Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
Mersindeyim işyeri için kullanacam. 24.000 btu de yetmez normalde sonradan 17.000 btu'luk bir klima daha almayı düşünüyorum.

Midea blanc ve mitsubishi hj serisi arasında gözle görülür bir fark var mı? Mitsubishi hj serisi pek güven vermiyor sanki :(

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
Hj serisi gerek ozellikleri gerek kalorisi kirpilmis bir ser olsada
Diğer bütün giris seviyesi klimalardan
Daha randimanli çalıştığını iddia ederim
Klimanizi profosyonel bir ekibin kuracagini isin icine katarsak
Benim ilk tercihim ME HJ olur

Dukkaniniz kac m2 ortamda bulunacak kisi sayisi
Cephesi, ortami isitacak cihaz mi
Daha fazla bilgi verirseniz nokta atisimiz daha kolay olacaktir

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
bundan önce beko/lg 25.000 btu kullanıyordum ve yetmiyordu. eski olduğundan dolayı sattım.
ortalama 80 mt2.
cafe işletiyorum.
cephesi batı öğleden sonra full güneş alıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
Mahirbey Mersini cok iyi bilen biri olarak
kesinlikle 24 yetmeyecektir
insan faktoru + isletmede kullanilan tost makinasi buzdolaplari ortami ekstradan isitacaktir

Ortamda kesif yapilmadan gercek ihtiyacini bilmek cok zor suanki durumla

Dikdortgen oldugunu var sayarak mekanin
Kisa duvarlarina 2 adet karislikli
24luk taktirarak
ortamin sicagini kirabilirsiniz diye dusunuyorum

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
bir adet 24 ve bir adet 17 lik klimanın yeteceğini düşünüyorum. Olmaz ise söylediğiniz gibi 2 adet 24'lük fazlasıyla yetecektir.

Lakin marka ve model konusunda çekincelerim var. Hangisini tercih etmeyeliyim konusunda özellikle size söylemek istedim.

üst segment klimalar için bütçem yetmediğinden dolayı biraz daha düşük bütçeli klimalara yöneldim.

tercihimi mitsubishi hj serilerinden yana mı kullanmalıyım.

mitsubishi hj a+
midea blanc a++

hangisi daha performanslı ve elektrik tüketimi daha düşük olur.

T Çevrimdışı

tarkan0808

Yeni Üye
5 Ocak 2018
6
Beyler sanırım beni herkes TF/DH veya başka yerlerden bilir! işim panel işidir,Klima dan bir bok anlamam ben!

Şunu iyi bilin Çin li veya caponu ve dahi Kore ile Taiwanlı yı acaip iyi bilirim! çalıştım-yaşadım v.s v.s
hala da bir şekilde işin tam içindeyim!

"GREE" bakın bu herifler Diakini bile satın aldılar!
Geçenler de iyice dağılan Toshiba nın da Klima işini HiSense aldı!

Midea ve Haier ve Gree dersem;yaw bu herifler dünyada gördüğünüz her 4 klima dan 3 tanesini üretiyorlar!
Split de alemin uzun yıllardır Kralı GREE dir,pazar payları yaklaşık %35 gibidir varın düşünün gerisini!

Basıyorsun parayı bana kral cihaz yap diyorsun aynen yapıyor! olay budur MARKA MARKA diye takılmayın!

Dandik cihaz da yapıyor tabiki ama Kral cihaz da yapıyor!
Nasıl bizim paneller böyle yapılıyorsa klimalarda aynen böyledir işte!

MARKA oluveriyor sonra,ama Çin li KAR Marjına bakıyor markayla filan işi yok!
Ben yılarca Kore ile çalıştım-yaşadım v.s bizim gibi "MARKA hastası" bir millet bu dünya da hiç görmedim!
Ayakkabı alırız MARKA deriz Don alıyoruz ülen Markamı diyoruz!!

Gidin Koreye görün herifler ne alıyor ne giyiyor! caponu kapısının önünden geçirmiyor veriyor odunu valla!
Klimalar da öyledir! "ME" alemin kralıymış yaw geçin gidin kardeşim MH de alemin kralıyımış yok Toshiba filan
en iyisiymiş! geçin bunları kardeşim,yazık yaw bu ülkenin Dövizlerine

"MARKA Mezar" yapmışlar şimdi buyrun girin!!

abi bu ne hastalık yaw MARKA diye geberecez!

Nasıl bu kadar emin yazabiliyorsunuz? Gree ne zaman Daıkın firmasını satın almış kaynak? Dalga mı geçiyorsunuz Gree nasıl Daikin firmasını satın alacak? Yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle yazmayın lütfen , böyle bir iddianız varsa kaynak belirtin bir tane yazı gösterin Gree Daıkın firmasını satın aldı diye!!!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Nasıl bu kadar emin yazabiliyorsunuz? Gree ne zaman Daıkın firmasını satın almış kaynak? Dalga mı geçiyorsunuz Gree nasıl Daikin firmasını satın alacak? Yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle yazmayın lütfen , böyle bir iddianız varsa kaynak belirtin bir tane yazı gösterin Gree Daıkın firmasını satın aldı diye!!!

şakamı yapıyorsun sen??
ya da dünya dan haberin yok senin!

belge evrak bilgi v.s v.s yaw bir ton bunlar net de(kaynağından üstelik)

yarın da birisi çıkar karşıma;yaw sen kesin GREE nin adamısın der!

geçmişte ben Sony ci idim veya Philips ci idim veya Toshiba cı idim v.s v.s
her markanın adamı olmuştum

saygılar

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
M Mahir033 Bey F/P urunu olan Midea Blanc alın geçin
Onceki gun bir kardesimize 2 adet
Midea Blanc 12lik Aldik Kurdurduk

Bu modelin Olumsuz geri donusu hic olmadi
1yildan fazladır yuzlerce kisiye onerdik.

20180312_185015.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
Gree Daikini Aldığını hiç duymamıştım.!
Aralarinda duvar tipi klima uretimiyle ilgili anlasma yapildigini zaten biliyoruz

Biraz bakindim turkce kaynaklarda birsey goremedim satin almayla ilgili
Bizi aydinlatman mumkun mu
Can Abi.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Hocam tamamını GREE üretiyor!
Bitti capon işi artık! sadece "MARKA değeri" hala olduğu için,bunu da ekmeğini yiyorlar
Anlamak için örneğin atlayın gidin Japonya ya olayı şak diye görürsünüz!
Bazı insanları ki en başta "caponları" bazı şeylere alıştırmak çok uzun yıllar alıyor dolayısıyla
Çin li hepsini bir güzel ikna ediyor,"Made in bilmem ne" yazmaya devam ediyor,takılmayın
bunlara,Çin li bunların tamamını satın almıştır,bazı anlaşmalar kağıt üstünde farklı görünüyor ki
bu en tipik durumu ise bunların hepsi NYSE de kote edilmiş dev firmalar dır,şak diye herşey değişemiyor!

Bunu bu işi bilen herkes çok iyi alır,netice de alan-satan memnun,şimdi insanları "Borsa" da
şu oldu bu oldu diye olayı sunarsanız,kağıtlar öyle kolayı dönmez o zaman ve buna dünya devi
USA lı Borsa şirketleri de dahil,çok çok çok iyi bilirler,Çin li "ana üreticidir" gerisi hikaye dir!

Satışlar da tam gerçek değildir(alan-satan memnun olayı) ama harbi olan şu dur ki tamamını Çin li
üretiyor bu malların ve Çin li herşeye "eyvallah" diyor

Sadece bazı USA/Canada/AVrupalı ve gerçekten "MARKA" olan malların ne çakmasını yapıyor ne de üretiyor!
bulaşmıyor,ANCAK bu dev denen üreticiler de yavaş yavaş önce "montaj" sonra da tamamen Çin üretimine
başlıyorlar hatta başladılar bile Mercedes/BMW de dahil dir buna! hesap da "montaj yapılıyor Çin de"
küllüm yalan bu da harbi Çin malı yapılıyor orada!

Çini bilmeyen,tanımayan ve uzun yıllar da içlerinde olmayınca bu heriflerin neleri becerdiklerine
insanın hafsalası almıyor yaw öyle işler beceriyor bu uyanıklar!
"MARKA" diye henüz bir takıntıları yoktur! olursa zaten bugün MARKA diye gördüklerinizin de hiç birisi
kalmayacaktır!

Adamlar paso üretimle uğraşıyorlar şimdi,o Marka bu Marka filan hikaye bunlar Çin li için,adam "üretiyor"
kardeşim gerisi teferruat dır Çin li için,herkesi bir bir ya sahadan kaçırdı yada dükkan kapattı v.s v.s

Klima dediğin nedir yaw Çin li için,zaten hepsini kendisi üretiyor bitirmiş bu olayı!!

Kullanıcı aşısın dan ise mühim olan "arkasında kim var olayıdır", MARKA olup da rezil olmak da vardır
veya tam tersi de vardır! "kim üretiyor" olayının tek cevabı ise ÇİN lidir! bu kadar basit!

Ama bu uyanıklar şimdi de dikkatinizi çekerim;artık "MARKA" satın almaya başladılar neden acaba!!
Son örnek Toshiba Klima(bunu komple götürdü Çin li) HiSense de Şubat ayında "Toshiba TV"yi sadece
ve sadece "Toshiba" markası için(panel işinde) $ 113 milyon saymıştır 40 yıl için!

Adamlar bu sene bir çok caponu da böylece bitireceklerdir! zaten mühim olan şudur günümüz de;
MARKA bitti ve hepsini Çin li üretiyor,birileri hala neyin kavgasını yapıyor anlamıyorum yaw

İlk bitirilecek hedef Japonya idi ve bitirdiler!
İkinci hedef USA market idi bu da çok tan bitti!

"MARKA" diye bu saat den den sonta takılan bence ayakta uyumaktadır!

yaw panel işinde bu işin tek teknolojisini üreten "SHARP" bile sonunda dayanamadı Taiwanlı Foxxon a satılmıştır!
fabrika duruyor ama içinde tık yok!

Adamlar "teknoloji" üretip bunu satıyorlar şimdi! gerçi daha fazla para kazanıyorlar ama kağıt üstünde Sharp
hep zarar dadır!
Sharp sadece Samsung da ve LGE den her yıl milyonlarca dolar tazminat kazanıyor! arada teknoloji Lisansı da sattığı
için bunuda cebe indiriyor,üretimle filan ne işi kalsın artık yaw!
Üretici dedinmi bir tek adam var o da Çin li dir!

M Çevrimdışı

Mahir033

Yeni Üye
28 Mar 2018
11
41
teşekkür ederim hocam. Bilgilendirmeler için çok sağolun.

paraya biraz daha kıyıp mıtsubishi hj serisi 24.000 btu yada midea blanc 24.000 btu alacam

C Çevrimdışı

cryosync

Yeni Üye
1 Eki 2017
8
Merhabalar,

Daha önce buradan tavsiyeler alıp, Carrier Deluxe Power Gold ve Mitsubishi Electric Krigamine almıştım ailemden insanlara.
Polemiğe girmek istemem ama havaclık sanayisini ve yüksek teknolojiyi takip eden birisi olarak ben marka farkına inanıyorum. Kendim de bu olaylardan haberim olmadan 3 yıl önce Gree üretimi Airfel Seasonal Invertor aldım. İstanbul da almıştım. H5 hatasından dolayı Gree bir daha almam aldırmam da. Böyle markanın ağzına .......... ben.

Az önce şirket yapılarına, hisse paylarına tekrar baktım. Daikin ve Gree işbirliği yapıyor olabilirler ama tamamen birbirinden hisse ve sahipleri olarak ayrı firmalar. (kaynak; ) Toshiba klima bölümüne da Carrier ortak diye biliyorum. Carrier'ın sahipleri bildiğiniz Black Hawk askeri helikopterlerini üreten firma (1-2 sene önce sattılar o bölümü, kaynak; ). Toshiba - Carrier ortaklığı 1999 yılında başlamış. ( kaynak; )
Neyse polemik istemiyorum ve cavap da vermeyeceğim.

İşi bilenlerden yine marka model tavsiyesi isteyeceğim. Urfa da yaşayacağım en az 2 sene daha. Salonda elimdeki mevcut Airfel i kullanmayı düşünüyorum.
Yatak odası için klima araştırıyorum, ara kat ve çok iyi yalıtımlı saat 10:00-15:00 arası güneş gören, tek cephe, fransız balkon(yani balkon yok, 3 parça boydan çift cam) 180 derece tam güneye bakan, 20 mt^2 bir oda. Ev 7. kat. Önü sağı solu açık, rüzgar alıyor. Urfa çok sıcak ama nemli değil bilenler bilir. Gece beni rahatsız etmeyecek, hasta olmama neden olmayacak bir alet araştırıyorum. Orta-ortanın üstü segmentte önerilerinizi almak isterim. Aşırı pahalı olmadığı sürece bütçem esnek.

Teşekkürler

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,709
C cryosync merhaba hosgeldın uzun zamandır senı goremıyorduk

Carrier ve ME memnun olmanıza sevdım , Gree cok buyuk fırmada olsada son bırkac yıldır uretıgı urunlerde,
bahsettıgınız hatalar var
bu sebepten dolayı ben hıc onermedım onermeyıde dusunmuyorum
nezaman kı gerı bıldırımler duzelır bızde alır denerız, hatalarını gıdermıslerse tavsıye etmeye baslarız.

Urfa Eskıden Nem Yoktu. Ataturk Barajı Bolgenın Iklımını Degıstırmeye Baslayalı Cok Oldu
Haa Bır Adana Mersın Kadar Degıl ama Artık Urfada Nemlı Sayılır

Orta Sevıye Urunler Fıyat Olarak 2700-2900 Cıvarı

Midea Mission
LG Sirius

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt