Bu klima yanlış hatırlamıyorsam 410 gaz olmalı
410 gazın bir kokusu vardır doğrudur, yine yanlış hatırlamıyorsam bu klimalar Aluminyum eşanjör kondansermiydi yoksa hafızam beni yanıltıyor mu sevgili
Sota ?
Yani delinme ve gaz kaçırma konusunu düşünüyorum ancak yine de daha erken gibi geldi bana.
CH36 arıza kodu hata odu aslında Vestellerdeki eski ER05 hatası gibi hep
gaz kaçağı olarak yorumlanır ancak aslında bu kodlar her seferinde gazın kaçtığı veya olmadığı anlamına gelmez.
Aslınd abu kodlar sistemde gaz AKIŞININ olmadığını söylüyor zira gaz akış sensörü eğer sistemde soğutucu akışkanın yani gazın akışını hissetmezse sorun olarak algılar ve sistemi kapatır.
Haaa gaz akışının olmaması gaz olmamasından da kaynaklanır ve dolayısı ile gaz kaçağı teşhisini doğrular fakat tekrar ediyorum bu hata kodu illa ki gaz yok anlamına gelmiyor.
Sizin yapmanız gereken öncelikle enerjiyi kesip 10 dakika beklemek, sonra ürüne enerji verip soğutma modunda çalıştırıp dış ünitede kompresör kalkış yapıyor mu yani sesini duyabiliyor musunuz ona bakın,
Eğer yetişebileceğiniz yerde ise ince olan boruda azıcık da olsa soğuma hissediyor musunuz onu kontrol edin gelin bilgi verin devam edelim