Pitbull
Süper Üye
- 6 Tem 2020
- 1,124
- 43
Benzer alanda hem ısıtma hem de soğutma için Airfel marka 12.000 BTU luk R410 gazlı olan modeli kullanıyorum. Yazın soğutmada 25-26 derecede günde 12-15 saat kadar kullanıyoruz evde bulaşık, çamaşır, çamaşır kurutma ve termosifonda çalışıyor 250-350 TL arası gelmekte. Kışın ısıtmada ise 30 derecede günde 15 saat üzeri kullanıyoruz 700-1000 TL arası gelmekte. Airfel in yeni nesil R32 gazlı olanları üretilmiş onlar daha iyi olabilir.Merhaba sadece ısıtma amaçlı 16-17 M2 lik odaya kaira Dtxr25 9 bin btu almayı düşünüyorum.12 bin btu ile arada 500 TL fark var ancak ben elektrik tüketimi az olur düşüncesiyle düşük btu tercih ediyorum.Sizce bu doğru bir düşünce midir?
Odada 12 bin btu eskilerde çok kullanılan on off beko var ahım şahım olmasa da işini görüyor.İnverter klimaya geçmemin nedeni hem bekonun yüksek dış ünite sesinden kurtulmak hem de tasarruf yapmak ayrıca klima da wifi olması, Daikin servisi ve fiyat avantajı da var.Bildiğim kadarıyla midea ile aynı klima ama bu klimanın tüketim değerlerini bulamadım.