B
birkullanıcı
Yeni Üye
- 27 Haz 2022
- 3
- 34
merhaba, tekrar cevabınız için teşekkür ediyorum.İlk sorunun cevabı= Bu biraz zor, dışarıdan bakınca CF görürsünüz ancak tek yapabileceğiniz parmakla çevirip tek tek bakmak ki sanmıyorum o derece görünür olacağını
İkinci Sorunun Cevabı= Mal size vaat ettiği faydayı sağlamadığı ve bunu ispat ettiğiniz sürece malın ayıpsız misli ile değişimi veya ücret iadesi talep edebilirisniz.
3- Heyetin kararı nasıl finale bağladığı burada belirleyici etkendir.
4- Hayır Tüketici Hukuku ile bağlantısı yok, bu konu şikayete bağlı suç kapsamındadır ve Savcılık suç duyurusu neticesi Asliye Ceza Mahkemelerinin yetki alanındadır.
5- Bu konu artık adli bir vak-a olur buna yorum yapabilmemiz mümkün değil ancak gidip 300-500tl ye Xiomi Security 360 kamera alıp kamerayı görecek yuere çevirip kayıtta bırakmanız her türlü tedirginliğinize derman, dediğiniz şey olursa da suç duyurusu için dayanak olur ki Kurumsal bir markanın dahil olduğu mevzuda olayların bu boyutlara gelmesi pek mümkün değil.
6- Ayar kavramı görecedir, Dışarısı 40 45 dereceyken içerisi 29 derece olsa cennet dersiniz. Dışarısı 34 iken 29 a ayarlı olsa bunalırsınız zira Sıcaklık basıncı denen bir kavram var, nem etkisi var vs o nedenle en ideal ayarı tüketici kendisi bulmalıdır. Kişisel olarak evdeki tüm klimalarım sürekli olarak 27 ye ayarlıdır.
7- 180 gün içerisinde üründe çıkan her kusur ürün ilk satıldığınd avar olarak kabul edilir ve AYIPLI MAL sayılır bu da size seçimlik haklarınızı verir.
üründeki kusur/lar şimdilik benim gözlemlediğim ve düşündüklerim şeklinde, servis ya da heyet bu duruma ne der ne kadar geçerli kabul edilir emin değilim. havaların soğumasını bekleyip ısıtmada da cihazı kullandıktan sonra yazdığınız 7. maddeyi kullanmam daha iyi olucaktır. ben belli bir süre içerisinde iade edebilirim diye düşünüyordum ancak 6 aya kadar imkan varsa aceleci olmayayım. bir kere aceleci olup bu klimayı aldım, birdaha asla. şuan servis cihazda ölçüm yapsa bile ısıtmayı kontrol edemeyecek diye düşünüyorum. şimdilik hem kurulum sonrası bir sürü sorun yaşamam hemde cihazı iade etmeye çalışmam kötü sonuçlanacak görünüyor. zaten 6 aya kadar cihazda sorun varsa her türlü kendini belli eder diye bekleyeceğim. kamera kurulumu güzel fikir, yağmurda çalışabilen bir model alıp kullanabilirim.
soğutmada ve ısıtmada her zaman evin iki ucundaki klimalarımı çalıştırıp kapıları açık bırakarak 26 derecede kullanıyorum. birde inverter klimalarda aç-kapa kullanım şekli tavsiye edilmiyor. bu nedenle klimaları açınca uzun süre çalıştırıyorum, yaz sıcaklarında gerekirse uyurken gece modunda bırakıp günde 16 saate yakın kullandığım günler oluyordu. mitsubishi ile daha bunu yapmadım.
son olarak drenaj ve tahliye hortumu hakkında soru sormak istiyorum.
bugün drenajı kontrol ettim. su tahliye hortumu çok uzun görünüyor, kokunun kaynağı hortumun çok uzun olmasından olabilir mi? su tahliye hortumu yere değiyor ve birazda fazlalığı olduğundan kıvrılıyor, akan suda hortumun çevresine tahliye oluyor. su göleti oluşmuyor ancak yinede kuruyana kadar hortumun değdiği kısım ve çevresinin ıslak olduğu görülüyor, parke taşlarının arasından yine aşağıya doğru su akıyor. eğer bu tahliye hortumunu biraz kısaltsam koku konusunda daha iyi sonuç alır mıyım? birazdan görsel eklemeyi deneyeceğim.
burada kendimce anlatmaya çalıştım. biraz tuhaf olucak ancak yeşil renkteki gibi çaprazlamasına tahliye hortumunu konumlandırsam nasıl olur? hem yere değmez hemde o taraf daha çok rüzgar alıyor. başka bir yerde kokunun hortumla alakalı olabileceğini okudum, bundan dolayı sormak istedim.