P Çevrimiçi

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
93
44
Teşekkür ederim. Çizime göre uygun montaj yeri neresi olabilir?
Olması gereken karşı duvara en uzak olan duvara takmaktır. Örnek sizde Batı yazan duvar. Fakat ben odanın eşya ve oturum durumunu bilemediğim için kesin şu duvar olur diyemem. İmkanlar doğrultusunda uzak duvarları tercih ederseniz daha sağlıklı olur.

I Çevrimdışı

ilkere

Yeni Üye
15 Ağu 2023
44
45
Olması gereken karşı duvara en uzak olan duvara takmaktır. Örnek sizde Batı yazan duvar. Fakat ben odanın eşya ve oturum durumunu bilemediğim için kesin şu duvar olur diyemem. İmkanlar doğrultusunda uzak duvarları tercih ederseniz daha sağlıklı olur.
Merhabalar,

Batı yönünde duvarda tv asılı,kuzeyde cam ve iki berjer var güney ve doğuda ikili koltuklar tv harici iki aydınlatma var.

18.000 Lg harici marka tavsiyeniz var mın?

P Çevrimiçi

PoineMaia

VIP
5 Mar 2024
93
44
Merhabalar,

Batı yönünde duvarda tv asılı,kuzeyde cam ve iki berjer var güney ve doğuda ikili koltuklar tv harici iki aydınlatma var.

Bütçenizi öğrenme şansım varmı ? Bence 18.000 Klima gereksiz oraya.

Bayii ler ile pazarlık yaparak bu klimaları tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,555
Merhabalar,

Cihazı aç-kapa şeklinde kullanacaksanız misafir geldiğinde açayım soğutsun derseniz 12lik makina yetersiz kalır.
7/24 kullanırsanız misafir geldiğinde de sınırda kalır.
1 kişi 500 btu ısı yayar 10 kişide 5000btu yapar.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Merhabalar klima için tavsiyenize ihtiyacım var annemi sobadan kurtarmak için özellikle ısıtma için kullanılacak ev il Samsun ama uzak bir ilçesi merzifon havza tarafında yaklaşık 30-35 m² iki oda birleştirilmiş dikdörtgen odanin bir kısa ve bir uzun kenarı dış cephe ve üç cam var yalıtım yok sayılır ben sürekli orada olmadığımda sorun çıkartmayacak mümkünse faturada can yakmayacak:) bir cihaz tavsiyeniz varsa haftaya gidince halletmek istiyorum bütçe 35-40 bin gb ama bu fiyatlara a++ zor gb vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,555
Merhabalar klima için tavsiyenize ihtiyacım var annemi sobadan kurtarmak için özellikle ısıtma için kullanılacak ev il Samsun ama uzak bir ilçesi merzifon havza tarafında yaklaşık 30-35 m² iki oda birleştirilmiş dikdörtgen odanin bir kısa ve bir uzun kenarı dış cephe ve üç cam var yalıtım yok sayılır ben sürekli orada olmadığımda sorun çıkartmayacak mümkünse faturada can yakmayacak:) bir cihaz tavsiyeniz varsa haftaya gidince halletmek istiyorum bütçe 35-40 bin gb ama bu fiyatlara a++ zor gb vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
Bölgeye hakim olmadığım için soruyorum. Kış mevsimi nasıl geçiyor ortalama dış ortam ısısı kaça kadar düşüyor.

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
Bölgeye hakim olmadığım için soruyorum. Kış mevsimi nasıl geçiyor ortalama dış ortam ısısı kaça kadar düşüyor.
Kışın ortalama 2-3 ay gündüzleri 0-05 derece gb tabi hissedilen daha düşük olabilir geceleri sıfırın altına iner. Ankara'yı biliyorsanız havası benzer diyebilirim.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
706
50
1 kişi 500 btu ısı yayar 10 kişide 5000btu yapar.

images5.jpg

Nedense ürperdim bi an...

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,555
üstat normal şartlar o alana 18lik klima yeterli gelir fakat dış ortamın 0 ve altına düşeceği hesaba kalılırsa 24lük alınması daha doğru olur.
35-40k arasına doğru düzgün 24lük makina yok :bilmiyom

M Çevrimdışı

marslan

Yeni Üye
4 Nis 2019
26
üstat normal şartlar o alana 18lik klima yeterli gelir fakat dış ortamın 0 ve altına düşeceği hesaba kalılırsa 24lük alınması daha doğru olur.
35-40k arasına doğru düzgün 24lük makina yok :bilmiyom
Saol peki kabaca şöyle desem 18 lik için tavsiye edeceğiniz veya hiç yanaşma gibi bir marka model varmı ?
Şunlar fp gb görünüyor ama sizin görüşünüz nedir

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,555
Saol peki kabaca şöyle desem 18 lik için tavsiye edeceğiniz veya hiç yanaşma gibi bir marka model varmı ?
Şunlar fp gb görünüyor ama sizin görüşünüz nedir
Acele etmeyin akşam pc geçince cihazların tasarım yüklerini karşılaştırayım çünkü 18lik oraya sınırda kalacak.

K Çevrimdışı

Kasim8780

Yeni Üye
30 Eyl 2024
4
37
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar. Foruma yeni katıldım. 3+1 90 m2 evimize klima almayı düşünüyorum. Evimiz Toki konutu. İl olarak Osmaniye merkezde yaşıyoruz. Yazın sıcak bir yer haliyle. Öncelikle yazın soğutma için kullancağım, kışın da ihtiyaç olursa açarım. Oturma odası 25m2 civarı tahminen. Klima konusunda fazla bilgim yok. İnternetten araştırma halindeyim. Fikirkerinize ihtiyacım var. Hangi marka tercih edilir ? Yerli veya ithal? Hangi firmadan almak lazım? Bayiden mi almak lazım? İnternetten alınabilir mi? Teşekkürler iyi forumlar diliyorum.

Geri
Üst Alt