Bu tarz durumlarda yani tek noktadan genel iklimlendirme yapılmak istendiğinde ilk birkaç gün bölgeye yalıtıma ve duruma göre enerji tüketimi ile ses faktörü olumsuz olur lakin evi dışarıdan izole ederseniz başarı elde edebilirsiniz.
Sorun şu ki fizik kuralları gereği eğer o klimayı alt kata kurdurursanız operasyon başarısız olur (Malum soğuk hava ağır meselesi)
Bu nedenle iki adet 12 lik basit klima çok daha makul bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.
Biz eski şirkette iki adet 12 lik klima ile 150m2 alanı iklimlendirmeyi başarıyorduk gerçekten.
Tamam hiç bir zaman SOĞUK olmadı ama hep serin oldu içerisi. Kaldı ki 10 pencereli ve 10 metre camlı sürgülü kapılı işletmeydi yani inanılmaz bir izolasyon zaafiyetimiz vardı.
İki ayrı noktadan GENEL ve tek tek LOKAL iklimlendirme için önerim iki adet 12 likten yana olur
Hatta durumu idare etsin, serinletsin yeter mantığına olursanız enerji verimliliği iyi olan 2 adet 9 luk dahi olur, aradaki açığı uzun vadeli kullanımda mutlaka kapatır. (Tabi ki 24 saat mantığı ile çalışırsa)
Sizin ses yapan klima ne oldu? (Bu konuya her zaman gelemiyorum yakın takip edemedim kusura bakmayınız)