Dostum söylediklerine katılıyorum. Aksini iddia etmedim. Ama beş tanesini 5 liraya aldığınız, hiçbir özelliği olmayan bez maskelerin ne yararı olacağını anlamış değilim. Tıbbi öncelikli maskeler olsa, bir nebze... Ama virüs havada bir müddet durabiliyorsa, nefesimizle ıslanan bu maskelere yapışma olasılığı yüksek değil mi? Maskelerde virüsleri öldürücü bir kimyasal mı var?
Bakın ben Hacettepe mezunu İngilizce öğretmeniyim. Belki bir İngiliz gibi doğal konuşmacı olamayabilirim ama branşımda oldukça yeterliyimdir ama profesör Ayhan Sezer gibi olabilmem mümkün değil. Çünkü adam hayatını dilbilimine adamış, Türkçeyi, İngilizceyi, Osmanlıcayı çok iyi bilen rubailer yazan, bir sürü üniversitede karşılaştırmalı dil dersleri vermiş bir adam. Ben nasıl onun eriştiği seviyeye erişebilirim ki? Belki benim ondan üstün olduğum daha çok yönüm vardır ama iş Dil uzmanlığına geldiğinde, onunla aşık atabilmem mümkün değil. Dil ve Dil eğitimi ile ilgili bir tartışma olduğu zaman benim değil, öncelikli olarak onun konuşması ve onun söylediklerinin dikkate alınması gerekir. İş etimolojik araştırmaya dayanırsa, o zaman da Ayhan hocam değil, Arif Cengiz Erman'ın söylediklerini öncelikli olarak alırım.
Benim üzüldüğüm nokta, yıllarını tıbba vermiş uzman doktorların bile, korkularından bu tür bazı gerçekleri söylememesi. Aslında onların çoğu bile bu detayları tam anlamıyla bilmiyorlar ve haklı da olabilirler. Çünkü bu tür gerçekler ancak, micro biyolojiye toksitolojiye yıllarını vermiş ve bir sürü araştırmaya katılmış branşında uzman kişiler tarafından açıklanmalıdır ama ne yazıkki bu tür uzmanlarımız yok denecek kadar az ve olanlar da bir şekilde gerçekleri tam söylemekten korkuyorlar çünkü ülkemizdeki durum belli. Gelişmiş ülkelerde ise gerçekleri dile getiren gerçek bilim insanları çoğunlukta ama dünyada her şey rant üzerine kurulduğu için, kapitalist düzen insanları o kadar korkutmuştur ki, insanlar da söz konusu hayatları olduğu için, korkudan azınlıkta olan bu insanları dinlemek yerine çoğunluğu dinlemeyi yeğlerler ama bilirsiniz ki çoğunluğun söylediği ve yaptığı her zaman doğru olacak diye bir kural yok.Yıllarca aşılarda emülgatör ve cıva kullanılmış. Peki biz bugün bunların ne kadar tehlikeli olduğunu bilmiyor muyuz? Hala yediğimiz gıdaların çoğunda emülgatör var ve halkımızın yüzde doksanı bunu bilmiyor bile... Aşılarla ilgili bir iki video yayımlayacağım...
Evet bugün Kızamık ve tetanoz aşısı hakkında bilgi sahibiyiz ama yinede yan etkilerinin tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Artı o tür virüslerle günümüzdeki labaratuarda oluşturulmuş virüsler tam olarak aynı değil.