Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860
9000 btu flora daha ucuz :). kapı Aralık bırakmak mantıklı geliyor. salon da 21 metrekare. eski 18000 klima oraya kurduk oda büyük geldi oraya, alarco carrier 18000. oysaki 18 bin olanı yatak odasına koyar salona yeni alırım diyordum. :(
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arada gece gece cevap almak da baya lüks bir şeymiş. teşekkürler
Odaya yeterinden daha buyuk makina takiirsa ne olur.?
klima en dusuk devire indigi halde odada ayarladığınız derecenin altina indigini hissederse.
klimayi beklemeye alir.
ortam sizin ayarladiginiz isinin ustune cikincaya kadar bekler.
+ - 2 derece saplamalar normaldir.

bekleme aninda klimanin fanlari minimum hizda donmeye devam eder. (eski tip modellerde ayarladiginiz hizla devam eder)
klima soğutmada olmadığı icin oda icersine
kuf kokusunu yollamaya baslar ki en sevmedigim durumdur.

Vip amme hizmeti :kiskis

D Çevrimdışı

Dessaisra

Yeni Üye
10 Şub 2018
21
vestel flora doğa modelinin desibel değerleri nedir. ben bulamadım. 9 bin klima alıp kapıyı Aralık bırakacağız başka çare yok.

lg dual eco 9000 mi vestel doğa flora mı tercih edeyim. arada fiyat farkında da var tabiki

VIP cevap hizmeti de şahane :).

R Çevrimdışı

Ronades

Yeni Üye
31 May 2019
29
31
24 m2 salona 9’luk bir klima taksak verim alabilir miyiz? Sadece soğutma için hocam.

Sota Sota

D Çevrimdışı

Dessaisra

Yeni Üye
10 Şub 2018
21
sanırım lg yada arçelik için kumanda ile klşma kapasitesinin yüzde 80 çalışması sağlama gibi bişeyler vardı. ya ado sen sen bahsettin sota. brn öyle hatırlıyorum eöim değilim :). duş ünite sesi azaltma için sanırım. 9 bin klima alıp o seçenekle kapasiteyi kısıtlasam işe yarar mı.

D Dessaisra, Sota Sota Adem Helvacı Ado

LG dual Eco klimamın montajı dün yapıldı. Antalya'da tek servis varmış geldi kurdu gayet güzel ve hızlı çalıştılar, vakum yaptılar. Bu arada elektrik bağlantısını getiridikleri kabloyla yaptılar çalışır vaziyette teslim edildi yani. Kutudan boru çıkmıyor bu arada. Servis koca bir rulo boruyla geldi bakır boru özellikle baktım. Borudan 3 metre kadar kesip kullandılar.
Klima çok sessiz hızlı enerji tüketimi iç ünite üzerinden kontrol edilebiliyor olması çok iyi. Bir saat kadar 1.2 sonra 0.6 ve şuan 0.5 güç tüketiyor. Kendiniz %20-40-60-80 e kadar enerji tasarrufuna ayarlayabiliyorsunuz. Kumanda da oda sıcaklığı ölçme özelliği var. Bir tek şimdiye kadar beğenmediğim kumanda ekranı ışıklı değil bence olmalıydı. Nedeni şöyle yatak odamda Samsung klima var kumandası ışıklı değil tuşları da fosforlu değil ve gece müdahale etmek için telefon ışığını kullanıyorum aynı odada çocuğumuz uyurken özellikle çok zor oluyordu. Baymak klimamın kumandası ışıklı ve çok kullanışlı keşke bunda da ışıklı olsaydı.
Şimdilik gözlemlerim bunlar. Umarım almayı düşünenler de benim gibi memnun kalır.

bu yazıymış buldum. lg alsak bu yüzde 70 yüzde 80 çalışma durumu benim sorunumu çözer mi

sanırım lg yada arçelik için kumanda ile klşma kapasitesinin yüzde 80 çalışması sağlama gibi bişeyler vardı. ya ado sen sen bahsettin sota. brn öyle hatırlıyorum eöim değilim :). duş ünite sesi azaltma için sanırım. 9 bin klima alıp o seçenekle kapasiteyi kısıtlasam işe yarar mı.

bu yazıymış buldum. lg alsak bu yüzde 70 yüzde 80 çalışma durumu benim sorunumu çözer mi

ötv indirimi bitmeden bugün alalım klimayı

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860

LG enerji verimligi arttirmak icin bahsettiginiz fonksiyon var. Baska markalarda vites fonksiyonu diye gecer.

LG speclerinde bu konuda tam detay verilmemis
Arcelikten alinti yapiyorum.

"Enerji Kontrol özelliğine sahip Arçelik klimalar motorun maksimum frekansını düşürerek enerji tüketimini kontrol altına alır. Birinci kademede soğutma kapasitesini yalnızca %8 düşürerek enerji tüketiminde %20 tasarruf sağlanır. İkinci kademedeyse tasarruf %40’a kadar çıkar."

D Çevrimdışı

Dessaisra

Yeni Üye
10 Şub 2018
21
yaşa be Sota Sota bunu diyorum işte. benim işimi görmez mi ne dersin. 2. kademe falan takılsam hep yüzde 15 kıssa kapasiteyi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860
yaşa be Sota Sota bunu diyorum işte. benim işimi görmez mi ne dersin. 2. kademe falan takılsam hep yüzde 15 kıssa kapasiteyi
Vites modu + fan kademesiy deneme yanilma yontemiyle yapilmayacak is degil.

Neden bukadar detaya girdik.
kendimden örnek vermek istiyorum.

(Eski evimin yatak odasi 20m2 kislari cok soguk oluyordu 12lik tercihi buyuzden oldu)

Evimin yatak odasi 17m2 12lik samsung var
genellikle 25 durur.
bazi gunler dış ortam serin olunca bizim cihaz hemen termostati yapistirir.
gece bir kalkmıssin odada kuf kokusu (heryil detayli temizlik tarafimdan yapilir)
uyku arasinda tadin tuzun kalmiyor :kiskis

kisaca yatak odasinda klimanin cok sik termostat yapmasina tahammül edemiyorum.

D Çevrimdışı

Dessaisra

Yeni Üye
10 Şub 2018
21
anladığım kadarıyla kapasite düştüğü için tüketim de düşecek. normlade kapasite düşürmek yerine daha az kapasiteli klima almak daha mantıklı sanırım ama benim öyle bir şansım yok. sen dedikten sonra vites sistemine bakarken midea da gördüm bu özelliği. vestel de varmı acaba çok merak ettim birde desibel verileri yok vestelin. geceden beri uğraştırdım Seni kusura @Sota.şu 30 haziran bitmeden klimayı alayım istiyorum. şimdi midea vestel lg arasında kaldım. bu özellik vestel de varsa alıp geçeceğim

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Lg ile Arçelikin aynı cihazlar olduğu doğrudur. Bende şuan beko 30945 var. R32 gazlı, dual inverter, 4 yönlü otomatik salınım, wifi gibi özellikleri var. Gayet memnunum. Sorusu olan sorabilir. Arçelik marka olanlar nedense lgden bile pahalı. Lg ye alternatif olarak beko bakabilirsiniz. Bayii ve servis ağının çok yaygın olması da tercih sebeplerinden biri. Lg nin umursamaz tavrı ile uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860
anladığım kadarıyla kapasite düştüğü için tüketim de düşecek. normlade kapasite düşürmek yerine daha az kapasiteli klima almak daha mantıklı sanırım ama benim öyle bir şansım yok. sen dedikten sonra vites sistemine bakarken midea da gördüm bu özelliği. vestel de varmı acaba çok merak ettim birde desibel verileri yok vestelin. geceden beri uğraştırdım Seni kusura @Sota.şu 30 haziran bitmeden klimayı alayım istiyorum. şimdi midea vestel lg arasında kaldım. bu özellik vestel de varsa alıp geçeceğim
Midea mission ve blanc serilerinde vites mevcut.
Onceki mesajlarımda nekadar midea önerdiğimiz gormussunuzdur.
Lakin guncel fiyatlara bakinca artik tavsiye etmek dogru gelmiyor

duzenleme: Midea fiyat bilgisi

Midea blanc 9luk 2650tl
LG dual plus 9luk 2900tl

tartismasiz LG derim :rock

Buarala sikca LG onerdik
bu seferde midea karaliyor demesinler
kendi evimde Midea Mission 12lik de var.

15618079454312104637012496187597.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,860
Lg ile Arçelikin aynı cihazlar olduğu doğrudur. Bende şuan beko 30945 var. R32 gazlı, dual inverter, 4 yönlü otomatik salınım, wifi gibi özellikleri var. Gayet memnunum. Sorusu olan sorabilir. Arçelik marka olanlar nedense lgden bile pahalı. Lg ye alternatif olarak beko bakabilirsiniz. Bayii ve servis ağının çok yaygın olması da tercih sebeplerinden biri. Lg nin umursamaz tavrı ile uğraşmanıza gerek kalmıyor.
Konuya katki icin tesekkurler hocam.

sirius modellerinde iscilik anlaminda fark vardi.
Bazi partiler Koreden geliyordu.
koreden gelenlerde bariz sekilde iscilik daha iyiydi oyuzden koreden gelenleri tavsiye ettik o donem.

hatta koreden gelen Lg daha yuksek fiyatliydi.

Dual serisiyle tum uretim turkiyeye kaydi.
suan fiyat farki haric fark kalmadi.

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Konuya katki icin tesekkurler hocam.

sirius modellerinde iscilik anlaminda fark vardi.
Bazi partiler Koreden geliyordu.
koreden gelenlerde bariz sekilde iscilik daha iyiydi oyuzden koreden gelenleri tavsiye ettik o donem.

hatta koreden gelen Lg daha yuksek fiyatliydi.

Dual serisiyle tum uretim turkiyeye kaydi.
suan fiyat farki haric fark kalmadi.
Aynen. Biraz abartı olacak ama ben altus modellerinin bile aynı kalitede olduğunu düşünüyorum. Hiç kullanmadım hatta görmedim bile ama içimde öyle bir his var.

Bu arada tesadüfen denk geldim. Stok varsa fiyat yanıyor. Buyrun

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt