Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
K Çevrimdışı

Kimbooo

Yeni Üye
19 Tem 2021
7
33
Amin Amin Cümlemize Hayırlı Olur İnsallah Özgün,Yalansız,Dolansız,Çıkar,Maddi veya Manevi Çıkar Gözetmeyen Bir forum Olma Dileğiyle.
Ustat benim bir sıkıntım var kaç saat önce buraya abone oldum çıkış yaptım tekrar girince şifreli hatalı diyor doğru halde girdiğimde bu ikinci bir hesap çıkarttım girdim

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,341
BEKO EKOLOJİK KLİMAMI Takmaya geldiler. aluminyum boru takıldı ve vakumlama yapılmadı. söylediğiimde klasik fabrikadan vakumlu geliyor dendi. takıp gittiler. sonlara doğru işe gitmem gerektiği için başlarında duramadım ama geldiğğimde oda içinde açtıkları deliği kapaattıklarını ama dış cephedeki deliği kapatmadıklarını gördüm.
şu an borular dış cephe kaplamasının deliğinden geçip gider vaziyette ve orayı birşeyle doldurmamışlar muhtemelen yetişebilecekleri yerde değildi.

ne önerirsiniz bunları arayıp söyleyeyim mi bekoya
Yine bir fabrikadan vakumlu geliyor vakası daha, aslında o sözü söyledikleri anda vakumlama yapmıyorsanız montajı yaptırmıyorum buyrun gidebilirsiniz deyip hemen Beko'yu arayıp şikayet etmeniz gerekirdi. Olsun yine de herşey bitmiş değil, hemen Beko'yu arayın ve uyarmama rağmen servisin vakumlama yapmadan montajı yaptığını ve dış ünitenin değişimi istediğinizi belirtin. Hiç vakit kaybetmeden arayın ve o dış üniteyi değiştirin.

A Çevrimdışı

Aykut Aydemir

Yeni Üye
17 Tem 2021
4
38
Merhabalar, mesajı yanlış konuya attığımın farkındayım.Lütfen varsa doğru konuya taşınması hakkında desteklerinizi esirgemeyin.

Ofisimde kullandığım Vestel CXP-24 24000 BTU klimam 1 haftadır çalışmıyor.Soğutma modunu açtığımda kompresör devreye girmiyor 10 dklılık fan çalışmasından sonra kendini kapatıyor.2 farklı servis çağırdım 2 side kondansatör değiştirdi düzelmedi.2 serviste klimanın motorunun arızalandığını ve değişmesi gerektiğini belirttiler.Servislerin biri 1800 TL diğeri 2500 TL motor değişimi için ücret istediler.
Bursa/Mustafakemalpaşa'da ikamet ediyorum.Bu istenilen rakamlar çok yüksek değil mi? Motorların tamiri mümkün olmuyor mu? Farklı bir öneriniz var mıdır bu konuda?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba; Öncelikle çocuğunuzun sağlık sıhhat ile doğmasını temenni ederim ?
Normal insan için dahi zor olan bu dönem, hamile bir insan için tam bir eziyet olur.
Size soğutmadan ziyade evin genel anlamda serinlemesi ve hafif iklimlenmesi lazım zira malumunuz yapay soutmalar insan sağlığı için önerilen bir durum değil.

Sinsidir ve tehlikelidir o nedenle biz yıllardır klimalarımızı 28 dolaylarında kullanırız. Bu gün dahi mutfak hariç (Oradaki klima testte olduğu için 27 de çalışıyor) diğer 3 klima 28 e setli halde çalışır.

Temel olarak bize ihtiyaç olan durum evdeki ağır nemin dışarı atılması, ev içerisinde hafif bir serinlik ve doğal olarak bir esinti olmasıdır.

Koşullar bu ise ve ğer kendinize bir yaşam alanı oluşturursanız 18 lik klima ilk 2 gün isteneni vermese de 24 saat esasına göre çalışırsa devam eden günlerde (Konumlandırma çok önemli bu nedenle evin genel kroki durumunu da bilmek lazım) evi rahatlıkla iklimlendirecektir. Sadece 45m2 salondan bahsediyorsak tartışmıyorum dahi 18 lik klima alın yeterli olur.

Tamam kabul ediyorum elbette ki 45m2 salın için gerekli btu 45 / 2.2. x 1000 = 20454BTU yani teknik olarak yuvarlama her zaman yukarı yapılır klima dünyasına lakin ETKİLİ bir klima alırsanız KESİNLİKLE ve RAHATLIKLA o alanı 18 lik olanı doyuracaktır.

Tercih ettiğiniz markalar arasında benim tercihim LG DUAL klimadan yana olur. Yalnız ses basıncı yönünden baktığımızda sizi ne derece tatmin eder o konuda çok emin değilim.

Listenizin dışında öneri isterseniz;

Listenizde tercih ettiğim LG Dual Eco 18 lik klimayı örneğin ses konusunda çok başarılı bulduğum Midea Prime ile karşılaştırdığımızda bazı teknik verilerde LG üstün görülse de, (Seer gibi) tüketici için anlam ifade etmese de teknik sınıf için önemli olan mesela kondanser yüzey alanı genişliği konusunda midea prime daha başarılıdır. ses basıncı yönünden daha başarılıdır. Sizin işinize yaramayacak gibi görünüyor lakin Scop yönden çok çok daha başarılıdır. Biliyorsunuz serpantin ve kondanser ne kadar yüzey alanı geniş ise o derece olumlu karşılanır (Elbette bunun altının doldurulması gerekir)

Fakat konuya rakamsal olarak bakarsak yine dönüp dolaşıp LG DUAL klimada buluşuruz diye düşünüyorum.

Ya da sevgili Erinç Erinç kardeşimize soralım, ''LG Dual eco neden Midea Prime klimadan daha ucuz?'' diye
Adem abi pası bana atmış, bizim forum indirimimizle aradaki fark kapandığı için fiyat olarak önemli bir fark kalmıyor. Bunu Ege bölgeden Orkun neden daha ucuzu anlatmıştı ama şimdi onun gibi açıklayamam cihazı kötülüyor gibi olurum. Sadece sen de biliyorsun, üç bölge sorumlusu da ürünü satmış olmak için satmıyor hiç kimseye. Şehir ve iletişim bilgilerini dm veya erincmark@gmail.com bana iletirseler özelikle bilgilendirip yardımcı olmaları için yönlendiririm Orkun beyde farkı anlatır, daha sonra kendileri için uygun olan cihazı seçerler. Eğer Klima'nın montaj koşulları vb. Birçok etmeni müşteri lehine kullanıp fiyata yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bebek şimdiden sağlıkla büyüsün.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar, mesajı yanlış konuya attığımın farkındayım.Lütfen varsa doğru konuya taşınması hakkında desteklerinizi esirgemeyin.

Ofisimde kullandığım Vestel CXP-24 24000 BTU klimam 1 haftadır çalışmıyor.Soğutma modunu açtığımda kompresör devreye girmiyor 10 dklılık fan çalışmasından sonra kendini kapatıyor.2 farklı servis çağırdım 2 side kondansatör değiştirdi düzelmedi.2 serviste klimanın motorunun arızalandığını ve değişmesi gerektiğini belirttiler.Servislerin biri 1800 TL diğeri 2500 TL motor değişimi için ücret istediler.
Bursa/Mustafakemalpaşa'da ikamet ediyorum.Bu istenilen rakamlar çok yüksek değil mi? Motorların tamiri mümkün olmuyor mu? Farklı bir öneriniz var mıdır bu konuda?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Çağırdığınız servisler yetkili mi normal özel çalışan ustalar mı?
1800tl fiyat veren dostumu tebrik ederim zira kompresörün kendisi 1600tl iken gazı tuzu işçiliği ile 200tl ye nasıl kompresör değiştiriyor şaşırdım.

Biz burada her zaman yüksek fiyata değil, duruma göre düşük fiyata da itiraz ediyoruz zira bu sefer işin altında çapanoğlu arıyoruz.

Haaaa yıllar evvelden deposunda kalmış kompresörü kullanıp o da kurtulacaktır (Zira o kompresöür takabilecek çok ürün kalmadı artık) o ayrı konu ona itirazım yok.

Temel olarak öncelikle ben kesinlikle bu şekilde bir onarım işine girmezdim. Peşin 2500tl klima onarımına vereceğim hem de on off klima hem de vestel. Asla vermem, değmez zaar.

Onun yerine 18 lik inverter cihaz alırım, 24 lük vesteli yaptığını 18 lik kaliteli bir üretim HER ŞEKİLDE yapar mesela.

Taksitle alırım, sıfır ürün olur, elektrik faturasından her ay kâr ederim, 3 yıl garantili ürün sahibi olurum vs vs.

TV dünyasında panel ne ise, Klima dünyasında kompresör o dur.

Ayrıca kapasitör değişmesine rağmen kompresör kalkış yapmıyorsa zaten ikaz sargısı yanmıştır muhtemelen.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Yine bir fabrikadan vakumlu geliyor vakası daha, aslında o sözü söyledikleri anda vakumlama yapmıyorsanız montajı yaptırmıyorum buyrun gidebilirsiniz deyip hemen Beko'yu arayıp şikayet etmeniz gerekirdi. Olsun yine de herşey bitmiş değil, hemen Beko'yu arayın ve uyarmama rağmen servisin vakumlama yapmadan montajı yaptığını ve dış ünitenin değişimi istediğinizi belirtin. Hiç vakit kaybetmeden arayın ve o dış üniteyi değiştirin.
Kesinlikle değişime zorlanmalı ve bu değişimin bedeli de servise fatura edilmelidir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem abi pası bana atmış, bizim forum indirimimizle aradaki fark kapandığı için fiyat olarak önemli bir fark kalmıyor. Bunu Ege bölgeden Orkun neden daha ucuzu anlatmıştı ama şimdi onun gibi açıklayamam cihazı kötülüyor gibi olurum. Sadece sen de biliyorsun, üç bölge sorumlusu da ürünü satmış olmak için satmıyor hiç kimseye. Şehir ve iletişim bilgilerini dm veya erincmark@gmail.com bana iletirseler özelikle bilgilendirip yardımcı olmaları için yönlendiririm Orkun beyde farkı anlatır, daha sonra kendileri için uygun olan cihazı seçerler. Eğer Klima'nın montaj koşulları vb. Birçok etmeni müşteri lehine kullanıp fiyata yardımcı olmaya çalışacaklardır. Bebek şimdiden sağlıkla büyüsün.
Yani rakamsal olarak top sizde her zaman. Ben vatandaştan yanayım, isterim ki 5000tl ye 18 lik klima satın :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
15 kişi var masaları kullanan. Aynı anda en az 8-10 kişi vardır her daim.
Klimalar
tavan yüksekliği 2,80m civarı
Adem Helvacı Adem Helvacı

WhatsApp-Image-2021-07-19-at-14.30.564497d15806bee5a0.jpg

Kabaca 100m2 alan, 2 adet 18 lik klima 36000btu eder.

10 kişi kabaca 6000btu sıcaklık üreteceği için alan için kaln btu 30000 olur. Bize lazım olan 46000btu

Yani kafadan 16000btu açık var ve bunu kapatmak için makinelerin biraz fazla çalışması gerekir.

Klimaların konumları neyse ki çok kötü değil fakat içeride sirkülasyon yok o kötü.

Bu nedenle bana kalsa ya iki adet tavan vantilatörü ya da 11 ile 12 inci masalar arasına + 6 ve 7 nolu masalar arasına duvar tipi vantilatör montajı yapılmalı. (Kişisel fikrimdir)

Buna ilaveten 25-26 ya setlemeniz gerekir zira normal ev koşulları dışında bir mantık ile çalışacak bu klimalar.

S Çevrimdışı

sevkett

Yeni Üye
17 Tem 2021
7
40
Merhaba; Öncelikle çocuğunuzun sağlık sıhhat ile doğmasını temenni ederim ?
Normal insan için dahi zor olan bu dönem, hamile bir insan için tam bir eziyet olur.
Size soğutmadan ziyade evin genel anlamda serinlemesi ve hafif iklimlenmesi lazım zira malumunuz yapay soutmalar insan sağlığı için önerilen bir durum değil.

Sinsidir ve tehlikelidir o nedenle biz yıllardır klimalarımızı 28 dolaylarında kullanırız. Bu gün dahi mutfak hariç (Oradaki klima testte olduğu için 27 de çalışıyor) diğer 3 klima 28 e setli halde çalışır.

Temel olarak bize ihtiyaç olan durum evdeki ağır nemin dışarı atılması, ev içerisinde hafif bir serinlik ve doğal olarak bir esinti olmasıdır.

Koşullar bu ise ve ğer kendinize bir yaşam alanı oluşturursanız 18 lik klima ilk 2 gün isteneni vermese de 24 saat esasına göre çalışırsa devam eden günlerde (Konumlandırma çok önemli bu nedenle evin genel kroki durumunu da bilmek lazım) evi rahatlıkla iklimlendirecektir. Sadece 45m2 salondan bahsediyorsak tartışmıyorum dahi 18 lik klima alın yeterli olur.

Tamam kabul ediyorum elbette ki 45m2 salın için gerekli btu 45 / 2.2. x 1000 = 20454BTU yani teknik olarak yuvarlama her zaman yukarı yapılır klima dünyasına lakin ETKİLİ bir klima alırsanız KESİNLİKLE ve RAHATLIKLA o alanı 18 lik olanı doyuracaktır.

Tercih ettiğiniz markalar arasında benim tercihim LG DUAL klimadan yana olur. Yalnız ses basıncı yönünden baktığımızda sizi ne derece tatmin eder o konuda çok emin değilim.

Listenizin dışında öneri isterseniz;

Listenizde tercih ettiğim LG Dual Eco 18 lik klimayı örneğin ses konusunda çok başarılı bulduğum Midea Prime ile karşılaştırdığımızda bazı teknik verilerde LG üstün görülse de, (Seer gibi) tüketici için anlam ifade etmese de teknik sınıf için önemli olan mesela kondanser yüzey alanı genişliği konusunda midea prime daha başarılıdır. ses basıncı yönünden daha başarılıdır. Sizin işinize yaramayacak gibi görünüyor lakin Scop yönden çok çok daha başarılıdır. Biliyorsunuz serpantin ve kondanser ne kadar yüzey alanı geniş ise o derece olumlu karşılanır (Elbette bunun altının doldurulması gerekir)

Fakat konuya rakamsal olarak bakarsak yine dönüp dolaşıp LG DUAL klimada buluşuruz diye düşünüyorum.

Ya da sevgili Erinç Erinç kardeşimize soralım, ''LG Dual eco neden Midea Prime klimadan daha ucuz?'' diye

İlgi ve alakanız için gerçekten teşekkür ederim. Arçelik’e odaklanmışken (daha pahalı olmasına rağmen, 7.400 TL) sonra arkadaşımın tanıdığı airfel sattığından dolayı son anda airfel almak üzereyken(6.500TL), sizin tavsiyeniz ile LG dual (seçeneklerimin arasındaydı) karar kıldık ve aldık(6.650TL, 5 taksit ile) . Kısmet olursa haftaya salı günü takılacak. 18 BTU istememe rağmen dubleks çatı katında bulunan salonumuza takacak olmamız nedeniyle (45-50 metrekare), ( en 5 metre, boy 9-10 metre), çatıyı sonradan kaldırdığımızdan ve yaklaşık 9-10 metre boyunca boylu boyunca penceremiz(fransız) olması, salonumuzun öğlen 2’den başlayıp batışa kadar güneş görmesinden dolayı ve 18 BTU ile 24 BTU arasında sadece 400 TL fark olduğu ve performans anlamında sıkıntı yaşamamak için 24 BTU baskılarına boyun eğdim ve LG Dual 24 BTU aldık, umarım elektrik performansı anlamında pişman olmam.

Montaj sırasında bakır ve vakum dışında dikkat edilmesi gereken sizce bir şey var mı?

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Kontrolsüz büyümemek için oldukça çaba sarf ediyoruz.
Büyüyelim kocaman olalım kalabalık olsun da nasıl olursa olsun mantığına çok karşı olduğumuz için çekirdek kitle olarak burada paylaşımlarda bulunmayı tercih ediyoruz :ok
TV kurulumunda 'yok ölü piksel testi, yok bulutlanma var mı...vs' kastırırken bunda da 'borusu ne olacak, vakumlama yapacan mı...'vs uğraşıyormuşsun. Bunun da kurulumunda akarı kokarı varmış. Ya standart bir müşteri bunları nereden bilsin; ben de klimada bakır yerine Al boru kullandığını daha yeni duydum buradan. Vay arkadaş; her konuda uyanık ve bilinçli olmak zorunda kaldığımız bir dönemde yaşıyoruz. Ne yorucu...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar,
Kiracı olarak yeni taşındığım sıfır eve klima taktırılması için ev sahibini ikna ettim tam olmasa da. Tam olmamasının sebebi; 4000tl bütçe verdi. O bütçeye benim bu konuyu halletmem imkansız da neyse... Önce ben net ihtiyacımı tespit edeyim.Sonrasında elim dolu bir şekilde tekrar kendisine dönerim.

IMG-20210709-WA000217ca50acc20b2d30.jpg

Yapıda her bir daire için klima tesisatı mevcut. Dış üniteler için, her bir katta ortak alan (balkon; doğu cephe) belirlenmiş. Bu alandan her bir daireye iç ünite tesisatı gidiyor.
Kullanımında olan daire 2+1. Tüm odalar batı cepheye bakıyor ve camlar neredeyse tüm batı cephesini kaplıyor.Öğlenden sonra evde canlı canlı buharlaşmaya başlıyorsunuz.
Salon ve mutfak ortak; toplamda 27m2. Mutfaktaki davlumbazın dış alana tahliyesi yok. Karbon filtreden geçirerek aynı ortama geri salıyor. Hiç sevmem ama yapılacak bir şey yok. Ocaktaki ısının tamamının gene ortamda kalacağı anlamına geliyor. Aynı alanda bulunan salon 2.9 m, mutfak 2.5 m tavan yüksekliğine sahip. Mutfak kısmından, aynı tavan yüksekliğiyle hol ve koridora açılıyorsunuz: Toplam alanı 7m2 civarı. Salon,mutfak,hol,koridor; bu alanlar kapı ile birbirinden ayrılmıyor.
Benim hesaplarıma göre salon-mutfak arasına konumlandırılacak iç ünite ile 18000 BTU altı cihaz kurtarmaz.
Üstadlar siz ne dersiniz?
Aşağıda mevcut klima tesisat projesini ekledim. PDF formatında paylaşım yapılamıyor sanırım. PDF>JPG çevirip yüklediğim için istediğim gibi çıkmadı. Detaylar seçilemiyor. (24 No'lu daire)

MEKANIK-24cccda4de41457c46.jpg

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
TV kurulumunda 'yok ölü piksel testi, yok bulutlanma var mı...vs' kastırırken bunda da 'borusu ne olacak, vakumlama yapacan mı...'vs uğraşıyormuşsun. Bunun da kurulumunda akarı kokarı varmış. Ya standart bir müşteri bunları nereden bilsin; ben de klimada bakır yerine Al boru kullandığını daha yeni duydum buradan. Vay arkadaş; her konuda uyanık ve bilinçli olmak zorunda kaldığımız bir dönemde yaşıyoruz. Ne yorucu...

Hayırlı Akşamlar Arkadaşlar,
Kiracı olarak yeni taşındığım sıfır eve klima taktırılması için ev sahibini ikna ettim tam olmasa da. Tam olmamasının sebebi; 4000tl bütçe verdi. O bütçeye benim bu konuyu halletmem imkansız da neyse... Önce ben net ihtiyacımı tespit edeyim.Sonrasında elim dolu bir şekilde tekrar kendisine dönerim.

IMG-20210709-WA000217ca50acc20b2d30.jpg

Yapıda her bir daire için klima tesisatı mevcut. Dış üniteler için, her bir katta ortak alan (balkon; doğu cephe) belirlenmiş. Bu alandan her bir daireye iç ünite tesisatı gidiyor.
Kullanımında olan daire 2+1. Tüm odalar batı cepheye bakıyor ve camlar neredeyse tüm batı cephesini kaplıyor.Öğlenden sonra evde canlı canlı buharlaşmaya başlıyorsunuz.
Salon ve mutfak ortak; toplamda 27m2. Mutfaktaki davlumbazın dış alana tahliyesi yok. Karbon filtreden geçirerek aynı ortama geri salıyor. Hiç sevmem ama yapılacak bir şey yok. Ocaktaki ısının tamamının gene ortamda kalacağı anlamına geliyor. Aynı alanda bulunan salon 2.9 m, mutfak 2.5 m tavan yüksekliğine sahip. Mutfak kısmından, aynı tavan yüksekliğiyle hol ve koridora açılıyorsunuz: Toplam alanı 7m2 civarı. Salon,mutfak,hol,koridor; bu alanlar kapı ile birbirinden ayrılmıyor.
Benim hesaplarıma göre salon-mutfak arasına konumlandırılacak iç ünite ile 18000 BTU altı cihaz kurtarmaz.
Üstadlar siz ne dersiniz?
Aşağıda mevcut klima tesisat projesini ekledim. PDF formatında paylaşım yapılamıyor sanırım. PDF>JPG çevirip yüklediğim için istediğim gibi çıkmadı. Detaylar seçilemiyor. (24 No'lu daire)

MEKANIK-24cccda4de41457c46.jpg
Açık mutfak etkisini de göze alarak (Videoyu sizin için yayınladım) genel anlamda 40m2 üzerinden hesaplama yapmak yanlış olmaz diye düşünüyorum.
İnsan faktörü de malum.

Her şekilde 18000btu ETKİLİ kaliteye sahip bir klima yeterli olur o alan için. Market ürünlerinden düşüneceksek 24000btu tercih etmekte fayda var malum bahsi geçen klimaların genelde adı var kendi yok tarzı bir durum oluyor.

24 saat kullanım esasına göre etkili kaliteye sahip bir klimada genel iklimlendirme de rahatlıkla yapabilirsiniz bu konuyu defalarca test ettik.

Boru mesafesi ve tesisatta kullanılan boru çapları önemli tabi.

Klasik 1/2 1/4 mü çektiler yoksa ''12 lik yeni nesil üretim takılır nasılsa'' diye düşünüp 1/4 3/8 mi çektiler o da takılacak klima için önemli bir durum.

Görsel indirdim ancak büyütünce hiç bir şey belli olmadı ne yazık ki.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
345
Copa klima diye bir markayı bugün duydum.bursa üretimmis.aslen nerelidir kütüğü?? deneyimleyeniz var mı arkadaşlar? İyi bayramlar...

. Ürün fiyatı yanlış mı yazılmış acaba? 9000 BTU daha pahalıya

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

regalo

Yeni Üye
17 Tem 2021
20
34
Herkese iyi bayramlar diliyorum. Erinç Erinç Bey size mail attım ancak bir dönüş alamadım. Mail ulaşmadı mı acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt