Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
sonunda böyle oluyor işte insanlar!
daha bunlar iyi günlerimiz,yarınlar da kafayı bu sebebten çok yiyenleri görürseniz hiç şaşmayın:kas
TV deki rezil virüs açık "oturtma" programlarını da sakın izlemeyin ne doktor ne hoca ne bilmem neymiş sallayın geçin alayını :hayir
biraz haberlere takılın sonra açın dizi mizi filan oturun izleyin

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
yapma hocam hafta sonu berbere gittim kapanmadan saç traşı olayım dedim.Giderken dr biraz terlemişim önümde de küçük çocuğun traşı vardı 15 dk kadar bekledim.Terim soğudu o sırada.

Neyse hafta başındna beridir baştan bir boğaz ağrısı, bademçiğim şişti gibi, sonra bşr göğüs ağrısı gibi kulunç tutulması başladı dedim heralde çarptırdım.Sonraları ara ara ateş basar gibi oldu.Şimdi de hafif halsizlik gibi falan.??

acaba bende mi korono oldum?Berber de yeni evlenmiş almanyadan bir kızla evlenecekti .

Zaten değilsem bile psikolojik olarak oldum bile.Tıp fakülte sinde onkoloji servisinde birini kapatmışlar komple, teknik servisten bir abinin eşi özel hastanede çalışıyor sözde birinde pozitif çıkmış karantina ya almışlar.
Keşke berbere o ara gitmeseydin hocam , malum hijyen olmayan yerler , aynı tıraş makinesiyle günde nerden baksan 50 kişiyi tıraş ediyorlar , aynı makas , aynı tarak , hiç hijenik olmayan yerler. Bir , iki fırça vuruyorlar makineye tamam kıllar gitti devam , sırada ki gelsin. Malesef berberlerimizde hijyen durumu neredeyse hiç yok. Bir coronalı olan orada tıraş olmuş olsa geçmiş olsun , o gün oraya gelen çoğu kişiye bulaşır büyük ihtimalle.

Ama telaş yapmamak lazım , sende ki grip veya soğuk algınlığıda olabilir. Eğer yüksek ateş ve kuru öksürük durumun olursa test yaptırmanda fayda var. Gerçi ben hiç bir şey hissetmeyen birininde test yaptırdığında pozitif çıkacağını düşünüyorum , bence çoğu kişiye bulaştı bu virüs. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde cirit atıyordur virüs , ondan sonra Ankara , İzmir gibi kalabalık ve merkezi şehirlerde de risk fazla bence.

Panik yapmamak lazım , psikolojik olarak sağlam kalmamız gerekiyor. En ufak aksırsak , tıksırsak acaba virüs bana da bulaştı mı psikolojisinden uzak durmalıyız. Virüs bulaşırsa da kesin öleceğiz diye bir şey yok , çoğu kişi de virüs var ama farketmiyor etkilenmiyor bile , kendi kendine geçiyor.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Panik yapmamak lazım , psikolojik olarak sağlam kalmamız gerekiyor. En ufak aksırsak , tıksırsak acaba virüs bana da bulaştı mı psikolojisinden uzak durmalıyız. Virüs bulaşırsa da kesin öleceğiz diye bir şey yok , çoğu kişi de virüs var ama farketmiyor etkilenmiyor bile , kendi kendine geçiyor.

Bu henüz kesin değil bence. En azından ülkemiz için. :alala

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Keşke berbere o ara gitmeseydin hocam , malum hijyen olmayan yerler , aynı tıraş makinesiyle günde nerden baksan 50 kişiyi tıraş ediyorlar , aynı makas , aynı tarak , hiç hijenik olmayan yerler. Bir , iki fırça vuruyorlar makineye tamam kıllar gitti devam , sırada ki gelsin. Malesef berberlerimizde hijyen durumu neredeyse hiç yok. Bir coronalı olan orada tıraş olmuş olsa geçmiş olsun , o gün oraya gelen çoğu kişiye bulaşır büyük ihtimalle.

Ama telaş yapmamak lazım , sende ki grip veya soğuk algınlığıda olabilir. Eğer yüksek ateş ve kuru öksürük durumun olursa test yaptırmanda fayda var. Gerçi ben hiç bir şey hissetmeyen birininde test yaptırdığında pozitif çıkacağını düşünüyorum , bence çoğu kişiye bulaştı bu virüs. Özellikle İstanbul gibi bir metropolde cirit atıyordur virüs , ondan sonra Ankara , İzmir gibi kalabalık ve merkezi şehirlerde de risk fazla bence.

benim berberin öyle çok müşterisi yok hocam ,hatta belki en son 5 yıl önce benden önce birini beklemişimdir traş olmak için, öyle habersiz çat kapı girer traşımı olur 45 dk da çıkardım.Genç biri , abartı hijyeni olmasada temiz yani.

Ama şu da var ben traşımı cumartesi oldum , semptomlar pazartesi günü başladı , gerçek anlamda salı çarşamba hissettim.Bazen abartı göğüs ağrısı, ani ateş basması oluyor.Eşimde çarptırmışsın kendini diyor??? ,işte üniversite de çalışıncada biraz evhamlı oldum heralde.

Daha bugün kargocu abi ile dışarda uzaktan konuştuk adam 3 ay önce daha maske takıyordu ilk duyulduğunda falan birazda maytap geçtik samimi olunca, dedik Türkiye de yok diye, siz öyle sanın dedi.Güldük falan o gene adam ileriyi görmüş ,hatta bugün benide maskeli görünce epey güldü.☺

Bakalım nasıl gidecek seyrim, yarın dan itibaren saha destek ekibi olarak tek kişiye düşücez , 3 haftalık bir izne ayrılıyorum.Bakalım evde mi yoksa hastane de karantina damı geçircez.

Sorun şu ki hastanede çalışan abilerden duyduğum kadarıyla sağlık personeli dışında semptomlar ın büyük kısmını göstermeyenlere test yapılmıyormıyormuş.Yani şuan gitsem ev izalasyon u uygulamam için geri gönderirler.

Testler daha çok risk grubunda olanlar , özellikle erken tedavi şansı yüksek olan kronik hastalığı olanlara ve yaşlılara yapılıyornuş.

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

al işte ben de şüphelenmiyor değilim yani.Bir de ne oldu da salgını yendi bunlar?

Ecdat zamanında keşke yeryüzünden sileymiş bu çinlileri.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972

al işte ben de şüphelenmiyor değilim yani.Bir de ne oldu da salgını yendi bunlar?

Ecdat zamanında keşke yeryüzünden sileymiş bu çinlileri.

Komplo haberlerinin hiç birisine inanmıyorum.
Bilimden uzaklaşıyoruz bunlara itibar ettikçe.
Bu haber siteleri de bundan kâr elde etmenin peşinde.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Kuduz yeni yetme denyo sokakta, altında araba, basıyor gaza çekiyor patiyi.. yollar boş ya.. ona kuduz birşey yapmamış (zaten doğal yapısında vardır..) bu virüs o denyoya ne yapar..?.. soru bu .. ha bu denyo tiplemeler çoğunlukta.. o da ayrı bir konu.. oturup evde büyüklerimiz ne diyorsa ona yapmak zorundayız.. devletimiz iş başında ve çalışıyor.. herkes itidalli ve devletimize yakışır tutum içinde olmalıdır..

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
şu anda sizlerin yapacağı iki eylem vardır

1-Tıbbi olarak tavsiye edilen öncelikle hijyen kuralları+risk gurubun da iseniz mümkünse dışarı çıkmamak
2-TV ler deki küfür ettiğim açık "moturum" filan pragramlarını zinhar izlememek!

hatta ikinci şıkta yazdığım olayı siz öncelikle yapın!

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
S00326-232303.png

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Devletimiz gerekeni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor.. .. Telaşa gerek yok..Her kafadan ses çıkarsa sonuç ne olur ?... Herkes aklını başına toplamalı ve devlet ne diyorsa onu yapmalı.. başka ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
hatta bir süre şu nalet "program" diye veya açık bilmem ne diye yapılan şeylerin de yasaklanması
ne bu yaw milletin moralini asıl bunlar bozdu/bozuyor:hayir
sadece devlet yetkilileri çıkıp açıklama yapsınlar ve olayı getirip tartışma programına veya benzer
bir şeye müsaade etmesinler,ülen TV leri bu insanlar adeta basmışlar her biri sürekli ahkam kesip
bir şeyler zırvalıyor,sonra adam "Hocaymış" abi neyin hocası bunlar! gitsinler kendi işlerini yapsınlar
çıkıp TV lere milletin moralini bozmasınlar!+

Geri
Üst Alt