Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İnternetten hesap yaptım alan hesabı.
Ege bölgesi odanın uzun kenarı 395 cm kısa kenarı 355 cm. 4 kişilik aile için 9 önerende var 12 önerende. Şimdi 9 alıp tam güçte çalıştırmak mı enerji tasarrufu sağlar 12 binlik alıp orta güçte çalışınca mı? Onu düşünüyorum. 9 luk 3450₺ 12 lik 4075₺.
12 lik alın hocam yazın 40 derece sıcağını ve kışın 0 derecenin altındaki soğuk havalarıda düşünün.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
uzun zamandır ''%40 kapasiteni kullan'' seçeneği aktif olarak kullanmaktayım lg dual klimayı.

fakat dün akşam aklıma kurt düştü ''%40 kapasiteni kullan'' seçeneğini kapatarak kullanıyorum son 20 saattir.

biraz daha gözlemleyeceğim ama ilk izlenimlerim şöyle, benim gözlemlediğim diğer bütün giriş seviyesi klimalardaki gibi lg dual serisi cihazların da enerji tasarrufu modu faso fiso hocam.
Maksimum gücü kısıtlar sadece. İlk çalıştırma anında geç soğutur az ses çıkarır ama gerçekte tasarruf etmez.

İlk 3-4 saat ölçerseniz tasarruf ettiğine inandırır sanırsam.

Tabi bunlar benim tahminim. Verim artmadıkça tasarruf diye bir şey yoktur. Yazılımla en fazla konfordan ödün verecek kısıtlamalarla yalan tasarruflar yapılır.

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Maksimum gücü kısıtlar sadece. İlk çalıştırma anında geç soğutur az ses çıkarır ama gerçekte tasarruf etmez.

İlk 3-4 saat ölçerseniz tasarruf ettiğine inandırır sanırsam.
zaten maksimum gücü kısıtlıyormu diye ölçüyorum hocam...

enerji tasarrufu modunda, lg dual serisi klimalar fan seviyesine herhangi bir müdehalede bulunmuyor

teşekkür ederim verdiğiniz kıymetli bilgiler için

C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
uzun zamandır ''%40 kapasiteni kullan'' seçeneği aktif olarak kullanmaktayım lg dual klimayı.

fakat dün akşam aklıma kurt düştü ''%40 kapasiteni kullan'' seçeneğini kapatarak kullanıyorum son 20 saattir.

biraz daha gözlemleyeceğim ama ilk izlenimlerim şöyle, benim gözlemlediğim diğer bütün giriş seviyesi klimalardaki gibi lg dual serisi cihazların da enerji tasarrufu modu faso fiso hocam.
Kumandadan bakınca anlık tüketim düşüyor gibi bu hafta gelecek fatura zamlarla ne olacak bakalım

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kumandadan bakınca anlık tüketim düşüyor gibi bu hafta gelecek fatura zamlarla ne olacak bakalım

orada gördüğünüz elektrik tüketimi verisi hassas değil, yuvarlak hesap bir tüketim ve gecikmeli bir tüketimverisi.

Hassa sonuç wattmetre ile alınabilir ancak.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
Herkese iyi akşamlar birkaç gündür yoktum. kafa dinledim :hihi

sorusuna cevap alamayan arkadaşlar mesajına beni etikleyebilir.

hoşgeldiniz hocam nasılsın

kafa dinlediysen iyi olur

artık klimam 0,5 kw altına düşmüyor nerdeyse sıcaklık 42 dereceler olmaya başlayınca 25 derecede çalışıyor sadece gece yatarken 26 alıyorum

dün akşam 21 den bu sabah 9 a kadar 26 derecede çalıştı sabah saat 9 da ise 25 dereceye aldım

14,2 kw tüketim olmuş 23,5 saatte 18,000 klima için iyimi çatı katta 42 derece sıcaklık ta açık mutfak ta

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
hoşgeldiniz hocam nasılsın

kafa dinlediysen iyi olur

artık klimam 0,5 kw altına düşmüyor nerdeyse sıcaklık 42 dereceler olmaya başlayınca 25 derecede çalışıyor sadece gece yatarken 26 alıyorum

dün akşam 21 den bu sabah 9 a kadar 26 derecede çalıştı sabah saat 9 da ise 25 dereceye aldım

14,2 kw tüketim olmuş 23,5 saatte 18,000 klima için iyimi çatı katta 42 derece sıcaklık ta açık mutfak ta
0,5 kw nın altına düşmemesi gayet normaldir hocam. komresörün emiş sıcaklığı 35-40 derecelere ulaştığı zaman, dananın kuyruğu kopuyor.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
0,5 kw nın altına düşmemesi gayet normaldir hocam. komresörün emiş sıcaklığı 35-40 derecelere ulaştığı zaman, dananın kuyruğu kopuyor.

edremit balıkesir deyim yazlıkta sıcaklık 42 derecelere yükseldi daha önceleri bu kadar sıcak olmuyordu bu sene çok aşırı sıcak izmir den bile sıcak olmaya başladı sadece nem yok burda

günde 10 ile 15 kw arasında değişiyor ev elektriği dahil bu ay ise 30 günde 360 tl elektreik gelecek

F Çevrimdışı

Fatih009

Kayıtsız / Doğrulanmamış
edremit balıkesir deyim yazlıkta sıcaklık 42 derecelere yükseldi daha önceleri bu kadar sıcak olmuyordu bu sene çok aşırı sıcak izmir den bile sıcak olmaya başladı sadece nem yok burda

günde 10 ile 15 kw arasında değişiyor ev elektriği dahil bu ay ise 30 günde 360 tl elektreik gelecek
gayet makul bir tüketim hocam, herkese söylemeyin tüketiminizi nazar değer :)

bu ay az 450 lira ödedim, önümüzdeki ay 600-700 bekliyorum

B Çevrimdışı

B.Tas

Yeni Üye
30 Tem 2021
6
39
Abi şimdi B B.Tas ve merkezlede durumu konuştum. öyle fiyat yok, lafı yuvarlayıp yanlış bir bilğilendirme yapmış bir de, bayiye ilkkez forumdan müşteri gitmiş ve forum indirimi mevzusunu atlamış bayi. Ancak yinede forum indirimine yakın oranda bir fiyat vermiş. Birazdan bayi birkez daha arıyacak. Barış bey isterse birkez daha değerlendirebilir.
Merhaba, bayii tekrardan aradı ve yeni fiyatı tarafıma iletti. Aldığım kombiyi iade ettim ve geri ödemeyi bekliyorum. İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt