Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ay-Yıldız Çevrimdışı

Ay-Yıldız

Yeni Üye
30 Eki 2017
26
SEG inv.klimayı 1600-1700 bandına almak varken ikinci el eski tip klima almak mantıklı değil bence.Sonucta eski nesil on/of klima tüketimide fazla olacaktır ayrıca ekstra arıza vs.durumu bıktırır insanı.Seg alıp +4 yıl ek garanti ile 6 yıl toplam garanti ile kullanmak varken ne çıkaracağı belli olmayan klima almak bence mantıklı değil.

M Çevrimdışı

msamy

Yeni Üye
15 Tem 2018
20
50
Sota üstad.bende adanadayım malum burası güneşe silah sıktığımız şehir.benim oturma odası ile mutfak açık.oturma odası 16 mutfak 13 m2.klima takma yeri oturma odasında.cephe güney batı öğleden akşama kadar full güneş var.ama balkonda güneş perdesi var beyaz.4 kişilik aileyiz.bimde satılan 12 binlik inverter işimi görür mü.beklentim 24 derece yazın.kışın doğalgaz var.eğer 12 yetmezse hangi model ve BTU alayım.bütçem fazla değil

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Hoşgeldin Hemşo, Oncelıkle sunu belırtelım 12lık klıma 29m2 sogutmaz mı tabıkı sogutur.

sogumasına karsın dezavantajı ne olur

soguma suresı uzar atıyorum 2 saat degılde 5 saatte sogutur, buna paralel olarak sureklı yuksek frenkansta calısacagı ıcın cunku odanın hacmı kapasıtesının uzerınde
faturanızda yukselmeye neden olur. bunlara ek olarak mutfakta elektrık esyaların ve ocagın sıcagını eklersek
12lık bu ısın altan kalkasada tuketım anlamında sızı uzer.

18lık daha dogru tercıh olur.
butcesı kısıtlı olan arkadaslarımıza onları uzmeyecek olan
Vestel Flora,Midea Blanc,Vessen,Airfel önerıyoruz. :ok

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Yaz Günü Evde nem oluşuyor, gün boyu evde yokuz Akşamdan akşama klima açıyoruz son zamanlarda klima ilk açılışta nem ve pis koku salıyor sonra düzeliyor bunun için tavsiye edebileceğiniz temizleme spreyleri varmı bildiğiniz (klima samsung inverter 3 Yıllık)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
Klımanızın temızlık zamanı gelmıs, kullanacagız sprey sadece kokuyu baskılar, en kısa surede genel temızlık yaptırmanız gerekır.

Apollon07 Çevrimdışı

Apollon07 

Aktif Üye
24 Eki 2017
203
Klımanızın temızlık zamanı gelmıs, kullanacagız sprey sadece kokuyu baskılar, en kısa surede genel temızlık yaptırmanız gerekır.

Sota Sota Hocam Klimayı Kullandığımız Sayılıdır Daha İç Ünite Geldiği Gibi Duruyor Şaştım Kaldım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
1 defa kullanman yeterlı ıc unıte uzerınde olusan nem tozla bırlesıp kuf ve mantar olusumuna ortam hazırlıyor.

Ay-Yıldız Çevrimdışı

Ay-Yıldız

Yeni Üye
30 Eki 2017
26
Bu koku benim klimada da oldu Klima kullanımdan sonra nemli kalınca yapıyor.SEG inv.klimada birkaç tane yıldız olan tuş var ona basınca kapandıktan sonra kurutuyor ve koku olmuyor.İlk birkaç kullanımdan sonra ıslak çorap kokusu gibi koku verdiğinde vestel servis tanıdıktı aradım söyledim o tuşa basmamı ve onunda evaparatör müydü neydi onu kurutur birdaha yapmaz demişti.Dediği gibi de oldu koku yapmadı.

M Çevrimdışı

msamy

Yeni Üye
15 Tem 2018
20
50
Sota usta tekrar merhaba.koçtaşta byliss kendi marka inverter 18000 lık 2400tl 22000 liği 2800 TL 24000 liği 2900tl benim oda için 12000 değil 18000 lık önermiştin.şimdi byliss markası alınır mı alınırsa 18000 lık yerine 22000 alsam mantıklı olurmu.18000 yerine 22000 alsam elektrik tüketimi artarmı

M Çevrimdışı

msamy

Yeni Üye
15 Tem 2018
20
50
Sota usta birde bana Adana'da klima bakımı için önereceğin kişi lazım.herkeze güvenemiyorum.buradan olmaz dersen özelden yazabilirsin

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
M msamy, ben olsam almam. Alir sansimi denerim dersen saygi duyarim.

Ustunde inverter yaziyor diye her klimayi inverter sanma.
Dusuk butce alanilabilecek klimalar
vestel flora,midea blanc,vessen,airfel,ugur
bak bugune kadar seg adini bile anmadim
Butcem yetersiz dersen
Bimde seg klimalar var suan
onlara bak istersen ama bylss bulasma
Kim uretti arkasinda kim duracak kocaman bir muamma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt