M Çevrimdışı

MrZubalve

Yeni Üye
14 Haz 2022
12
37
Midea klimalarda %15 forum indirimi var ancak keşke genel bir fiyat belirlense yani FG Europe tarafından tavsiye edilen satış fiyatı şudur bayilerimiz bu fiyatı aşmamak kaydı ile dilediği fiyattan satabilir şeklinde. Geçen sene ki fiyatlar ile bu sene ki fiyatlar arası uçurum.
%15 indirim perakende satış üzerinden yapılıyormuş ! Forum indirimi ile 12000 btu Xtrame save modeli (internet üzerinden indirimli satışı 12900, perakende satış fiyatı 14300 civarı) 12150 liraya geliyor. Bana bayi 12000 fiyat verdi.

Yani ortada indirim felan yok. Bayi teklifi SÖZDE indirimden daha iyi !

Bu firmanın gerçekten arınması, silkelenmesi yada likayat sahibi kişiler ile çalışması lazım.
Bu zamana kadar ki bütün olumsuzluklara rağmen bu ürünü yine de (deliyim sanırım) almayı düşünüyorum.
Çünkü donanım olarak ve verim olarak beni tatmin eden tek ürün. Gel gör ki bu satış yöntemi stratejisi politikası artık ne derseniz deyin rezalet bile değil bence.

A Çevrimdışı

atlas07 

Aktif Üye
7 Kas 2021
116
38
Dual Plus Dual Eco Dual cool gibi modeller arasında wifi modülü, yatay/dikey kanatlar ile ilgili farklar vardı. Her birisinde neyin olup olmadığını yazmak lazım haklısınız. :ok
abi her iki cihazdada wifi yok demiş satıcıya sorulan sorularda cool modelinin 2021 seri üretim ayrıca eco modeline göre yapay zeka buz çözme ve dört yana salınım olduğu söylenmiş ne kadar doğru bilmiyorum tabi. İşin garip tarafı wifi olmadan nasıl tüketim değeri gösterebildiği

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
abi her iki cihazdada wifi yok demiş satıcıya sorulan sorularda cool modelinin 2021 seri üretim ayrıca eco modeline göre yapay zeka buz çözme ve dört yana salınım olduğu söylenmiş ne kadar doğru bilmiyorum tabi. İşin garip tarafı wifi olmadan nasıl tüketim değeri gösterebildiği
Dual Plus da wifi var o kesin.
Dual Eco da wifi yok o da kesin.
Dual Cool modeli hakkında bilgim yok onu Ahmet biliyor.

N Çevrimdışı

NBKpro 

Aktif Üye
15 May 2021
191
Servis hizmetlerine Midea seervislerinin bakmadığı konusuna kesin diyebilirim ancak üretici bilgisini Midea dan teyit edip o şekilde bilgi paylaşayım size :ok

Görsellerini şöyle paylaşayım.
klima-bim-2.jpg
klima-bim.jpg

Kutunun üzerinde her ne kadar "Türkiye" yazsa da, Ufacık Made in China yazısı yazılmış, Üretici olarak da Midea yazıyor kutuda. Servise sanırım Kumtel bakıyor, 444 5685 numarası Kumtel'e ait.

M Çevrimdışı

MrZubalve

Yeni Üye
14 Haz 2022
12
37
abi dual plus modeli artık satılmıyor sanırım hiçbir yerde yok muhtemelen onun yerine sirius uv gibi siyah olan ürünleri çıkardılar çünkü onlarda wifi var denilmiş
Şu an lg nin sitesinde resmi olarak satışta olan Dual cool, Sirius ve Artcool arasında teknik anlamda kağıt üzerinde hiçbir fark yok. Tüm cihazların teknik verileri birebir aynı. Cihazlar yan özellikleri olarak ve görünüş olarak farklı. Dual cool modeli de giriş seviyesi modeli oluyor. 4 yana salınım ve wi-fi yok.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
LGnin neden ucuz olduğuna dair ilk izlenimim, klimanın elektrik bağlantısını ücret karşılığı yapıyoruz dediler. Arçelikten gelenler ise normalde yapmıyoruz ama müşteri memnuniyeti kapsamında yapalım demişlerdi. En az 250 lira isterler mi acaba?

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
kumtel kalitesiz bir marka midea ya yaptırsa bile en ucuz maliyete kaçmıştır .yani ben pek tercih etmem çünkü ucuz marka klima aldım (fujıplus)kafamı hala duvarlara vuruyorum.iyi klima alacak ceptede paralar varken.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
%15 indirim perakende satış üzerinden yapılıyormuş ! Forum indirimi ile 12000 btu Xtrame save modeli (internet üzerinden indirimli satışı 12900, perakende satış fiyatı 14300 civarı) 12150 liraya geliyor. Bana bayi 12000 fiyat verdi.

Yani ortada indirim felan yok. Bayi teklifi SÖZDE indirimden daha iyi !

Bu firmanın gerçekten arınması, silkelenmesi yada likayat sahibi kişiler ile çalışması lazım.
Bu zamana kadar ki bütün olumsuzluklara rağmen bu ürünü yine de (deliyim sanırım) almayı düşünüyorum.
Çünkü donanım olarak ve verim olarak beni tatmin eden tek ürün. Gel gör ki bu satış yöntemi stratejisi politikası artık ne derseniz deyin rezalet bile değil bence.
Merhaba kusura bakmayın burada bir yanlışınız var, orda görüştüğünüz bayide kendi karından size küçük bir jest yaparak elini taşın altına koymuş. Açıkçası yorumunuz haksız bir yorum, bazı bayiler Adem Helvacının hatırı için kendileri insiyatif alarak biraz daha yardımcı olmaya çalışıyorlarki onlarda bu forumda öne çıkabilsin. Midea geçen sene olduğu gibi bu senede Mitsubishi, Daiken gibi markaların üst sınıf modellerinin rakibi , o markaların alt segmentlerinin ise önünde. Bu nedenle ürünleri doğru segmentler ile kıyaslarsak daha doğru olur. Saygılarımla .

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

MrZubalve

Yeni Üye
14 Haz 2022
12
37
Merhaba kusura bakmayın burada bir yanlışınız var, orda görüştüğünüz bayide kendi karından size küçük bir jest yaparak elini taşın altına koymuş. Açıkçası yorumunuz haksız bir yorum, bazı bayiler Adem Helvacının hatırı için kendileri insiyatif alarak biraz daha yardımcı olmaya çalışıyorlarki onlarda bu forumda öne çıkabilsin. Fiyatlar konusuna gelirsek Baymak bile 11500 fiyat etiketiyle satılıyorsa Midea sahip olduğu kaliteyle hepsinin önünde. Şu ana kadar alanlar içinde sorun yaşandığında hemen çözüme kavuşturuldu,performans konusunda da diğer japon klimaların altında kalmadı. Açıkçası günümüz ekonomik koşullarında fiyat konusunda birşey diyemem. Az önce görüştüğüm bir bayiden 1000 lira fiyat farkına rağmen bir tüketici 1000 lira için ikinci el faturasız klimayı tercih etmiş. Midea geçen sene olduğu gibi bu senede Mitsubishi, Daiken gibi markaların üst sınıf modellerinin rakibi , o markaların alt segmentlerinin ise önünde.
Bu nedenle ürünleri doğru segmentler ile kıyaslarsak daha doğru olur. Saygılarımla .
Erinç Bey,
Ortada bir yanlış var ise, kusura bakmayın ama, kesinlikle benim fiyat konusunda söylediklerim değil . Buradaki tek yanlış bayinizin yada ürününüzü satan her kim ise verebildiği fiyatın üzerinde indirim yaptık diye lanse ettiğiniz yanıltıcı bilgi olabilir ! Ben sadece durumu ortaya koydum.

Ayrıca ben başıma gelen tüm kötü olayları (firmanız ile alakalı) forum içinde ne isim ne bayi vererek lanse dahi etmedim. Hepsini Adem Bey'e özelden anlattım. Fiyat aldığım bayi beni tanımaz benim ismimi cismimi bilmez. Bu forumda ben bir "X" kişiyim onun gözünde. Neden Adem Bey'e, foruma yada size/bana yaranmaya çalışsın? Ona göre fiyat versin!
Tüm satış bayilerinizin bu forumu takip zorunluluğumu var?
Tüm bayilerinizin bu forumda öne çıkma zorunluluğumu var?
Sizin verdiğiniz sözde indirimi takip edip fiyat belirleme zorunluluğumu var?
O zaman şu an trendyol hepsiburada gibi sitelerdeki ürünlerinizi fiyatlarını kim belirliyor?

Ürününüzün resmi olarak fiyatını belirlemek size kalmış biz son kullanıcı olarak ölçer biçer değerlendirir alır yada almayız. Baymak bile şu fiyata yapmış biz ucuz satıyoruz nasıl bir yaklaşım anlam veremedim. Yarıştığınız markalar kendini üst klasmana koymuş markalardır anlarım ama örnek verirken "bu bile şu fiyata, bakın biz ucuzuz" demeniz komik. O zaman biri çıkar size LG var gidip bakın bakalım hangi fiyata ne satıyorlar der!

Bir önceki girdimin sonunda söyledim, başıma gelen tüm olumsuzluklara rağmen yine de Midea almayı düşünüyorum. Ayrıca ekliyorum bence satış stratejinizi değiştirin. Yoksa yolunuz uzun soluklu olmayacak. Bunu dostane bir tavsiye olarak alın çünkü sizden ürün alırsam ileride muhattap bulmak isterim !

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
255
30
Şu an lg nin sitesinde resmi olarak satışta olan Dual cool, Sirius ve Artcool arasında teknik anlamda kağıt üzerinde hiçbir fark yok. Tüm cihazların teknik verileri birebir aynı. Cihazlar yan özellikleri olarak ve görünüş olarak farklı. Dual cool modeli de giriş seviyesi modeli oluyor. 4 yana salınım ve wi-fi yok.

Erinç Bey,
Ortada bir yanlış var ise, kusura bakmayın ama, kesinlikle benim fiyat konusunda söylediklerim değil . Buradaki tek yanlış bayinizin yada ürününüzü satan her kim ise verebildiği fiyatın üzerinde indirim yaptık diye lanse ettiğiniz yanıltıcı bilgi olabilir ! Ben sadece durumu ortaya koydum.

Ayrıca ben başıma gelen tüm kötü olayları (firmanız ile alakalı) forum içinde ne isim ne bayi vererek lanse dahi etmedim. Hepsini Adem Bey'e özelden anlattım. Fiyat aldığım bayi beni tanımaz benim ismimi cismimi bilmez. Bu forumda ben bir "X" kişiyim onun gözünde. Neden Adem Bey'e, foruma yada size/bana yaranmaya çalışsın? Ona göre fiyat versin!
O zaman şu an trendyol hepsiburada gibi sitelerdeki ürünlerinizi fiyatlarını kim belirliyor?

Ürününüzün resmi olarak fiyatını belirlemek size kalmış biz son kullanıcı olarak ölçer biçer değerlendirir alır yada almayız. Baymak bile şu fiyata yapmış biz ucuz satıyoruz nasıl bir yaklaşım anlam veremedim. Yarıştığınız markalar kendini üst klasmana koymuş markalardır anlarım ama örnek verirken "bu bile şu fiyata, bakın biz ucuzuz" demeniz komik. O zaman biri çıkar size LG var gidip bakın bakalım hangi fiyata ne satıyorlar der!

Bir önceki girdimin sonunda söyledim, başıma gelen tüm olumsuzluklara rağmen yine de Midea almayı düşünüyorum. Ayrıca ekliyorum bence satış stratejinizi değiştirin. Yoksa yolunuz uzun soluklu olmayacak. Bunu dostane bir tavsiye olarak alın çünkü sizden ürün alırsam ileride muhattap bulmak isterim !
İstanbul da ikamet ediyorsaniz Gürses klima ile görüşmenizi tavsiye derim

Merhaba kusura bakmayın burada bir yanlışınız var, orda görüştüğünüz bayide kendi karından size küçük bir jest yaparak elini taşın altına koymuş. Açıkçası yorumunuz haksız bir yorum, bazı bayiler Adem Helvacının hatırı için kendileri insiyatif alarak biraz daha yardımcı olmaya çalışıyorlarki onlarda bu forumda öne çıkabilsin. Fiyatlar konusuna gelirsek Baymak bile 11500 fiyat etiketiyle satılıyorsa Midea sahip olduğu kaliteyle hepsinin önünde. Şu ana kadar alanlar içinde sorun yaşandığında hemen çözüme kavuşturuldu,performans konusunda da diğer japon klimaların altında kalmadı. Açıkçası günümüz ekonomik koşullarında fiyat konusunda birşey diyemem. Az önce görüştüğüm bir bayiden 1000 lira fiyat farkına rağmen bir tüketici 1000 lira için ikinci el faturasız klimayı tercih etmiş. Midea geçen sene olduğu gibi bu senede Mitsubishi, Daiken gibi markaların üst sınıf modellerinin rakibi , o markaların alt segmentlerinin ise önünde.
Bu nedenle ürünleri doğru segmentler ile kıyaslarsak daha doğru olur. Saygılarımla .
Erinç hocam. Belirtmekte fayda var. Kurumsal bir firmanın bu kadar karmaşa içerisine girmemesi lazım. Fg europe nasıl böyle olabiliyor anlamış değilim. Bence yönetim kısmında ciddi bir problem var.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Erinç Bey,

Sizlerin rahatsız olduğu konular, konusunda ben de ilgili arkadaşlara gerekli bildirimleri yapıyorum. Ayrıca ben firmanın sadece dışarıdan bir danışmanıyım,, fiyatlar konusunda bir müdahale yetkim yok, sadece indirim mesajımda yazdığım gibi, bu konuda elimden desteği yaparak forum indiriminin bu yaz da devam etmesini sağladım. Ve size bayilerin kendi insiyatifleri ile yaptıkları ekstra indirimin nedenlerini size sıraladım. Bazı bayiler sizleri oldukça yakın takip etmekteler, örn; Antalya Özdallar klima bir çok forum takipçisi ile özel olarak ilgilendi ve bunu örnek alan başka bayilerde oldu.
Firma her zaman ürünlerinin arkasında durduğunu, sorumluluk alanı dışında dahi yardımcı olduğunu gördük, özel olarak Adem abi ile mesajlaştığınıza göre oda size belki bunları belirtmiştir.
Açıkçası bir tüketici gözüylede tüm şikayetlerinizde yanınızda olduğumu da bilmenizi isterim, amacım polemik yaratmak değil durumu izah etmekti sadece saygılarımla

İstanbul da ikamet ediyorsaniz Gürses klima ile görüşmenizi tavsiye derim

Erinç hocam. Belirtmekte fayda var. Kurumsal bir firmanın bu kadar karmaşa içerisine girmemesi lazım. Fg europe nasıl böyle olabiliyor anlamış değilim. Bence yönetim kısmında ciddi bir problem var.
Merhaba aslında bir karmaşa yok , firma bayiler arasında adil şekilde bir liste fiyatı yayınlıyor. Ancak indirim konusu firmanın belirlediği limitlerin ötesinde bayilerin o günkü koşulları ve gücüne bağlı olarak değişiyor. ayrıca dilerim sizler klimanızdan istediğiniz sonucu alıyorsunuzdur saygılarımla iyi günler dilerim

Son düzenleme:
Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Görsellerini şöyle paylaşayım.
klima-bim-2.jpg
klima-bim.jpg

Kutunun üzerinde her ne kadar "Türkiye" yazsa da, Ufacık Made in China yazısı yazılmış, Üretici olarak da Midea yazıyor kutuda. Servise sanırım Kumtel bakıyor, 444 5685 numarası Kumtel'e ait.
Bu üretimlerin hepsi midea ama şahsen kumtel klimadan ne kadar anlayabilir düşüncesi ile başka markalara yönelirdim. Airfel daikin güvencesinde mesela.

Geri
Üst Alt