Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar Selam

Foruma Adem Helvacı Adem Helvacı abinin klima videolarından sonra üye oldum :)

Yaşamadığım sorunlar ilgili yardıma ihtiyacım var.

Konu çok uzun ama mümkün olduğunca kısa anlatmaya çalışayım;

Yaz başı iklimsa dan 18.000 BTU Sigma klima aldım ama allaha şükür daha HİÇ kullanamdık. (12000 BTU Sigma (başka odada) yıllardır kullanıyorum ve memnunum). Taşındığım evde müteahhiiten kalma sıva altı bakır tesisat vardı. Tesisata bağlı Vestel klimayı deneme amaçlı bir kaç gün kullandım sorunsuz çalışıyordu.

İklimsa geldi kurulumu yaptı, klima ilk günlerde soğutuyordu fakat üflerken fıslama gibi yada hava esmiş gibi garip sesler çıkarıyordu. Sesleri dert ederken ilk hafta sonunda klima vantilatöre döndü, çalışıyordu ama soğuk havadan zerre eser yoktu. Yeniden servis çağırdım gelen arkadaş sistemde gaz kalmamış dedi. Önce iç üniteyi sökmeden sisteme saat bağlayıp 28 bar azot bastı ve yaklaşık 1 saat bekledi, basınç da düşme olmayınca yeniden kurulum yaptı, gaz bastı (vakum vs de yaptık) ve gitti... Aradan geçen 1 hafta da klima yine vantilatöre döndü. Yeniden servis çağırdım BU ARADA YAZMADAN EDEMEYECEĞİM SERVİS ÇAĞIRIYORUM AMA ADAMLAR GELMEMEK İÇİN 40 TAKLA ATIYORLAR. ÇOĞU SEFER İKLİMSA MERKEZİ ARAYARAK GETİRTEBİLDİM SERVİSİ.

Bu sefer deneyimli şefleri geldi (ben evde yoktum telefon ile konuştuk), durum yine aynı gaz boşalmış vs... Özetle sıva altı tesisatta kaçak olabilir, bu kaçak çok küçük olduğu için boşalması 1 hafta sürebilir dediler. Ayrıca iç dış üniteyi alıp gittiler. Araya bayram girdi vs dönüşte aradım, iç ünite de fan değişecekmiş iklimsa dan parça bekliyorlarmış. Sıfır üründe ayıp var ise neden parça değişiyoruz ? Onu da geçtim fan ile gaz boşalmasının ne alakası var ? Aradığım görevliye soruyorum fan değişince düzelecek falan diyor. Bu arada son gelen arkadaş, iç&dış biz serviste deneyelim eğer kaçak olmaz ise farklı bir yere kurulum yapalım ona göre yer düşünün falan demişti.

Geçen zaman da, ağustos aynına geldik sıcaktan yanıyoruz klimayı hiç kullanamadık ve hala belirsizlikle bekliyorum. Kafana takılanlar ;
1) Sıva altında 1 hafta da boşalacak gibi bir kaçak olabilir mi? Var ise Vestel yıllardır nasıl gaz boşaltmadan çalışıyordu ?
2) Kaçak iç veya dış ünite de olabilir mi? Değişecek olan fan gelen garip sesler ile ilgili diye düşünüyorum.
3) Klimayı farklı yere kurarsak duvar del vs hem kötü görüntü olacak hemde istemediğim yerde olacak. Birde ordada gaz boşalır ise adamları net vurmam lazım!
4) Hakem heyetine verip başka klima mı alsam ?

Teşekürler;)
Uzuuuuuuuunnnn uzun detaylara girmiyorum.
180 gün içinde arıza demek, üründe İLK GÜN arıza vardı demektir ve değişim gerekçesidir. kesinlikle ürün değişimi talep ediniz :ok

S Çevrimdışı

sarpuli

Yeni Üye
31 Tem 2021
2
40
S sarpuli aklıma gelmişken. Sistemde kaçak olsaydı Vestel de çalışmazdı
Fan ile de gaz kaçağının uzaktan yakından ilgisi yoktur :ok
Vestel den sonra evde tadilat yaptık ama tadilat ile duvarın içine zarar vermiş olamayız herhalde. Var ise de azot basınca görünmesi gerekmezmiydi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uzuuuuuuuunnnn uzun detaylara girmiyorum.
180 gün içinde arıza demek, üründe İLK GÜN arıza vardı demektir ve değişim gerekçesidir. kesinlikle ürün değişimi talep ediniz :ok
Değişimin de değilim takılsın ve çalışsın yeter diyorum ama oda olmuyor. 2 aydır debelenip duruyoruz. Uzun uzun detaya girseydiniz :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Vestel den sonra evde tadilat yaptık ama tadilat ile duvarın içine zarar vermiş olamayız herhalde. Var ise de azot basınca görünmesi gerekmezmiydi ?

Değişimin de değilim takılsın ve çalışsın yeter diyorum ama oda olmuyor. 2 aydır debelenip duruyoruz. Uzun uzun detaya girseydiniz :)
Kaba bir laf olacak lakin, Bana bir koca lazım, o d abu gece lazım.

Yaz bitti, bütün yazı eziyet .çekerek geçirmişsiniz. Affedilmez bana göre.

R Çevrimdışı

regalo

Yeni Üye
17 Tem 2021
20
34
Armağan bey merhaba, servis insan olarak sevmediğimiz ukalalık yapmaya çalışmış bunun için ben özür dilerim. Ancak işin sonunda işini tam yapıp ordan ayrılmış buna da memnun oldum. Sizle iletişime geçen İlhan bey çok sıkı takipte, bir sıkıntınız durumunda ona da ulaşabilirsiniz, size seve seve gene yardımcı olacak sizi hem doğru bilgilendirecektir. Ses konusu biraz kişiye göre veya cihazında konumuna, evin duvarlarının fiziki duruma yani bir çok farklı etmenden farklı olarak sizde bu hissiyatı oluşturuyor olabilir. Kişisel olarak sizle benzeşen biri olduğum için sizi çok iyi anlıyorum. Şöyle örnek vereyim, yazlığımdaki Midea klimanın montaj yapıldığı duvarı beğenmemiştim, ancak forumda Adem abiden öğrendiklerim sayesinde Klima performansı açısından doğru yapıldığını görmüştüm.

Ayrıca şuan gene Adem abiye yazan eski distribitörle sorun yaşayan eski bir tüketici için dahi firma sorumluluk alanı dışında olmasına karşın, daha çok daha iyi koşulda sorunun çözülmesi için çaba sarf ediyor.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, teraspy teraspy ın yazdığı gibi hem ekonomik hem de uzun süre kullancağınız bir cihaz aldınız. Ürünü almadan önce gördüğseniz, Midea Toshiba'nın bir bölümünü satın alan, ortak üretimle beraber, patentli teknolojileri ile bu klimaları üretiyor. Kısacası ucuz bir çin ürünü değil, global ölçekte en iyi teknoloji ve koşullarla üretilen bir firmadan klima aldınız. Genel merkezden kendinize muhattap bulabilme avantajlarını göz önüne aldığımızda Arçelikte çıldırtılmış bir müşteri olarak zamanla ne demek istediğimi de anlayacağınızı düşünüyorum,ama anlamak zorunda kalmıyacağınız kadar bir klima aldığınızı da düşünüyorum. Servisler de bu yazdığımız konularda sık sık uyarılıyor, yanlış bilgi veren bayi ve servisler bayilik ve servislerini kaybetmeye kadar varan cezalara uğrayabilmektedir.(Geçen de Balıkesirde böyle bir olay yeni yaşadık) Sizin yazdıklarınızda anladığım servis sıkı bir uyarı ile size gelmiş ama kişisel münferit bir ukalık yapmaya çalışmış ancak bu geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Bu uyarılar onlara tekrar edilecektir.

Sağlık ve güzellik ile ürününüzü kullanmanız dileyiğle yeniden görüşmek üzere.
Merhabalar,
Öncelikle Erinç Erinç Bey'e yardımları için çok teşekkür ederim. Satın alım sürecinde çok yardımcı oldu ve halen de olmaya devam ediyor sorularımı yanıtlayarak. Ayrıca diğer bilgilendirme yapan arkadaşlara da teşekkür ederim. Erinç Erinç Bey dediğiniz gibi cihaz öyle bizim yerli çöp cihazlar gibi değil. Özellikle Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın yazılım konusunda bu cihaz için söylediklerine gözlemlerim kadarıyla katılıyorum bir yazılımcı olarak. Fakat ben eleştirmeyi seven biriyim. İyiyi söylüyorsak kötüyü de söylemek gerek ki yaptığımız yorum haklı olsun. Mesela bugün Mitsubishi Electric kullanan bir tanıdıkla bu klima satın alım maceramı konuştuk. Bana aynen şunları söyledi:
Servis geldi kurmaya kullandıkları vıdalara felan baktım gerçekten çok kaliteliydi ve ben 5 yıldır bu klimanın renginde bile bir solma, değişiklik göremedim. Bir tık sesi duymadım. Enerji sarfiyatı konuşmaya değmez. Performansı aynı keza. Servis gelip gittikten sonra müşteri hizmetleri aradı şunları sordu:
-Personel geldiğinde galoş ve eldivenlerini taktı mı?
- Duvarları ellediklerinde bir iz oluştu mu? Öyleyse sizden temizlemek için bez vs istediler mi?
- montaj için fikriniz alındı mı?
- Montaj sonrası oluşan toz, taş vs. Temizlendi mi?
....
Adam, bu soruları duyunca "işte bu" dedim diyor. ( Ben de olsam bu kadar kepaze servis hikayelerini yaşayıp duyduktan sonra ben de şaşırır ve böyle düşünürdüm.) Üzücü olan şu ki bir firma servislerinin bu derece basit kurallara uyup uymadığını denetliyor. Yani her medeni insanın aklına fazla düşünmeden, kasmadan getirebileceği ahlak ve görgü kurallarını uygulayıp uygulamadığının kontrol edilmesi bir ebeveynin küçük çocuğunu denetlemesinden farksız. Demekki ülkemde iş ahlakı ve etik kurallarına uyma duyarlılığı yerlerde ki kaliteli firma bunu denetlemek zorunda kalıyor.
Belki o ME kardeşim diyeceksiniz. Doğru daha pahalı ve kaliteli fakat sorun sadece burda değil ki benim 1 ay çalışıp kazandığım parayla aldığım malı iş bilmez insanlar oyuncak gibi görüyor, tadımızı kaçırıyor. Sonuç olarak klimayı kullanarak gözlemleyeceğim ve duruma göre servis çağıracağım.

Gönderdim.

Arkadaşlar Midea 9 luk olanı her yerde montaj hariç 4100₺ ve üzeri montaj dahil olanlar 5000₺ üzerinde olduğundan dolayı mideayı elemek zorunda kalıyorum. Airfell ve baymak arasında hangisini önerirsiniz?

Erinç Bey'den yardım aldınız mı? Bana uygun fiyat sundular gerçekten. Fakat fiyatlarda artış olacağını söylemişti teklif veren arkadaş o yüzden bana verilen fiyatı kaldırdım yanlış yönlendirme olmasın diye.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Saitama

Yeni Üye
1 Ağu 2021
2
38
Merhaba iyi günler. İki seçenek arasında kaldığım için tavsiye almak istiyorum.
Birinci seçenek; Arçelik ekolojik 12k btu + 18k btu 11.000 TL
İkinci seçenek; Daikin sensira 12k btu + 15k btu 12.800 TL

Salon 26m'2 Adana güney cephe boydan çift camlı fransız balkon içermektedir. Daikin 15k btu (bayinin verdiği bilgi 15k ama sitesinde 14k btu görünüyor) salon için yeterli olur mu? Yoksa 18k Arçelik Ekolojik daha mı mantıklı sorunsuz uzun yıllar kullanabilir miyim?

12k btu klima yatak odasına düşünüyoruz 13m'2 + oda içinde 4 m'2 giyinme odası var. nem dengesi için kapıyı tam kapatmıyoruz. 12k yerine 9k mı uygun olur?

Son düzenleme:
Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39

Salon 26m'2 Adana güney cephe boydan çift camlı fransız balkon içermektedir. Daikin 15k btu (bayinin verdiği bilgi 15k ama sitesinde 14k btu görünüyor) salon için yeterli olur mu? Yoksa 18k Arçelik Ekolojik daha mı mantıklı sorunsuz uzun yıllar kullanabilir miyim?

12k btu klima yatak odasına düşünüyoruz 13m'2 + oda içinde 4 m'2 giyinme odası var. nem dengesi için kapıyı tam kapatmıyoruz. 12k yerine 9k mı uygun olur?
Midea klimalar bu modellerin fiyat olarak bir tık üstü kalır ama performans ve kalite olarak çok fark var. Facebook reklamlarına insanlar malum markaların şikayetlerini yazmaya başladı. Daiken markalı ama içi daiken olmayan modeller için çokça yorum yapıldı zaten. Sadece hem fiyat konusunda hem de , size teknik olarak yardımcı olması için Adana bölge müdürünün ulaşmasını sağlayabiliri. İletişim bilgi ve adresinizi erincmark@gmail.com a paylaşabilir misiniz. Tabi Daiken üst seri için laf diyemem 20 bin tl lik bir ürünün elbet üst kalite özellikleri olacaktır.

T Çevrimdışı

tertip2002

Yeni Üye
1 Ağu 2021
4
63
Selamlar
Klima arayışından ziyade, adam gibi bir servise rastlayabilme arayışında olan birisiyim. Burada servis konusundaki memnuniyetleri okuyunca "servis böyle ise üründe iyidir" dedim. Sonra ürünün markası Midea. Adını ilk kez duydum. Araştırınca birçok markanın Midea üretimi olduğunu öğrendim. Alınır dedim.
Evimde salon için düşünüyorum. (22 m2 , 2 cephesi açık) Ama arada kapıyı açıp koridor ve yatak odası da sebeplensin istiyorum. Ustalardan sormak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Tabii servis konusuna gelince, forumda herkesin memnuniyetini belirttiği servisi İstanbul'da bulmak zor ama ,kavga döğüş bir şeyler yapacaz. Umarım iyi bir ekiple karşılaşırız. Lütfedip cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,296

Arçelik ekolojik serisi asla üzmez :ok

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Arkadaşlar klimadan önce elektrik işi yapılacakmış ancak gelen elektrikçi evde topraklama yok dedi. Evin elektrik tesisatında kullanılan kabloların incelmiş olduğunu söyledi. 1.5 luk muş. Klimanın elektrik tesisatını evin dışından yapıp sigorta kutusuna şalter ekleyecekmiş. En güvenli bu şekilde olur dedi. Salonda ki buattan elektrik alırsak sisteme daha fazla yüklenir kabloda ısınır dedi. Evin komple elektriği sadece 3 şaltere bağlı. Harici klimaya ayrı şalteri bu yüzden çekeceğini söyledi. Bu şekilde yapsak daha mı sağlıklı olur danışmak istedim.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Arkadaşlar klimadan önce elektrik işi yapılacakmış ancak gelen elektrikçi evde topraklama yok dedi. Evin elektrik tesisatında kullanılan kabloların incelmiş olduğunu söyledi. 1.5 luk muş. Klimanın elektrik tesisatını evin dışından yapıp sigorta kutusuna şalter ekleyecekmiş. En güvenli bu şekilde olur dedi. Salonda ki buattan elektrik alırsak sisteme daha fazla yüklenir kabloda ısınır dedi. Evin komple elektriği sadece 3 şaltere bağlı. Harici klimaya ayrı şalteri bu yüzden çekeceğini söyledi. Bu şekilde yapsak daha mı sağlıklı olur danışmak istedim.
Kesinlikle. Güç kabloları 2.5 NYM olmak zorundadır. Bina muhtemelen eski. Topraklamayı nötre bağlamak gibi bir hata yapmış olabilirler.

Sadece klima için değil, yangın riski ve çarpılma riskleri açısından da kötü bir durum. Bina size aitse tesisat yenileme masrafına girmeyi ciddi olarak düşünmenizi öneririm. Size ait değilse de taşınmayı ciddi olarak düşünmenizi öneririm.

Tahminimce kaçak akım koruma rölesi de yoktur. Bu röle tek noktadan çarpılmalarda hayat kurtarıyor. Bir elektrik tesisatçısına keşif yaptırıp öneri alın derim ben.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Selamlar
Klima arayışından ziyade, adam gibi bir servise rastlayabilme arayışında olan birisiyim. Burada servis konusundaki memnuniyetleri okuyunca "servis böyle ise üründe iyidir" dedim. Sonra ürünün markası Midea. Adını ilk kez duydum. Araştırınca birçok markanın Midea üretimi olduğunu öğrendim. Alınır dedim.
Evimde salon için düşünüyorum. (22 m2 , 2 cephesi açık) Ama arada kapıyı açıp koridor ve yatak odası da sebeplensin istiyorum. Ustalardan sormak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Tabii servis konusuna gelince, forumda herkesin memnuniyetini belirttiği servisi İstanbul'da bulmak zor ama ,kavga döğüş bir şeyler yapacaz. Umarım iyi bir ekiple karşılaşırız. Lütfedip cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Merkezin direkt size bayi ve servisi size yönlendirmesi için erincmark@gmail.com a adres ve iletişim bilgilerinizi iletmeniz yeterli olacaktır. Ben de takipte olacağım sizin için

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,296
Anlattıklarınıza göre ustamız çok doğru bir yönlendirme yapmış bence hocam :ok

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,296
Selamlar
Şu markanın servisi iyidir bu markanın servisi kötüdür diye bir ayrım yok bence. En dandik markanın servisi gelir muazzam bir montaj yapabilir, en iyi markanın servisi gelip berbat bir montaj yapabilir.

Bu tamamen sizin evinize gelecek olan servis ile alakalıdır, marka ile değil. Bir ürün alırken çok yönlü araştırın ve süslü kelimelere kanmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt