehdit içeren bir mesaj gördün mü?
Sen şimdi bu yazıyı onaylıyormusun
Ha madem şuan devran bizde ve başımızdakide bir rejimya hani
Madem öyle o zaman her türlü çirkin hakareti yapma lüksünü kendinde bulan bu delikanlıyı bulup şuan hesap sormamız gerekmez mi?
Gerekmez, çünkü bu haraketi yapma hayali kuranlar, darbe yapmayı adam asmayı kendilerine idol edinmiş asıl dikdatör sevdalılarıdır.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Sırf kendi doğrusu/tarafı uğruna, ÇOĞUNLUĞUN oyu ile "Seçilmiş olana ve Seçene" saygı duymayıp, her türlü hakareti etme hakkını kendinde bulana,
Birde alkış mı çalayım,
bazı şeyleri ve nedenlerini anlatmak ve böylelikle ufkunu genişletmek, bakış açısını yumuşatmak

Madem öyle o zaman her türlü çirkin hakareti yapma lüksünü kendinde bulan bu delikanlıyı bulup şuan hesap sormamız gerekmez mi?
Gerekmez, çünkü bu haraketi yapma hayali kuranlar, darbe yapmayı adam asmayı kendilerine idol edinmiş asıl dikdatör sevdalılarıdır.
okuduğunu anlamadığın için not yazdım. onu da anlamamışsın. ya zekanda problem var ya da art niyetli bir tolsün.

uzun zaman önce yapmam gerekeni yapıyor, bu gereksizi yok sayıyorum. saçmalamalarını okuyamayacağım için kafam rahat.

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
neyzen tevfik çok güzel anlatmış ama buraya alıntı yapsam, ceza falan çıkabilir.

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz" diye harika bir şiir.

not : ayrıca şöyle de bir bilgi var: "Çoğu kişi tarafından ünlü hiciv ustası Neyzen Tevfik’e ait olarak bilinen bu şiir, her ne kadar üslup olarak Neyzen’in şiirlerine çok benzese de, aslında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde (dönemin) Asayiş Şube Müdürü olan Mutlu Çelik’e . "

Ben, Tek adamlığın ülkeyi pisliğe değil ileriye götüreceğini söyleyip Atatürk'ü överken,
sırf işin içinde rte var diye
Kendince bir şeyler uydurup meseleyi çarpıtma...

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Birde alkış mı çalayım,

Siz erdoğanı eleştirenleri dinsiz komünist alevi terör örgütü oy vermeyenleri terörist diye kin ve nefretle ayırırken sorun olmuyor da bu arkadaşın lafı mı kin ve nefret dolu. Kusura bakmayın da savunduğunuz kişi ve parti suçsuz değil ve yargılanmalılar. Tabi bu darbe gibi saçma olaylarla değil hukuki yollarla

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Birde alkış mı çalayım,

Öte git, muhatap olma...

Geri
Üst Alt