Selamün Aleyküm değerli arkadaşlar. Öncelikle forumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, bence çok faydalı paylaşımlar yapılıyor..sayın ghostkiller (emeğin çok bu forumda takip ettiğim kadarıyla, tebrik ve teşekkür ediyorum) ve diğer arkadaşların, almak istediğim klima konusunda yardımlarını bekliyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda Mitsubishi veya Daikin arasında kaldım. Salon yaklaşık 27 m2 yalıtım ve mantolama mevcut, zaten bina yeni yapıldı. 2 katlı binanın 2.katı oluyor. Klimayı özelilkle kışın ısıtma maksatlı olarak kullanacağım, tabi ki yazında güzel serinlik vermeli..Sormak istediğim soruları maddeler halinde özetlersek:
1. Mitsubishi Elektrik mi, Daikin N serisi (örneğin ATXN-50NB7) mi tercih etmeliyim..Çünkü Mitsubishi Elektrik'in Deluxe Power MSZ-SF 42VE (ısıtma nominal 18.426 btu, soğutma 14331 btu) modeli 4.355 TL, Daikin ATXN-50NB7 (ısıtma 19200, soğutma 18700) modeli 4.000 TL. Yani Daikin daha güçlü görünüyor ve fiyat olarak az biraz aşağıda..
2. Belki cevabı daha önce verilmiştir ama kusura bakmayın Mitsubishi Elektrik mi, Mitsubishi Heavy mi diye sormazsam içim rahat etmeyecek
Sanırım Heavy'nin fiyatı biraz daha aşağıda tam araştırmadım..Yani bunların farkı üretim yeri mi, parçaların geldiği yer mi farklı nedir yani farkı..
3. Mitsubishi Elektrik SF 42 mi, yoksa biraz daha çıkıp EF 42 mi almalıyım ? sanırım farkı sadece ısıtmada birisi A+, diğeri A++
4. Mitsubishi Elektrik SF 42 mi, yoksa Comfort MSZ HJ 50VA mı, karşılaştırma yaparsak ısıtmalar aynı, soğutmada HJ modeli üstün, ancak SF A++, diğeri A+
sorularıma yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, hayırlı akşamlar dilerim..