Arçelik klimaların içinde LG kompresör var.
Vestel klimaların içinde de LG kompresör var.
Arçelik 200 watt’lara inebiliyorken Vestel inemiyor, aslında kompresör müsait ama yazılımda sınıfta kalıyor Vestel. Belki de vibrasyondan korkuyor mâlum dış ünite malzeme kalitesi biraz düşük.
Ofisimde Altus 18’lik Inverter klima var R32 gazlı 1 sene önce aldım. Bu kendini kısma konusunda Arçelik-LG üretimi cihazlar çok iyi, şöyle söyleyim 18’lik cihaz 200 wattlara kadar kısabiliyor.
Ama soğutmuyor abi, Altus ALK1840. LG-Arçelik üretimi klima R32 gazlı çalıştığı ortam 35 m2 zorlu bir ortamda çalışıyor ofisin üstü boş çatısı yok direkt güneş tavandan ofise düşüyor. Ama hiç mi yetmez bir klima, 18 derecede full fanda çalışıyor 1-2 derece ancak düşürüyor içeriyi. Performansından hiç memnun değilim.
Herşey düşük watt, kendini kısma falan değil bence, cihazın performansı da çok önemli.
Adem Helvacı hocam çok güzel testler videolar yayınlıyor, ama hep tüketim üzerine. Mesela Midea Xtreme Save, gördüğümüz kadarıyla tüketim konusunda üzmeyecek bir cihaz. Ama performansından hiç bahsetmiyoe hocamız, soğutması nasıl mesela ?
Soğutmadıktan sonra az yaksa ne çok yaksa ne.