Kombi Sürekli Su Eksiltiyor

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
kombi su alma vanasında su kaçırma bozukluk yoksa .
diğer yerlerden borulardan ve peteklerden su kaçırma yoksa .
diğer
eşanjör delik gözüküyor .

ilk önce kombiye 1.5 su basın .
dairenin ana su vanasını kapatın
dairenizde soğuk ve sıcak su akmayacaktır .
hiç bir soğuk ve sıcak su musluğunu açmayınız .
tuvalet sifonunu çekmeyiniz .
boru içindeki su harcamayınız .

kalorifer kombi çalışacaktır sorunsuz .
kontrol edin bar düşmeyecektir .

sonra ikinci test
ana vanayı açın ve sıcak suyu açın
bar düşecektir .
bu durum eşanjör delik olduğunun göstergesidir .
bu yöntem yanlış bence hocam.Kalorifer devresi kapalı devredir.Doldurma musluğu zaten açık bırakılamaz.

2. olarak kalorifer devresi çalışırken zaten bar düşmez yükselir artan sıcaklığın basınç etkisinden dolayı.

Zaten sıfır kombi , kalorifer devresi neredeyse hiç kullanılmamış kombinin eşanjörü delik olması belki ancak %1 ihtimaldir.Fabrika da hepsi hassas cihazlar ile test ediliyor.

Ha plaka musluk ile alakalı testte plaka eşanjörü kastettiğiniz ise onun la alakası yok.

Arkadaşın sorunu %95 tesisat kaynaklıdır bence.Onu da iyi bir tesisatçı farkedebilir bazen gerçekten ihtimal dışı görünmeyen yerlerde mm sızıntı şeklinde olabiliyor.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Eşanjör delinmesi olsa, ki yeni kombiymiş, kombiden dışarı bir şekilde su akması gerekmez mi?
Bu kadar basınç düşüşünde mutlaka fark edilirdi bence.
kalorifer devresi sürekli çalışsa mm boyutundaki çatlatlarda malasef belli olmuyor hocam.Kazanın sıcaklığı ile buharlaşıp gidiyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
kalorifer devresi sürekli çalışsa mm boyutundaki çatlatlarda malasef belli olmuyor hocam.Kazanın sıcaklığı ile buharlaşıp gidiyor.

Yarım bar basınç düşüşünde o fark edilir bence.
Bir de kısa sürede düşüyor yani.
Ya tesisat ya kombi, hangisinde çıkacak bakalım. :kiskis

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Yarım bar basınç düşüşünde o fark edilir bence.
Bir de kısa sürede düşüyor yani.
Ya tesisat ya kombi, hangisinde çıkacak bakalım. :kiskis
işte o yüzden dedim hocam ,kombi kapalı olcak eşenjörde kaçak olsa bir şekilde belli olur kombide olsa.Hata verir , alttan akar vs.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
garantili ise servis çağırın.genleşme tankının havasını kontrol edin ön kapağı açın resimde işaretli kısım da sibop var iğneye ince tornavida basın hava varmı yokmu hava yoksa 0,80 bar hava basılması gerekli. sıfır kombide olsa genleşme tankı içindeki şamyelde iğne ucu kadar delik olsun basınç düşer. tesisattaki filtreden kaçan ince çapaklar şamyeli delebilir.

genlesme.jpg

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Aynı sorun ile yıllarca uğraştım kombi den doğal gazdan soğudum servise defalarca söylememe rağmen basınç tankı normal dedi her geldiğinde de en son kendim zorla hava bastırdım ondan sonra sorun kalmadı.

Basınç tankında sorun varsa bazı petek lerde ara ara tık tık şeklinde ses geliyor.

Basınç göstergesi çok fazla oynuyor kombi devreye girip çıktığında

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Aynı sorun ile yıllarca uğraştım kombi den doğal gazdan soğudum servise defalarca söylememe rağmen basınç tankı normal dedi her geldiğinde de en son kendim zorla hava bastırdım ondan sonra sorun kalmadı.

Basınç tankında sorun varsa bazı petek lerde ara ara tık tık şeklinde ses geliyor.

Basınç göstergesi çok fazla oynuyor kombi devreye girip çıktığında

Göstergenin oynaması göstergedeki arızadan da olabilir.
Bizde peteklerden veya borulardan ses geliyordu ama genleşme kaynaklı diye düşünüyordum ben onu.
Ben söylediğimde servis hava basmıştı hiç mırın kırın etmeden.
Milletin evini gezip de, bir işleme üşenen kafayı da anlamıyorum cidden, madem yatmaya hevesin var ne diye kapı kapı geziyorsun değil mi? :kiskis

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
bu yöntem yanlış bence hocam.Kalorifer devresi kapalı devredir.Doldurma musluğu zaten açık bırakılamaz.
2. olarak kalorifer devresi çalışırken zaten bar düşmez yükselir artan sıcaklığın basınç etkisinden dolayı.
Zaten sıfır kombi , kalorifer devresi neredeyse hiç kullanılmamış kombinin eşanjörü delik olması belki ancak %1 ihtimaldir.Fabrika da hepsi hassas cihazlar ile test ediliyor.
Ha plaka musluk ile alakalı testte plaka eşanjörü kastettiğiniz ise onun la alakası yok.
Arkadaşın sorunu %95 tesisat kaynaklıdır bence.Onu da iyi bir tesisatçı farkedebilir bazen gerçekten ihtimal dışı görünmeyen yerlerde mm sızıntı şeklinde olabiliyor.

kombi yeni veya eski ? bilmeden yorum yaptım .
yeni kombi ise ihtimal az görünüyor ,
kombi altından su akma yoksa
diğer tesisatta sorun .

Doldurma musluğu zaten açık bırakılamaz.
doğru açık bırakılmaz.
ben ana vana dairenin kapalı olsun dedim .
eşanjör delik sızıntı : kalorifer ve sıcak su kısmı ayrıdır delik olduğunda karşı tarafa su sızar bu da bar düşürür .

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Arkadaşlar değerli cevaplar için teşekkür ederim. Peteklerde hava yok, dediğiniz şekilde çalıştırdım 45 dakika 1 saat kadar. Ancak kapattıktan sonra yine düştü.

yer altından giden kılıflı borulardaki kaçağı tespit etmek için, kombinin altındaki kollektörleri tek tek kapatıyorum. Birini kapatıyorum, suyu basıyorum. Azalmaya devam ediyorsa, yanındakini kapatıp tekrar su basıyorum.

şuanda 3 tanesine kadar geldik bakalım ne olacak. İlk önce soğuğu, sonra sıcağı kontrol ediyorum.
eğer tümünü kapattığım halde düşüş devam ederse, kombide sorun var demektir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bütün rekorlara tuvalet kağıdı doladım, yok, kaçak yok...

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Arkadaşlar değerli cevaplar için teşekkür ederim. Peteklerde hava yok, dediğiniz şekilde çalıştırdım 45 dakika 1 saat kadar. Ancak kapattıktan sonra yine düştü.

yer altından giden kılıflı borulardaki kaçağı tespit etmek için, kombinin altındaki kollektörleri tek tek kapatıyorum. Birini kapatıyorum, suyu basıyorum. Azalmaya devam ediyorsa, yanındakini kapatıp tekrar su basıyorum.

şuanda 3 tanesine kadar geldik bakalım ne olacak. İlk önce soğuğu, sonra sıcağı kontrol ediyorum.

Borularda kaçak varsa o da herhalde kamerayla bakılarak tespit edilebiliyor sanırım.
Yerin altındaki boruyu başka türlü nasıl tespit ederler bilmiyorum.
Genelde ek yerlerinden sızıntı olur diye tahmin ediyorum. Borudan çok.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

Sonra kombi altındaki vanaları ve kollektörü kapat bakalım basınç yine düşecek mi?Sıcakta peçete ile çok anlaşılmaz hocam sen bakana kadar kurur zaten.

Sen tüm vanaları kapat ona göre servisi ararsın . Az da olsa kombi de sorun olma ihtimali her zaman vardır.Özellikle arkadaşların bahsettiği gibi genleşme tankında.

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Göstergenin oynaması göstergedeki arızadan da olabilir.
Bizde peteklerden veya borulardan ses geliyordu ama genleşme kaynaklı diye düşünüyordum ben onu.
Ben söylediğimde servis hava basmıştı hiç mırın kırın etmeden.
Milletin evini gezip de, bir işleme üşenen kafayı da anlamıyorum cidden, madem yatmaya hevesin var ne diye kapı kapı geziyorsun değil mi? :kiskis

Hava basıldıktan sonra gösterge de düzeldi.

Ama servis için yorumuna katılıyorum iş yapmaya tövbe etmiş adamlar olunca markanın hiç anlamı olmuyor.

B Çevrimdışı

Ballistix

Aktif Üye
23 Ağu 2020
185
29
Sonra kombi altındaki vanaları ve kollektörü kapat bakalım basınç yine düşecek mi?Sıcakta peçete ile çok anlaşılmaz hocam sen bakana kadar kurur zaten.

Sen tüm vanaları kapat ona göre servisi ararsın . Az da olsa kombi de sorun olma ihtimali her zaman vardır.Özellikle arkadaşların bahsettiği gibi genleşme tankında.
Tuvalet kağıdı olduğu için kurusa bile ıslandığı kuruduktan sonra belli oluyor, yapısı değişiyor çünkü

Geri
Üst Alt