B
Benim Adım Erşan Kuneri
Yeni Üye
- 31 Ocak 2019
- 48
- 29
Yaz sezonunun bitmesiyle yoğunluk ve fiyatlar azalmaya başladı. Bu sebeple sadece soğutma amaçlı bir klima almaya karar verdim. Yatırım maliyeti elektrik faturasıyla amorti edilemeyeceği için direkt fiyat/performans ürünlerine yöneldim. Kullanıcı profili olarak 2 kişiyiz klimayı her zaman 25-27 C° arasında kullanıyoruz. 25 C°'nin altına düşürmeyiz ve sadece soğutma amaçlı kullanacağız.
Bina: Güney Batı cephe, son kat. Öğleden sonra güneş batana kadar ev güneş alıyor. Çatı yok ama bina komple yalıtımlı, camlar çift cam. Ben zaten ara daireyim bloklar bitişik. Sağım, solum, altım dolu. Sadece üstüm boş.
Dairenin binadaki yerleşimi;
Daire Planı ve klima montaj yeri;
Tavan yüksekliği 2.60 metre. Aslında sadece salonu soğutmak istiyorum ama duruma göre salon, antre ve mutfağı birlikte soğutmak ihtiyacı oluşabilir. Bu sebeple toplam alan bazen 29,3 m2 olacağı için ben 12000 BTU düşündüm ama önerilere açığım.
Aklımdaki Modeller;
1)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
2)
Giriş yap veya üye ol.
3)
Giriş yap veya üye ol.
4)
Giriş yap veya üye ol.
5)
Giriş yap veya üye ol.
6)
Giriş yap veya üye ol.
7)
Giriş yap veya üye ol.
8)
Giriş yap veya üye ol.
9)
Giriş yap veya üye ol.
Önceliğimiz enerji tüketimi düşük ürünler olduğu için bu şekilde liste yaptım. Ancak bu ürünler hakkında internette tüketimle ilgili net bir veri bulamadım. Bazen 30 m2 alan soğutacağım için 15000 BTU ürünler dikkatimi çekti. Bu bilgiler ışığında tüketim olarak beni üzmeyecek enerji tüketimi düşük f/p ürünü hangisi olur acaba ?
Benim gönlümden geçen Bosch 2000 serisi ya da TCL T-pro ama bu klimaların da gerçek kullanıcı tüketim verilerine ulaşamadım.
Daha farklı önerilere de açığım. Desteğiniz için teşekkür ederim.