F
ferhattam35
Yeni Üye
- 6 Ara 2016
- 4
@ghostkiller1 kardeşim çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Bu durumda ben de kafamdaki soru işaretlerini biraz gidermiş oldum; bu durumda Daikin ve Heavy den vazgeçip ME'ye odaklanıyorum. bu arada bu fiyatlar iyi midir sizce? Mayıs fiyatları daha yüksekmiş bayideki görevlinin söylediğine göre..@warrior33 kardeşim bana da bulunduğum yerdeki ME bayisi SF modelinden bahsettiği için biliyordum; şuanda SF42 modeli 4.355 TL, EF42 ise 4.500 TL arada fazla fark olmadığı için ghostkiller1 in dediği gibi EF42 almak daha mantıklı görünüyor, ancak sen aldığında belki aradaki fark daha fazlaymış olabilir.warrior33' Alıntı:herkese günaydınlar hayırlı sabahlar cümleten beyler...ghostkiller1' Alıntı:@ferhattam35 kardeşim hoşgeldin sefalar getirdin forumumuza.değerli görüş ve nezaketiniz için kendim ve forum adına teşekkür ederim.elimizden geldiğince yapmamız gerekeni yapmaya çalışıyoruz.bizim forum olarak ticari bir gelirimiz olmadığı için ve ekmeğimizi bu piyasadan çıkarmadığımız için herşeyi rahatça yazabiliyor eleştirebiliyor ve konuşabiliyoruz.bizim asıl amacımız insan odaklı klima veya başka bir odak değil.o yüzden aslolan sizlersiniz gerisi teferruat.sorularınıza gelirsek kardeşim:
1.daıkın n serisi yeni çıkarılan piyasa ile mücadele etmek adına kırpıldıkça kırpılan vasat bir klimadır.daıkın bu işi çok feci şekilde bozdu.adına yakışanı yapmak yerine piyasadaki kıçı kırık marka lar ile rekabet için ne kalite bıraktı nede adına yakışır hizmet.şu an daıkında gerçekten güvenebileceğim daıkın kalitesi var diyebileceğim en üst iki modeli kaldı malesef.onlarda zaten bir dünya para.düşünün orta segment kliması shira da bile en düşük klimada olan komp kullanmışlar.daha böyle ne üçkağıtlar vardır Allah bilir.kağıt üzerinde yazılan değerlere hiçbir zaman inanmayın.herşey ortaya çalışma sahasında çıkar.o yüzden kesinlikle me.
2.mhı ile me arasında hep şaibeli olsun gerçekci olsun çok tartışmalar mevcuttur.herkez bir görüş fikir bildirir.fakat bu işin özü kalite kimde derseniz kesinlikle ve kesinlikle me de yani mitsubishi elektiriktedir.mhı nin kaliteli kliması yokmu var tabiki.üst serileri güzeldir ama me nin üst serilerine asla yaklaşamaz genede.mhı marka olarak kötü değil.mhı yi ülkemizde kötü yapan en birinci sebeb iklimsanın bu markayı çarçur etmesidir.
mhı nin en alt serisi kronik sorunlu bir seri olup ama genede piyasadaki birçok marka ve modele on basar.ancak me ile rakip olabilecek düzeyde değil.bunu gerek bilgi olarak gerekse her iki markayı kullanan birisi olarak yazıyorum.mhı alınmazmı alınır.performans ,model bazında fiyat olarak doğru orantıda ise alınır.gelin görünki iklimsa açgözlü olduğundan fiyatlar malumunuzdur.en alt seri zmp serisidir.ona on basacak başka marka olan midea mission var iken fiyatıda düşük iken neden gidip kronik sorunlu klima alsın bu insanlar.bakın me bile demiyorum.me ile boy ölçüşemez bir tutulamaz benim gözümde de gerçektede.sanko holding kısa süreli sattığı dönemde gerçekten çok süper makul fiyatlara satıldı.aynı politika devam etseydi şayet bu gün türkiyenin tek ve ençok satan markası kesinlikle olurdu.nasılki sanko bıraktı tekrar iklimsa aldı açgözlülüğünü devam ettirdi ve durumlar ortada.
japonyada bu gün mhı mitsubishi adıyla satılamıyor.orda me sadece resmi adıyla satılıyor.üretimleri bir olmadığı için heryönden birbirinden farklıdır ve kaliteleri değişkendir.ortak olan tek noktaları bu işi biliyor olmaları.ama bilenin birisi yerinde saymayı tercih ediyor diğeri ise sürekli gelişmeyi tercih ediyor.
3.ef ile sf arasındaki para varkı çok az olduğu için kesinlikle ef alın.
4.sf42 ile hj 50 mi derseniz btu farkı var.hj btu olarak üstün olabilir ama verim olarak sf den düşüktür.sizin m2 nize sf42 yeterli gelir rahatlıkla.hj me nin en alt serisi dir.kalite bazında fark yok fakat verim performans vs bakımından sf den düşüktür.o yüzden sf42 diyorum.
şunuda eklemek isterim.me nin hj serisi şu an piyasada olan en ünlü markalrın üst katagorisinde olan klimalarına on basar.her yönden me nin bütün serileri farkını ortaya koyar ve hissettirir.genel merkezi hizmetlerini dersek zaten ona kimse yetişemez ve me gibi olamaz.görünen köy klavuz istemez derler işte o misal me bu herşeyi ile ortada ve açık şekilde farkını hissettiriyor.
Ahhh arkadaşım ahhh keşke beni de uyarsaydın da, 150-200 fazla verip EF serisi alsaydım. Öyle bir kitlenmişim SF modelini almaya gözüm başka bir şey görmüyor. Daha 15 gün oldu farkına varalı kafamı duvarlara vuruyorum... ahlar vahlar içindeyim açıkçası aklıma geldikçe sinirleniyorum... :amanallahim:: :chair: :wavecry:
FH serisi en üst modeli oluyor sanırım ama bu fiyatlarda olan modelin gücü diğerlerinden düşük kaldığından tercih edemiyorum maalesef..