Merhabalar,
Daha önce buradan tavsiyeler alıp, Carrier Deluxe Power Gold ve Mitsubishi Electric Krigamine almıştım ailemden insanlara.
Polemiğe girmek istemem ama havaclık sanayisini ve yüksek teknolojiyi takip eden birisi olarak ben marka farkına inanıyorum. Kendim de bu olaylardan haberim olmadan 3 yıl önce Gree üretimi Airfel Seasonal Invertor aldım. İstanbul da almıştım. H5 hatasından dolayı Gree bir daha almam aldırmam da. Böyle markanın ağzına .......... ben.
Az önce şirket yapılarına, hisse paylarına tekrar baktım. Daikin ve Gree işbirliği yapıyor olabilirler ama tamamen birbirinden hisse ve sahipleri olarak ayrı firmalar. (kaynak;
) Toshiba klima bölümüne da Carrier ortak diye biliyorum. Carrier'ın sahipleri bildiğiniz Black Hawk askeri helikopterlerini üreten firma (1-2 sene önce sattılar o bölümü, kaynak;
). Toshiba - Carrier ortaklığı 1999 yılında başlamış. ( kaynak;
)
Neyse polemik istemiyorum ve cavap da vermeyeceğim.
İşi bilenlerden yine marka model tavsiyesi isteyeceğim. Urfa da yaşayacağım en az 2 sene daha. Salonda elimdeki mevcut Airfel i kullanmayı düşünüyorum.
Yatak odası için klima araştırıyorum, ara kat ve çok iyi yalıtımlı saat 10:00-15:00 arası güneş gören, tek cephe, fransız balkon(yani balkon yok, 3 parça boydan çift cam) 180 derece tam güneye bakan, 20 mt^2 bir oda. Ev 7. kat. Önü sağı solu açık, rüzgar alıyor. Urfa çok sıcak ama nemli değil bilenler bilir. Gece beni rahatsız etmeyecek, hasta olmama neden olmayacak bir alet araştırıyorum. Orta-ortanın üstü segmentte önerilerinizi almak isterim. Aşırı pahalı olmadığı sürece bütçem esnek.
Teşekkürler