Erinç
Aktif Üye
- 25 Kas 2020
- 262
- 39
Bütçe doğrultusunda 18 lik klima için önerilecekler belli.
Vestel Mestel bulaşmayın sakın da, bana göre yine Midea üretimi olan Airfel 18 lik alınabilir, fiyatı da bütçenize uygun.
Yahu arkadaş;
Mideanın 18 lik kliması 7790tl
Mideanın ürettiği Airfel 18 lik klima 5999tl
Haydi birine 6000 diğerine 7800tl diyelim rakam oyunlarına gelmeyelim.
Kardeşim Bu klimayı Midea üretiyorsa, Midea kendisi 7800e satarken Airfel nasıl 6000 e satıyor? Midea bizi kazıklıyor mu yoksa?
Nerede benim isyan bayrağım?
Erinç bey sizi açıklama yapmaya davet ediyorum.
Biz halkız kardeşim. Sorgularız, sorularımıza makul mantıklı cevap isteriz. Öyle dolar kuru pandemi vs de kabul etmeyiz zira aynı koşullar airfel için de geçerli değil mi?
Eğer üretimlerde teknik farklılıklar var ise o zaman bunları ortaya serelim.
''Evet Airfel klimaları midea üretiyor ama airfel de kullanılanlar xzy123 kodlu kompresör, Midea olanlarda ABC456 kodlu kompresör'' desin birisi. Veya ''airfel olanda şu çap ve kesit, mideada bu çap ve kesit boru kullanıyoruz, eşanjör kondanser farklı vs'' desin.
Bu böyle olmaz.. Makul mantıklı açıklama isteriz.
Halkmodeis/on
Sevgili Erinç, vatandaşın aklındaki soruların dile gelmiş hali yukarıda yazanlar.
Bu konuyla ilgili sen benden önce çok defa yazdın, birinde markanın istediği kadar bir üretim var. Ya dış ünitede ya iç ünitede belirli özelliklerde feragatlar yapılarak bu fason üretimler yapılıyor. Senin komuşunun Airfeli de hala orda Gree üretimi olup sesi sen çekiyorsun. Birinde son tüketici düşünülerek her aşamasında Midea 'nın kendi patentli teknolojileri ile ürettiği klima var diğerinde belki iç ünite midea , dış ünite x marka ürün var.
Örnek olarak Midea Quatro teknolojisi için bu youtube videosunu izleyebilirsiniz, bu Midea'nın özel geliştirdiği bir özellik mesala.
Son olarak , senin de her zaman dediği gibi tüketici koşullarına göre en iyiyi seçmeli. Ancak senin videoların ve benim sağladığım gene dış bilgilerden sonra Midea Klimaları, düşük segment veya daha fazla biliniyor diye düşük segment cihazlardan farkı olmayan a,b., c markalarla kıyaslamak iki taraf içinde adil bir rekabet olmuyor. Benim ve senin bildiğin bir ürün daha var mesela onu şu ana kadar hiç konuşmadık. Fujitsu General klima, tam bir japon markası ve o ürünü alacak olan başka bir markaya bakmıyor. Fujitsu Generalin muadili bir ME ve Daiken istiyorum diyen bir tüketici 18000 -20 000 TL ve üzerinde ödeme yapmak zorunda kalıyor. Uzun lafın kısası, bir pazarlama kuralı olarak her marka, her tür müşteri grubu için ürün üreterek varlığını sürdürmek zorunda.