B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
48
29
Sota Sota hocam merhaba,

Yaz sezonunun bitmesiyle yoğunluk ve fiyatlar azalmaya başladı. Bu sebeple sadece soğutma amaçlı bir klima almaya karar verdim. Yatırım maliyeti elektrik faturasıyla amorti edilemeyeceği için direkt fiyat/performans ürünlerine yöneldim. Kullanıcı profili olarak 2 kişiyiz klimayı her zaman 25-27 C° arasında kullanıyoruz. 25 C°'nin altına düşürmeyiz ve sadece soğutma amaçlı kullanacağız.

Bina: Güney Batı cephe, son kat. Öğleden sonra güneş batana kadar ev güneş alıyor. Çatı yok ama bina komple yalıtımlı, camlar çift cam. Ben zaten ara daireyim bloklar bitişik. Sağım, solum, altım dolu. Sadece üstüm boş.
Dairenin binadaki yerleşimi;

EV.jpg

Daire Planı ve klima montaj yeri;

EV-PLANI.jpg

Tavan yüksekliği 2.60 metre. Aslında sadece salonu soğutmak istiyorum ama duruma göre salon, antre ve mutfağı birlikte soğutmak ihtiyacı oluşabilir. Bu sebeple toplam alan bazen 29,3 m2 olacağı için ben 12000 BTU düşündüm ama önerilere açığım.
Aklımdaki Modeller;
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)

Önceliğimiz enerji tüketimi düşük ürünler olduğu için bu şekilde liste yaptım. Ancak bu ürünler hakkında internette tüketimle ilgili net bir veri bulamadım. Bazen 30 m2 alan soğutacağım için 15000 BTU ürünler dikkatimi çekti. Bu bilgiler ışığında tüketim olarak beni üzmeyecek enerji tüketimi düşük f/p ürünü hangisi olur acaba ?
Benim gönlümden geçen Bosch 2000 serisi ya da TCL T-pro ama bu klimaların da gerçek kullanıcı tüketim verilerine ulaşamadım.
Daha farklı önerilere de açığım. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,533
senin ev bildiğin çıkmaz sokak :kiskis
Çatı katı olması nedeniyle ve birden fazla odaya soğutacağın için bir tık üstünü almanda fayda var diyeceğim (15/18k) fakat salon çok küçük kapıyı kapattığınız anda cihaz direk termostat düşer on-off klima gibi çalışmaya başlar.

12lik sınırda kalır diye düşünüyorum ama dereceyi yüksek tutacağın için kurtarabilir.

B Çevrimdışı
31 Ocak 2019
48
29
senin ev bildiğin çıkmaz sokak :kiskis
Çatı katı olması nedeniyle ve birden fazla odaya soğutacağın için bir tık üstünü almanda fayda var diyeceğim (15/18k) fakat salon çok küçük kapıyı kapattığınız anda cihaz direk termostat düşer on-off klima gibi çalışmaya başlar.

12lik sınırda kalır diye düşünüyorum ama dereceyi yüksek tutacağın için kurtarabilir.
Vallahi biraz öyle ama bende 12lik idare eder diye düşünüyorum. 15lik takarsam fazla gelir muhtemelen. Peki bir de şunu merak ediyorum 12 bin btu 20-25 bin ₺ arası hangi klimayı önerirsiniz ? 25-30 ₺ arası hangi klimayı önerirsiniz ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,533
Hocam siz bunu kullanıyorsunuz galiba. Tüketim verileri nasıl ? Bosch climate 2000 serisi 20-21 bin bandında. Tcl de keza öyle. 5-6 bin fazla verip almaya değer mi ? Amorti edebilir mi ?
Uzun dönemdir PC12SQ kardeş, Annemin evinde kullanıyoruz. Kendime de 18liğini aldım. Bu seri yaklaşık 8 yıldır piyasada bilinen kroniği yok tasarruf oranı iyi yazılımı stabil.

Geri
Üst Alt