Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Uzuuuuuuuunnnn uzun detaylara girmiyorum.Arkadaşlar Selam
Foruma Adem Helvacı abinin klima videolarından sonra üye oldum
Yaşamadığım sorunlar ilgili yardıma ihtiyacım var.
Konu çok uzun ama mümkün olduğunca kısa anlatmaya çalışayım;
Yaz başı iklimsa dan 18.000 BTU Sigma klima aldım ama allaha şükür daha HİÇ kullanamdık. (12000 BTU Sigma (başka odada) yıllardır kullanıyorum ve memnunum). Taşındığım evde müteahhiiten kalma sıva altı bakır tesisat vardı. Tesisata bağlı Vestel klimayı deneme amaçlı bir kaç gün kullandım sorunsuz çalışıyordu.
İklimsa geldi kurulumu yaptı, klima ilk günlerde soğutuyordu fakat üflerken fıslama gibi yada hava esmiş gibi garip sesler çıkarıyordu. Sesleri dert ederken ilk hafta sonunda klima vantilatöre döndü, çalışıyordu ama soğuk havadan zerre eser yoktu. Yeniden servis çağırdım gelen arkadaş sistemde gaz kalmamış dedi. Önce iç üniteyi sökmeden sisteme saat bağlayıp 28 bar azot bastı ve yaklaşık 1 saat bekledi, basınç da düşme olmayınca yeniden kurulum yaptı, gaz bastı (vakum vs de yaptık) ve gitti... Aradan geçen 1 hafta da klima yine vantilatöre döndü. Yeniden servis çağırdım BU ARADA YAZMADAN EDEMEYECEĞİM SERVİS ÇAĞIRIYORUM AMA ADAMLAR GELMEMEK İÇİN 40 TAKLA ATIYORLAR. ÇOĞU SEFER İKLİMSA MERKEZİ ARAYARAK GETİRTEBİLDİM SERVİSİ.
Bu sefer deneyimli şefleri geldi (ben evde yoktum telefon ile konuştuk), durum yine aynı gaz boşalmış vs... Özetle sıva altı tesisatta kaçak olabilir, bu kaçak çok küçük olduğu için boşalması 1 hafta sürebilir dediler. Ayrıca iç dış üniteyi alıp gittiler. Araya bayram girdi vs dönüşte aradım, iç ünite de fan değişecekmiş iklimsa dan parça bekliyorlarmış. Sıfır üründe ayıp var ise neden parça değişiyoruz ? Onu da geçtim fan ile gaz boşalmasının ne alakası var ? Aradığım görevliye soruyorum fan değişince düzelecek falan diyor. Bu arada son gelen arkadaş, iç&dış biz serviste deneyelim eğer kaçak olmaz ise farklı bir yere kurulum yapalım ona göre yer düşünün falan demişti.
Geçen zaman da, ağustos aynına geldik sıcaktan yanıyoruz klimayı hiç kullanamadık ve hala belirsizlikle bekliyorum. Kafana takılanlar ;
1) Sıva altında 1 hafta da boşalacak gibi bir kaçak olabilir mi? Var ise Vestel yıllardır nasıl gaz boşaltmadan çalışıyordu ?
2) Kaçak iç veya dış ünite de olabilir mi? Değişecek olan fan gelen garip sesler ile ilgili diye düşünüyorum.
3) Klimayı farklı yere kurarsak duvar del vs hem kötü görüntü olacak hemde istemediğim yerde olacak. Birde ordada gaz boşalır ise adamları net vurmam lazım!
4) Hakem heyetine verip başka klima mı alsam ?
Teşekürler;)
180 gün içinde arıza demek, üründe İLK GÜN arıza vardı demektir ve değişim gerekçesidir. kesinlikle ürün değişimi talep ediniz