Koronavirüs maalesef Türkiye'de de tespit edildi.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
bu konuları kim hangi amaçla birleştirdi, biz bilmiyor muyuz başkasının konusunun altına yorum yapmayı ? kim birleştirdiyse işine baksın işgüzarlık yapmasın Sota Sota

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
arkadaşlar merhaba,

herkes kişisel temizliğine önem verir ve birazcık ta olsa sorumluluk bilinci içerisinde hareket ederse, büyük bir sıkıntı olmadan atlatabiliriz diye düşünüyorum.
adam ağzını kapatmadan hönk hönk öksürür, eline hapşırıp sonra metrodaki direklere sarılırsa o ellerle, İtalya'dan Çin'den daha beter duruma düşeriz.. dünyanın başına hangi bela gelecekse pislikten ve cehaletten gelecek zaten...

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
merhaba elimde video ürün var . özelikle korona virüs için
işi yarar mı? acaba . diyorum önlem önlemdir . konu hakkında bilğisi olan var mı ?
evde okul minibüsü . tabiki kulllanım kurallarına uymak .

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merakımdan soruyorumn, gerçekten hiç bilgi sahibi değilim bu konuda.

Sorum şu;

İsrailden corona virüs kaynaklı ölüm haberi alan oldu mu hiç? :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
merhaba elimde video ürün var . özelikle korona virüs için
işi yarar mı? acaba . diyorum önlem önlemdir . konu hakkında bilğisi olan var mı ?
evde okul minibüsü . tabiki kulllanım kurallarına uymak .

Bende ozon makinesi var, Hatta şu an çalışıyor zira 3 gün önce aklıma geldi ne olur ne olmaz diye sürekli insanların gelip gittiği ofiste her iki saatte 15 dakika zamanlayıcı ile çalıştırıyorum.

Corona virüsüne karşı henüz bulunmuş hiç bir yöntem olmasa da, asıl önemli olanın, bağışıklık sisteminin güçlü kalması gerektiği fikrinden hareketle bari gribal enfeksiyonlara vs maruz kalmamak adına bu yöntemi uyguluyorum.

İşe yarar mı yaramaz mı inan bilmiyorum, ama kendimizce bir tedbir işte :)

ofis76 Çevrimdışı

ofis76 

Aktif Üye
20 Ağu 2018
300
48
Merakımdan soruyorumn, gerçekten hiç bilgi sahibi değilim bu konuda.

Sorum şu;

İsrailden corona virüs kaynaklı ölüm haberi alan oldu mu hiç? :alala
Vaka 58 olmuş ama ölüm bilgisi yok.
İsraile girmemeydik iyiydi :) aşıyı buldukları söyleniyor. Bulunan aşıya kısırlık ile alakalı bir şeyler katılacağı vs derken deri altına çip yerleştirmeye kadar gidiyor komplo teorileri.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vaka 58 olmuş ama ölüm bilgisi yok.
İsraile girmemeydik iyiydi :) aşıyı buldukları söyleniyor. Bulunan aşıya kısırlık ile alakalı bir şeyler katılacağı vs derken deri altına çip yerleştirmeye kadar gidiyor komplo teorileri.

Abicim adamlar dünyaya en büyük virüsü yaydılar daha ne yaysınlar.

coptolofono virüsü :kop

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464
bu konuları kim hangi amaçla birleştirdi, biz bilmiyor muyuz başkasının konusunun altına yorum yapmayı ? kim birleştirdiyse işine baksın işgüzarlık yapmasın Sota Sota
Konuları ben birleştirdim.

Önem arzeden konuların tek başlık altinda
ilerlemesi-toplanması konuyu takip edenler için kolaylık olacağını düşünüyorum.

Konular açılma saati esas alınarak birleştirildi.

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
dünyada (covid-19) korona virüsünden kaç kişi hayatını kaybetti ?

güncel haritası ;

peki her yıl influenza gribinden kaç kişi hayatını kaybediyor ?

bakanlık açıklaması ;

bizim virüsü saklama gibi bir olayımız olamaz, ama dersen ki İMF yardımı almak için apar topar açıkladılar birşey diyemem, ama onun dışında teknoloji çağında yaşıyoruz, personeli hastası yakını vs... mutlaka sosyal medyada gündem olur. hükümete forumdaki en uzak insanlardan birisiyim ama süreci şu ana kadar fena götürmediler, resmi olarak tespit edilmemiş bir vakayı söyleyemezsin, mutlaka yüzlerce kişide hastalık vardır ama bulgu yok, belki çoğu insan aksırıp tıksırıp ayakta atlattı haberi olmadan. testler desen yurtdışı geçmişi yada temas hikayesi olmayana uygulanmıyor, o yüzden tespitte olmadı düne kadar. zaten hasta salgın varken yurtdışına keyfi gezmeye gitmiş bir şahıs, belirtiler gösterince test yapılıyor ve pozitif çıkıyor .

yukarıdaki haritada dikkat çeken 1 nokta var, ilk mesajımda belirttiğim üzere Türki cumhuriyetler üstelik bir çoğu çine sınır komşusu iken henüz vaka bildirmedi. çok enteresan ve değerli bir ayrıntı bence.

bu virüs salgından daha çok bir süper gücün sosyal deneyi gibi görünüyor, ülkelerin kaos halleri, ekonomilerin borsaların petrol fiyatlarının düşmesi, üretimlerin yavaşlaması vs... yaklaşık 8 milyar nüfuslu dünyada korona salgınından ölen sayısı 3bin küsür kişi, yani akıl mantık işi değil bence bir terslik var burada, yukarıdaki linkte bakanlığın açıkladığı influenza rakamı yada mevsimlik gripte ölenlerin sayısı kat be kat fazla. hadi diyelim ki korona virüsünün öldürücülük oranı daha fazla, 1,5 milyarlık çinde resmi vaka sayısı toplamda 80 bin civarında, yaklaşık 4 aylık geçmişi olan salgın bir virüsten bahsediyoruz. nüfusun yaklaşık 20 binde 1'ine tekabül ediyor.

bende o zaman diyorum ki özellikle TÜRKİYE'DE ve dünyada sars virüsünden, domuz gribinden, kuş gribinden, influenzadan kaç kişi hayatını kaybetti ? tuhaf şeyler dönüyor vesselam ama abartıldığı kadar kötü bir durum yok ortada şu ana kadar, komplo teorilerine itibar etmeyin, bir kesim var ki kaosla beslenen, tüm bu olumsuzlukların çıkış noktası hep aynı yer oluyor genelde, 2 tane zanlı var ortada, uzun vadede bu küresel kaostan çin yada amerika hangisi çıkar sağlamışsa emin olun mikrobun kaynağıda o çıkacaktır. herkes amerika diyor ama çin hükümetide hiç masum görünmüyor buradan :)

Sn. Bakan Koca , bu süreci gayet titiz bir şekilde götürdü. Her an canlı yayına çıkıp bilgi vermesi, twitter vs. sosyal platformda sorulara anında kişilere cevap vermiş olması . Virüs ün bulaştığı ülkeler örneğin İran 'da ortaya çıktığı anda giriş çıkışı kapatması gibi üst tetbir alması dikkate değerdi. Bence de virüsü saklama yok , alınan tedbirlerle Türkiye girişi geçiktirdi. İnşallah bunu da atlatırız.

Son düzenleme:
H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Koltuk altını kaşıyor, saçını kaşıyor, burnunu karıştırıyor, elini ağzına yüzüne burnuna götürüyor sonra markete gidip ekmek dahil herşeye dokunuyor.. uyarınca da mal gibi bakıyor saldırgan tavırla.. e şimdi neyin virüsü tartışılacak..?.. neyse.. hasbel kader yaşıyoruz işte..

Geri
Üst Alt