Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Vestel Flora tek seri diye biliyorum.

Adem Helvacı Ado hocam teyit edebilirmisin.

Flora serisinde yeni nesil üretimleri DOĞA-ARYA gibi statülere ayırdılar.
Mesela Doğa serisinin normal Floraya nazaran tek artısı ısıtam verimliliğinin daha yüksek olması lakin kullanılan kompresör, kondanser, Dış ünite fan mptpru vs aynı, Yalnız Kontrol paneli değişik. (Kompresörü kontrol eden sistem)

ARYA serisinde ise daha arındırılmış bir sonuç var, mesela diğer floralarda kondanser 1,5 sıra ve 3 girişli iken, ARYA serisinde tek sıralı kondanser bulunur.

Daha basit mekânlar ve iklim koşullarının daha hafif olduğu yerler için kullanılır bu model.

Bana göre pazarlama taktikleri olsa da, yine de doğru bilgiyi biz paylaşalım, kullanıcılar karar versin :ok

U Çevrimdışı

ugurr_89

Yeni Üye
27 Haz 2019
3
36
Merhabalar, vestel flora siparişi verdim. Vakumlama konusunda söyledikleriniz doğrultusunda Vestel müşteri hizmetlerine soru sordum. Bana verilen cevapta fabrikasyon olarak yapıldığını söylendi. Bu cevap kafamı karıştırdı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

ttt18d2302fe84598e9.png

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Aynı yalanı bana fujıplus klimayı takan kişide söylemişti klima fabrikadan vakumlu geliyor diye.vakumlama kendilerine zor gelince bu yalanı bütün usta bozuntuları söylüyor.(gerçek ustalar üzerine almasın).

Moderatör tarafında düzenlendi:
U Çevrimdışı

ugurr_89

Yeni Üye
27 Haz 2019
3
36
Klima montajı yapan servislerin bu tür bir yalana başvurması sık karşılaşılan bir durum galiba. Ama müşteri hizmetlerinin böyle bir cevap vermesi bilgi eksikliğini gösteriyor diye düşünüyorum. Ayrıca vestel flora kullanım kılavuzunu da dikkatlice okudum, orada da vakumlama işleminden bahsetmemişler (diğer marka klimalarda da aynı durum var mı bilmiyorum). Montaj cumartesi günü yapılacak, servis geldiğinde kullanım klavuzunda vakumlama yazmıyor diyerek işin içinden sıyrılabilir mi acaba? Öyle yaparlarsa müşteri hizmetlerinin verdiği bu cevap yüzünden yapacağım itiraz da pek geçerli olmayacak gibi görünüyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,776
Klima montajı yapan servislerin bu tür bir yalana başvurması sık karşılaşılan bir durum galiba. Ama müşteri hizmetlerinin böyle bir cevap vermesi bilgi eksikliğini gösteriyor diye düşünüyorum. Ayrıca vestel flora kullanım kılavuzunu da dikkatlice okudum, orada da vakumlama işleminden bahsetmemişler (diğer marka klimalarda da aynı durum var mı bilmiyorum). Montaj cumartesi günü yapılacak, servis geldiğinde kullanım klavuzunda vakumlama yazmıyor diyerek işin içinden sıyrılabilir mi acaba? Öyle yaparlarsa müşteri hizmetlerinin verdiği bu cevap yüzünden yapacağım itiraz da pek geçerli olmayacak gibi görünüyor.
Genellik kullanma kılavuzun montaj bölümünde vakumlamayla ilgili bilgi olur.

Kilavuzda yazmamasi yapilmayacagi anlamina gelmez.

Musteri Hizmetleri dogru soyluyor ama bilgi eksikliği mevcut
Evap vakumlayip bağlanti uclari plastik tipayla kapatiliyor.

Montaj sirasinda tipa açılınca acik hava basinci
evap içerisine hucum edecektir.
Bu hucüm esnasinda havadaki toz zerrecikleri,nemde sisteme girecektir.

bizim derdimiz bu yabanci maddeleri sistemden uzak tutmak.
oyuzden ben vakum yapmam diyen servisi ottururum.

montaja gelen servisten vakumlama islemini talep edin.
gakguk ederse topla kardesim pilini pirtini
vestel arayip baska servis talep edecegim deyip disinizi gosterin.

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Genellik kullanma kılavuzun montaj bölümünde vakumlamayla ilgili bilgi olur.

Kilavuzda yazmamasi yapilmayacagi anlamina gelmez.

Musteri Hizmetleri dogru soyluyor ama bilgi eksikliği mevcut
Evap vakumlayip bağlanti uclari plastik tipayla kapatiliyor.

Montaj sirasinda tipa açılınca acik hava basinci
evap içerisine hucum edecektir.
Bu hucüm esnasinda havadaki toz zerrecikleri,nemde sisteme girecektir.

bizim derdimiz bu yabanci maddeleri sistemden uzak tutmak.
oyuzden ben vakum yapmam diyen servisi ottururum.

montaja gelen servisten vakumlama islemini talep edin.
gakguk ederse topla kardesim pilini pirtini
vestel arayip baska servis talep edecegim deyip disinizi gosterin.
güzel açıklama, bilgilendirme aklımda tutayım bende :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, vestel flora siparişi verdim. Vakumlama konusunda söyledikleriniz doğrultusunda Vestel müşteri hizmetlerine soru sordum. Bana verilen cevapta fabrikasyon olarak yapıldığını söylendi. Bu cevap kafamı karıştırdı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Ekli dosyayı görüntüle 78

Her zaman yazdığım bir şey vardır, Bu güzel konuşan cicili bicili kızları oraya oturtmakla bu işler olmuyor. İşi bilmeyen 19-20 yaşındaki genç kardeşlerimize ezberlettikleri tanımları orada yazdırmakla da olmuyor. Akıl ve mantık çerçevesinde bu arkadaşın yapması gereken, ''Konu bilgim dahilinde değil, yetkili teknik birimden bilgi alıp size geri dönüş sağlayacağım'' demekti.

Kullanma kılavuzları aslında adı üstünde kullanıcının o klimayı nasıl kullanması gerektiğine dair bilgiler içerir. Şimdi dikkat ederseniz kullanma kılavuzunda rekorların sıkılması gerektiği de yazmaz, ancak rekorları sıkmadan klima montajı olmaz, zira adı üstünde bu bir montaj faaliyetidir, kullanıcıyı ilgilendiren taraf değil.

Haa evet, X-Y-Z firmaları yazmıştır tüketicisini bilgilendirmek için, gayet güzel, lakin yazmıyor olması, yapılmayabileceği anlamı taşımıyor. :ok

Bence VESTEL de üst birime yazın ve teknik müdürlükten cevap istediğinizi belirtin.

Servislerin iflahını kesip, ''Vakum yapmadıkları'' gerekçesi ile ceza keserken bu kural var da, Müşteri hizmetlerine bir müşteri sorunca satış kaygısı nedeniyle mi birden bire yok oluyor.

Aaaaa pardon unutmuşum sevgili VESTEL, senin efeliğin sadece servislere söküyordu değil mi? ?

EDİT: Bu arada vakum yapmayan servislere ceza kesmelerini sonuna kadar destekliyorum o ayrı konu. VESTEL Eğitim müdürlüğü çalışanlarının verdiği onca emek, Tamer Hocanın dilinde tüy bitmesine rağmen halen vakum yapmayan servislere müstahaktır bu uygulama o ayrı konu.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Merhaba, Mitsubishi'nin bu klima modellerinden hangi seriyi önerirsiniz?
Arkadaşım Enviro 18'lik 6500TL fiyat almış-peşin veya 9 taksit.
Sota Sota

WhatsApp-Image-2019-06-28-at-09.08.227a816d44ba6873e7.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,776
Merhaba, Mitsubishi'nin bu klima modellerinden hangi seriyi önerirsiniz?
Arkadaşım Enviro 18'lik 6500TL fiyat almış-peşin veya 9 taksit.
Sota Sota

WhatsApp-Image-2019-06-28-at-09.08.227a816d44ba6873e7.jpg
Enviro AP serisi bizim cokca tavsiye ettigimiz.
SF serisinin yerine konumlandirildi.
Gonul rahatligiyla alabilirsiniz.
kisisel fikrim (butcenizi sikintiya sokmadan) wifi kitlisine 6750tl teklif edin.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Enviro AP serisi bizim cokca tavsiye ettigimiz.
SF serisinin yerine konumlandirildi.
Gonul rahatligiyla alabilirsiniz.
kisisel fikrim (butcenizi sikintiya sokmadan) wifi kitlisine 6750tl teklif edin.
Forumdaş bir arkadaşımız krigamine serisi yazmıştı, o sebeple tekrar sordum.
Kullanacak arkadaşların teknoloji ile arası pek iyi değil, çok büyük kolaylık sağlamıyorsa aldırmam diye düşünüyorum.
Ayrıca Arçelikten fiyat almış 18'lik: 4300TL, Arçelikten soğutmaya çalışıyorum ama doğru yapıyor muyum bilmiyorum:)
Sota Sota

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,776
Forumdaş bir arkadaşımız krigamine serisi yazmıştı, o sebeple tekrar sordum.
Kullanacak arkadaşların teknoloji ile arası pek iyi değil, çok büyük kolaylık sağlamıyorsa aldırmam diye düşünüyorum.
Ayrıca Arçelikten fiyat almış 18'lik: 4300TL, Arçelikten soğutmaya çalışıyorum ama doğru yapıyor muyum bilmiyorum:)
Sota Sota
Tüm dunyadaki klimaları birkenera koyun (Ururu Sarara hariç) Krigamineyi zirveye konumlandirmaniz gerekir.

Gerek teknolojisi gerekse kapasitesi olsun.
dolu dolu cihazdir.
bununla ilgili yazimiz forumda olacak.

Arçelik konusuna gelecek olursak.
Arçelik,Beko,LG artik aynı cihaz.

LG koreden kendi uretimi klimaları TR getirmeyi kesti.
Arçelik Fabriklarinda LG ortak uretim yapıyorlar.

Arçelik,Beko,LG markalarınıda listenize ekleyebilirsiniz. (LG'nin fiyatı Arcelık'e gore daha uygun)

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Tüm dunyadaki klimaları birkenera koyun (Ururu Sarara hariç) Krigamineyi zirveye konumlandirmaniz gerekir.

Gerek teknolojisi gerekse kapasitesi olsun.
dolu dolu cihazdir.
bununla ilgili yazimiz forumda olacak.

Arçelik konusuna gelecek olursak.
Arçelik,Beko,LG artik aynı cihaz.

LG koreden kendi uretimi klimaları TR getirmeyi kesti.
Arçelik Fabriklarinda LG ortak uretim yapıyorlar.

Arçelik,Beko,LG markalarınıda listenize ekleyebilirsiniz. (LG'nin fiyatı Arcelık'e gore daha uygun)
O nasıl iş ya ?? kafayı yemiş arçelik grubu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt