@Umut Barış
Merhaba. Sessiz görünsem de forumu takip ediyorum. Bir konuya izninle açıklık getirmek isterim. Ben kombi markaları hakkında fazla bilgi sahibi değilim. Daha çok kombi termostatları ile ilgileniyorum.
K
kamersah
Yazdığınız petek boyları gayet iyi. Sakın petek boyu azaltmayı düşünmeyin. Koridorda da mutlaka petek bulunmalı. Petek markası önemlidir. Baymak, Demirdöküm veya başka kaliteli marka düşünebilirsiniz. Ne idüğü belirsiz petekleri almayın. Petek bir kez alınır. Sisteme ilk suyu basmadan önce koruyucu antifiriz koyun. Günümüzde bu iş için üretilmiş antifirler var. Amaç don koruması değil, Sistem içinde paslanmayı engellemektir. 11 yıl önce tesisatıma ilk su basılacağı zaman ben arabalarda kullanılan mavi antifirden 4lt sisteme eklemiştim. O zaman özel antifirizlerin olduğunu ya bilmiyordum, ya da yoktu. 11 yıldır tesisatta aynı su dolaşıyor. Suda herhangi bir kararma veya pas rengi yok. Kombi de 11 yıldır bir kez arıza yapmadı. Antifirizi önemseyin.
Havlupana gelince. Ya en büyük boyunu taktırın, ya da hiç taktırmayın. Havlupanlar verim düşmanıdır. Suyun ısısını ortama atmadan kombiye geri gönderir. Bu da verimi düşürür. Kombiye geri dönen su soğuk olmalıdır. Hem yoğuşmalılarda hem de konvansiyonel kombilerde durum aynıdır.
Kalorifer tesisatını mutlaka oksijen bariyerli borularla yaptırın.
Kombi alt bağlantılarını metal tam geçişli vana ve filtre, S boru bağlantılarını da bakır borularla yaptırın.
Mutlaka oda termostatı kullanın. Modülasyonlu termostatlara çok takılmayın. On/off termostatlardan çok da üstün değiller bana göre. Ancak termostat hassasiyeti 0,1 ve 0,2 olmasına dikkat edin. Mutlaka öğrenme modu da olsun. Bu mod sayesinde sıcaklık dalgalanması yaşamazsınız.
Kombi marka konusunda ise kullanıcıların yorumları önemli.
Ben olsam mutlaka Premix tercih ederdim.
Bütçe çok kısıtlıysa konvansiyonel kombi de düşünülebilir.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.