KarabeY' Alıntı:
Anladim herseyi.
Ugur u es gecelim. Midea blanc simdi ilk tercihim. Olmusken direk uretici olsun.
Karar olarak soyle dusundum. Mutfak kapi ustu kurcaz. Ileride cocuk buyucek, odama ayri istiyom kapimi kapatirim dedigi zaman zaten 8 9 yaslarina gelmesi lazim. O zamana da en az 4 sene var.
Simdilik antreden yatak odasi ve cocuk odasi isitma ve en cokta sogutma olarak kullancaz. Ileride baktik cocuk ayri istiyor 1 tane daha alip onu cocuk odasina takariz. Mevcuttakinide yatak odasina tasir geceriz.
Klima satici cevresi olan bir iki arkadasim var. Onlarin tanidigi klima saticilari ile goruscem. Midea bulursam zaten direk alir gecerim. Baktim baska markalar var. Bi kiyaslama yapar. En kotu netten alir gecerrim midea yi.
Valla cok sagolun kafa agrittim. Tesekkur ediyorum.
Estağfurullah kardeşim sizde sağolun heyırlısı neyse o olsun sizin açınızdan =)
9köy kardeşim.
Klima alma muhabbetim çıktığından beri bugün ilk defa hafta sonu evdeydim. En azından klima ile ilgili bugün baya bir kurguladım kafamda. Bu evde 2 yaz geçirdim. 2 yazda da klimalı odada yatıp kalktık. Ama taşınmayla olmuyor. Bugün yine oturma odası açık, antre ve yatak odası şeklinde 3 bölge soğutmaya çalıştık. Yatak odası tabi ki de tam soğumadı.
Ayrıca antre, oda kapıları kapalı olunca da karanlıkta kaldı. Çocuk odası ve mutfak kapıları açık olunca, hem ışık giriyor, hem karşı karşıya oldukları için hava sirkülasyonu oluyor. Yatarken kullanmayı düşündüğüm bir klima için, antre, çocuk ve yatak odası üçlüsünü soğutmak için uğraşcam.
Ama yatak odasına takılırsa,
Antre aydınlık olur kapılar açık olcağı için,
Koca antre boşuna soğutulmaz ve boş yere klima da çalışmaz,
Tek odada işimi çözerim.
İleride çocuk için ihtiyaç durumu olduğunda direk onun odasına da alır geçeriz. Haliyle antreye takılan klima yatak odasına taşınma derdi olmaz.
Klima alırken gerçekten tüm ihtiyaçlar hesaplanıp, bire bir yaşanıp, ne gerekiyorsa fazlası olmadan ona göre almak en güzeli. Ben biraz macera aradım. Birkaç arkadaşımlada görüştüm, hepsi de direk yatak odasına tak geç dediler. Tabi insan aklına geleni illa yapacak başka şey göz görmüyor.
Ha antreye de takılsa dediğiniz gibi sorun olmaz, ortam soğur illaki. Ama yatak odasında atıyorum 1 saatte istenilen değere gelcekse, antreye takıldığında 3 saatte gelecek gibi.
Çok özür diliyorum, ben karar vermede biraz kılım. Zor karar veririm. Benim düşüncem yata odası şeklindee değişti.
Yatak odası : 9,5 mt2
Balkon : 4mt2 (Pimapenle kaplı)
Balkon ve oda arasında açıklık da var 2 kapı yanyana genişliğinde.
En azından 12 lik almak mantıklı dimi?