Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Yerli markarimiz urunlerin datalarini tam olarak vermemekte israr ediyorlar nedense
Urun tasarim yuku 2.5kw yazilmis
Ama hangi sicaklikta ???
-5,-7,-10,-15 ???
Teknik ozellikte verilen rakamlarin bir kismi yanlis yazilmis
Ne desem bilemedim.
Hocam ürün lg dual plus 9000 ile aynı. Bir de ona göre inceler misiniz?

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Datalari karsilastirinca ayni urun gibi durmuyor bunu belirteyim

Beko icin diyebilcegim giris sinifi bir urun
Sogutma modunda sezonsal tuketim ortalamasi
muaillerine gore %25-30 dusuk gozukuyor ciddi bir fark
Ama ayni sey isitma modunda geçerli degil
Tuketim Ayni Kalmis
Bu kisim kafami karistirdi
Adem Helvacı Ado

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
Arkadaşlar 2.el Samsung 12btu Boracay klima denk geldi, cihaz çok temiz fakat gel gelelim Dış motorun Plastik oluşunu görünce tereddüt ettim ve almadım. İlk defa sert plastikten bir dış motor gördüm, çakma cin malı izlenimi verdi, acaba yanlışmı düşündüm ? Satıcıda "abi artık dış motorlar böyle sert plastik, çürümede yapmıyor seste yapmıyor " dedi, sizce bunların doğruluk payı nedir? Almam için tavsiye edermisiniz (oda-güneş vs. şartları düşünmeden, kalite ve sağlamlık açısından )

SamsungYENI.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Boracaylar klasik on/off klimadir
24lugu yaklasik 5 sene kullandim
Elektrik tuketimi haric memnumdum

Dis motor plastiginden kastiniz
Dis unite sacı mı. ?

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
Boracaylar klasik on/off klimadir
24lugu yaklasik 5 sene kullandim
Elektrik tuketimi haric memnumdum

Dis motor plastiginden kastiniz
Dis unite sacı mı. ?

Evet sacı plastik(mika tarzı sert ) ... İlk defa rastladım, hayret ettim. Hatta satıcıya dedim "Saca göre riski daha fazla zamanla güneşten yanarak plastiğin yapısı dahada sertleşip kırılacak duruma gelir" adamda olmaz öyle şey dedi... Hatta orada bir vestel cihaz da vardı onunda dış motor sacı PLASTIK idi..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
O klima yaklasik 7-8 yasinda
Uretim tarihini dis ünitenin kenarinda yazar

Bunca zaman gunese sicaga soguga dayanmis.
Bundan sonra sizce birsey olur mu.?

Bu klima icin size nekadar dediler
kac defa montaj demontaj oldu gaz kacirma problemi yasadimi bilgimiz yok

Randimanli kullanabilmek icin
Gazi bosaltip r410 gazli olmasi gerekiyor
Vakumlanip tekrardan gramajinda gaz verilmesi gerekebilir
Boru kitide tekrardan kullanibilecek durumda mi.

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
O klima yaklasik 7-8 yasinda
Uretim tarihini dis ünitenin kenarinda yazar

Bunca zaman gunese sicaga soguga dayanmis.
Bundan sonra sizce birsey olur mu.?

Bu klima icin size nekadar dediler
kac defa montaj demontaj oldu gaz kacirma problemi yasadimi bilgimiz yok

Randimanli kullanabilmek icin
Gazi bosaltip r410 gazli olmasi gerekiyor
Vakumlanip tekrardan gramajinda gaz verilmesi gerekebilir
Boru kitide tekrardan kullanibilecek durumda mi.

Evet nasıl bir sacın dayanma süresi varsa plastiğinde vardır, Saca göre daha kısadır diye düşündüm, aslında beni şaşırtan Dış Ünitlerde İlk Defa PLASTIK malzeme kullanılması, forumda bu şekilde dış üniteye rastlayan varmı görüşlerini almak istedim, google'lada baktım; hiç Plastik Dış Unite ibaresi görmeyince şüphelendim, çakma Çin işimi diye... Montaj dahil 1100 istediler..

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
Kullanılacak Alan Kac M2
Butce Arttırabılır mısınız.
Ustam 20m2, çatı katı yeni bina, öğleden akşam güneş batana kadar güneş görüyor,yalnız soğutma için kullanılacak. Bütçe inverter olursa bir miktar daha çıkabilir (max 1400). Sıfır MDV (Midea) inverter var 2000 TL ye ama çok yüksek mevla vermek istemedim, o yüzden 2.eldede yüksek fiyatlara çıkmıyorum..

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Kullanım yogunlugunuza baglı olarak boracay elektrık faturanızda cıddı bır yukselıse neden olacaktır.

heray ekstradan verecegız elektrık parasıyla ınverter klıması alabılırsınız ustelık taksıtle, spotcu-klımacı bu urune pesın para ısteyecektır buyuk ıhtımal

klımanın durumu hakkın hıcbır fıkrımızde yok performası ne durumda ?
1100tl verip sansınızı denemenız bana mantıklı gelmıyor.

vestel flora 12lık 2000tl bandında.

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
Kullanım yogunlugunuza baglı olarak boracay elektrık faturanızda cıddı bır yukselıse neden olacaktır.

heray ekstradan verecegız elektrık parasıyla ınverter klıması alabılırsınız ustelık taksıtle, spotcu-klımacı bu urune pesın para ısteyecektır buyuk ıhtımal

klımanın durumu hakkın hıcbır fıkrımızde yok performası ne durumda ?
1100tl verip sansınızı denemenız bana mantıklı gelmıyor.

vestel flora 12lık 2000tl bandında.
Evet Ustam haklısınız, spotçu peşin çalışıyor ve 1 hafta garanti veriyor, sorun olursa paranızı iade ederiz diyorlar (umarım hakkaniyetlidirler) Vestel cihaz kullanan arkadaşlar var ve tavsiye etmiyorlar.(Eski model cihazlar). Flora hakkında Adem ustamızın yorumlarının bir kısmını okudum sadece, LG komprosör kullanması gibi, neredeyse yarı yarıya fiyat farkı olunca 1100 lük bu cihaza yoğunlaştım..

SamsungYENI2.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Vestel Floranın arkadasıma taktırdım 1 ay oldu kullanıyor en ufak sıkıntı yok performans anlamında gıdıp gelıp kontrol edıyorum

boracaya 1100tl vermek bana mantıklı gelmıyor. gunde 2 saat klıma kullanan herkes klıma profosuru oluyor nedense onu onermıyorum dıyerek.

butcenıze uygun sıfır ınverter klıma almanız daha mantılıklı gelecek elektrık faturası farkıyla klımanın taksıdını odersınız neredeyse :ok

gırıs sınıfı mıdea yada vestel uretımı klımalarıa bakınız.

K Çevrimdışı

Kanber

Yeni Üye
12 Tem 2018
6
45
Vestel Floranın arkadasıma taktırdım 1 ay oldu kullanıyor en ufak sıkıntı yok performans anlamında gıdıp gelıp kontrol edıyorum

boracaya 1100tl vermek bana mantıklı gelmıyor. gunde 2 saat klıma kullanan herkes klıma profosuru oluyor nedense onu onermıyorum dıyerek.

butcenıze uygun sıfır ınverter klıma almanız daha mantılıklı gelecek elektrık faturası farkıyla klımanın taksıdını odersınız neredeyse :ok

gırıs sınıfı mıdea yada vestel uretımı klımalarıa bakınız.

Teşekkürler, önerilerinizi dikkate alacağım...

Agababangida Çevrimdışı

Agababangida

Yeni Üye
16 May 2018
45
Samsung Boracay 12000btu, salonda kullandığım klima olur kendileri. Sessiz ve performanslıdır.
8 senedir kullanmaktayım ve seviyeli birlikteliğimiz hala devam etmektedir.
Tüm gün güneş gören cephede takılı olan plastik kasalı dış ünite en ufak olumsuzluk yaşatmadı.
Hole taktırdığım Regal 12000btu inverter klimama yardımcı ve refakat görevini layıkı ile yerine getirmektedir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt