Merhaba; Öncelikle çocuğunuzun sağlık sıhhat ile doğmasını temenni ederim ?
Normal insan için dahi zor olan bu dönem, hamile bir insan için tam bir eziyet olur.
Size soğutmadan ziyade evin genel anlamda serinlemesi ve hafif iklimlenmesi lazım zira malumunuz yapay soutmalar insan sağlığı için önerilen bir durum değil.
Sinsidir ve tehlikelidir o nedenle biz yıllardır klimalarımızı 28 dolaylarında kullanırız. Bu gün dahi mutfak hariç (Oradaki klima testte olduğu için 27 de çalışıyor) diğer 3 klima 28 e setli halde çalışır.
Temel olarak bize ihtiyaç olan durum evdeki ağır nemin dışarı atılması, ev içerisinde hafif bir serinlik ve doğal olarak bir esinti olmasıdır.
Koşullar bu ise ve ğer kendinize bir yaşam alanı oluşturursanız 18 lik klima ilk 2 gün isteneni vermese de 24 saat esasına göre çalışırsa devam eden günlerde (Konumlandırma çok önemli bu nedenle evin genel kroki durumunu da bilmek lazım) evi rahatlıkla iklimlendirecektir. Sadece 45m2 salondan bahsediyorsak tartışmıyorum dahi 18 lik klima alın yeterli olur.
Tamam kabul ediyorum elbette ki 45m2 salın için gerekli btu 45 / 2.2. x 1000 = 20454BTU yani teknik olarak yuvarlama her zaman yukarı yapılır klima dünyasına lakin ETKİLİ bir klima alırsanız KESİNLİKLE ve RAHATLIKLA o alanı 18 lik olanı doyuracaktır.
Tercih ettiğiniz markalar arasında benim tercihim LG DUAL klimadan yana olur. Yalnız ses basıncı yönünden baktığımızda sizi ne derece tatmin eder o konuda çok emin değilim.
Listenizin dışında öneri isterseniz;
Listenizde tercih ettiğim LG Dual Eco 18 lik klimayı örneğin ses konusunda çok başarılı bulduğum Midea Prime ile karşılaştırdığımızda bazı teknik verilerde LG üstün görülse de, (Seer gibi) tüketici için anlam ifade etmese de teknik sınıf için önemli olan mesela kondanser yüzey alanı genişliği konusunda midea prime daha başarılıdır. ses basıncı yönünden daha başarılıdır. Sizin işinize yaramayacak gibi görünüyor lakin Scop yönden çok çok daha başarılıdır. Biliyorsunuz serpantin ve kondanser ne kadar yüzey alanı geniş ise o derece olumlu karşılanır (Elbette bunun altının doldurulması gerekir)
Fakat konuya rakamsal olarak bakarsak yine dönüp dolaşıp LG DUAL klimada buluşuruz diye düşünüyorum.
Ya da sevgili
Erinç kardeşimize soralım, ''LG Dual eco neden Midea Prime klimadan daha ucuz?'' diye