Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
20181205_171721.jpg

Merhaba Sota Sota lg sirius cihazim 29 30 deeece gostergedeki gibi üflüyor normalmidir toshiba daikin ufleme sicaklarilarida bu civardamidir acaba ?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
ortalama 55 derece agız ısısı cıhazın saglıklı calıstıgını gosterır. 60/70 derece gıbı bır rakam goruyorsunuz cıhazda sorun oldugunu anlamına gelır

ıdeali 55 cıvarıdır.

agız ısını olcumlerı orta fanda yapınız. 3.kademede.

L Çevrimdışı

Loggy_88

Yeni Üye
26 Ara 2018
2
37
Hocalarim mrb. Son 25-30 sayfayi okuyarak geldim. Bir iki konuda yardiminiza ihtiyacim var. Oncelikle Gorev yerim Mardin oldugu icin mardinde ikamet ediyorum. 2-3 yillik bi toki konutundayim. Mantolamasi var cok kaliteli olmasada. Kış cok sert gecmiyor burda. Ama yazin iyi sicak olur. 2-3 saat kadarda ogleden sonra salona gunes düser.
Sogutmak amacli klima ihtiyacim var. Forumda yorumlarinizin cogunu okudum. 7.40 ×3.60 boyutunda salonum icin kaclik klima kullanmam gerekir. Forumdaki hesaba gore 7.40×3.60×2.70=71.928 m3 eder. Bu degeri kacla carpmam lazim burada kararsiz kaldim. 160 la carptigimda 11500 degeri cikmakta 12000 btü luk klima mardin şartlarinda yeterli olurmu. Ona gore bütce olayini ayarlamam lazimki alacagim klimayi netleştireyim. Tabi alacagim klimadada tavsiyenizi bekliyorum. Tskler smdiden...

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Hocalarim mrb. Son 25-30 sayfayi okuyarak geldim. Bir iki konuda yardiminiza ihtiyacim var. Oncelikle Gorev yerim Mardin oldugu icin mardinde ikamet ediyorum. 2-3 yillik bi toki konutundayim. Mantolamasi var cok kaliteli olmasada. Kış cok sert gecmiyor burda. Ama yazin iyi sicak olur. 2-3 saat kadarda ogleden sonra salona gunes düser.
Sogutmak amacli klima ihtiyacim var. Forumda yorumlarinizin cogunu okudum. 7.40 ×3.60 boyutunda salonum icin kaclik klima kullanmam gerekir. Forumdaki hesaba gore 7.40×3.60×2.70=71.928 m3 eder. Bu degeri kacla carpmam lazim burada kararsiz kaldim. 160 la carptigimda 11500 degeri cikmakta 12000 btü luk klima mardin şartlarinda yeterli olurmu. Ona gore bütce olayini ayarlamam lazimki alacagim klimayi netleştireyim. Tabi alacagim klimadada tavsiyenizi bekliyorum. Tskler smdiden...

Merhaba Hosgeldınız maksımum butcenız nedir.

Kullanım seklınız nasıl olacak 7/24 mu yoksa gun ıcerısınde ac/kapa seklınde mı.

L Çevrimdışı

Loggy_88

Yeni Üye
26 Ara 2018
2
37
Merhaba Hosgeldınız maksımum butcenız nedir.

Kullanım seklınız nasıl olacak 7/24 mu yoksa gun ıcerısınde ac/kapa seklınde mı.
Hosbulduk hocam cvp verdiginiz icin tesekkur ederim. Maksimum butce 12000 lik alacak kadar. Yani 2 bin kusur lira civari. Fakat 12000 lik eger yeterli gelmezde pisman ederse beni zorlasada bir sekilde taksit filan 3 binin ustune cikip 18000 lik alacaz mecbur. Kullanim sekli yaz aylarinlarnda evde oldugum zamanlarda 12-14 saatten asagi olmaz. 12000 lik alip 7/24 kullanmamizla 18000 lik alip ac kapa yapma arasinda enerji sarfiyati nasildir hocam?

R Çevrimdışı

Raidenblack

Yeni Üye
29 Ara 2018
1
27
Selamlar Arkadaşlar;

Öncelikle Samsung klima almış bulunmaktayım yeni konu açma yetkim olmadığı için sanırım tecrübelerimi sorularımı paylaşamadım fakat bu konu başlığı altında ilerlemek istiyorum.Bu olaylar İzmir'de yaşanmaktadır ve servis AY-MET' dir.

1.12 Tarihinde almıştım.Cihaz 14.12 Tarihine kadar sorunsuz çalışıp 14.12 tarihinde gece arıza verip çalışmamaya başladı.2 Adet tahminim vardı ya iç ünite bağlantıları yanlış yapıldı cihaz sapıttı yada iç ünite fan arızası verdi.15.12 Tarihinde arıza kaydı açılıp 17.12 tarihinde servisten bir arkadaş gelip herhangi bir test cihazı bağlamadan sadece cihazı fan moduna alıp bunda iç ünite fan arızası var diyip geçti.

Cihazın gösterdiği simge de buna işaret ediyordu fan değişimi için parça sipariş edildi 20.12 Tarihinde fan geldi.Fan takılıp test edildiğinde hata devam ediyordu.Bu seferde bunda kart arızası vardır birde kart değişelim dendi.Bu sırada teknik arkadaşlar bu cihazın kurulumunun yanlış yapıldığını elektrik bağlantısını yanlış yerden bıraktıklarını söyledi.Elektrik kablosu iç üniteden bırakılmıştı, bunun dış üniteden gelmesini gerektiği söylendi ve kurulum da vakum da yapılmamıştı.Bu seferde kart için bekleyeceğiz dendi.

Aynı gün içerisinde servisi aradığım da kartın elinde bulunduğunu söylediler ve ertesi gün geleceklerini söylediler 21.12 tarihinde 15 defa aramama rağmen gelinmedi 22.12 tarihin de bir 15 defa arayıp herhangi bir dönüş alınca arıza kaydını farklı bir servise kaydırınca 15 dakika sonra arayıp geleceklerini belirtiryorlar arıza kaydını farklı bir servise aktardığımı sizi 15 defa aradığımı ve ulaşamadığımı belirttim.Peki deyip kapattılar.Aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar arayıp parçanın bizde oldukları bizim bakmamızı söylediler.Kart değişimi yapıldı yine cihaz çalışmadı ve değişim yapılmasını söylendi.

28.12 Tarihinde değişim onaylandı ve bu sefer mevcut cihazımın üst serisi olan ar18nsjxbwk/sk değişim için yollanacağı söylendi.Sanırım telafi için veya ellerin de cihaz olmadığı için bunu yolladılar 31.12 Tarihinde kurulum yapılacak.

Şimdi sorularıma gelmek isterim.

1-) Öncelikle dış ünite balkonda yerde bu drenaj açısından sorun yaratır mı ? Yada performans açısından ? Önünde balkon demiri mevcut kısmı olarak kapatıyor önünü mesafe dar değil.Takoz koyulup üstüne koyuldu cihaz.
2-) Gelen bakır borunun artan kısmı kesilmedi ve direkt iç ünitenin arkasına sarıldı.Bu bakır kablo kesilmeli midir ? Arkasına sarılması cihaza sorun yaratır mı ?
3-) Vakum süresi ne olmalı ? Şart mı değil mi diye soruyorum şart olduğunu öğrenmiş bulundum ve nelere dikkat etmeliyim ?
4-) Elektrik bağlantısının iç ünite veya dış üniteden verilmesinin bir zararı olur mu ?

Ek olarak bu servisin ezbere iş yapmasını ve deneme/yanılma ile ilerlemesi benim gözümde eksidir.Samsung Kore'den ben direkt olarak mal çekmekteyim farklı bir departman olsa'da gerekli sorunun iletilmesini sağlayacağım umarım gerekli yaptırımlar uygulanır.Bu süreçte benim beklemem ve üşümem sorun değil bu ülkede bürokrasi 2019 yılına girecek olmamıza rağmen leş gibi olduğu için olağan karşılıyorum ama servis seçimlerinin ne tür şartlarda yapıldığını merak etmiş bulunmaktayım bu şekilde affınıza sığınarak kaba etle iş yapılmaz.

İyi çalışmalar.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Hosbulduk hocam cvp verdiginiz icin tesekkur ederim. Maksimum butce 12000 lik alacak kadar. Yani 2 bin kusur lira civari. Fakat 12000 lik eger yeterli gelmezde pisman ederse beni zorlasada bir sekilde taksit filan 3 binin ustune cikip 18000 lik alacaz mecbur. Kullanim sekli yaz aylarinlarnda evde oldugum zamanlarda 12-14 saatten asagi olmaz. 12000 lik alip 7/24 kullanmamizla 18000 lik alip ac kapa yapma arasinda enerji sarfiyati nasildir hocam?
2000tl butceye alinabilir f/p urunu vestel floradir.
12lik alir. 7/24 kullanirsaniz sizi uzecegini sanmiyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
R Raidenblack, Merhaba hoşgeldiniz.
Yeni uyelerimizin 5 mesaj limitini gectiginde
ozel mesaj , konu acma yetkileri verilmekte.

Koca koca kurumsal firmalarda tornavida tutmasini bilmeyen adama servislik verip yaptiriyorlar.
neyazikki ulkemizdeki durum bu.

sorulariniza gelecek olursak

1. dis unitenin yerde olmasi sorun yaratmaz.
istisnasi kisa mesafeden balkon duvarina fandan cikar ruzgar vurup geri dönmediği surece.

2. Samsung klimalarda aluminyum boru kiti kullanilir. borunun uc kisimlarin 15-20cm bolum bakir sadece.
Aslinda klimaniz komple aluminyum bunuda dipnok olarak ekleyeyim.

3. Vakum bana gore olmazsa olmazlardandir.
olmazsa klima catlar patlarmi asla
boru icerisindeki nemin atilmasi klima gazının ve kompresörün omrunu uzatir.
12lik klimalarda yaz aylarinda 15dk yeterlidir
kis aylarinda surenin uzatilmasinda fayda var.
imkan varsa enaz 30dk bagli kalsin.

4. elektrik baglantisi yeri dis unitededir.
ic uniteden yapmaya calisirsa
karti aninda eline alir. :kiskis

paranizi iade alabilirseniz butcenize uygun
bakir kondenserli klima tavsiyesinde bulunabiliriz.

C Çevrimdışı

coderMX

Yeni Üye
9 Ağu 2016
16
2019 yılında Baymak'ın yeni model klimaları çıkabilir mi yada diğer markaların yeni modelleri hakkında bilginiz var mıdır? (Olefini Hitech için wifi uyumlu olan modelini çıkacakmış, böyle bir duyum aldım). LG sanırım çok fazla model çıkartan bir firma, ileride yedek parça sıkıntısı olabilir mi? Olefini için GCMM kompresör kullanıldığını öğrendim. Diamond klima da da aynı kompresör var ve şikayetvar.com sitesinde sesli çalıştığına dair şikayetler var. Yada Olefini için bir kaç şikayette sensör arızası olduğu yönündeydi. Diamond & Olefini , GCMM kompresörü kullandığı için ve sensör arızasnın kronik sorun olup olmadığı konusunda detaylı bilgi edinemediğim için Baymak almaya daha fazla meyilliyim.

İstanbul'da yaşıyorum, 12.000 btu klima olarak hangisini tavsiye edersiniz? Öncelikle baymak almak var aklımda. LG'de olabilir ama servisi vakumlama yapar mı şüpheliyim. Kendi oturduğum evde Baymak Elegant Plus 12 kullanıyorum memnunum, sadece kışın fazla soğutuyor, gece uyurken rahatsız ediyor.

Yeni klimayı annemlerin evine alacağım, çoğunlukla soğutma amaçlı kullanacaklar, belki ara ara ısıtma amaçlıda kullanabilirler ama öncelik soğutma amaçlı (evde kombi doğalgaz var).

LG S3-W12JA3AA A++ Dual Eco 12000 BTU Inverter Klima
2.419 TL - boru bakır mı aleminyum mu bilgim yok.

Baymak Elegant Plus 12
2.460 TL - 4 metreye kadar bakır boru

Olefini Ole-12-DCM 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Split Klima
2.500 - 2.600 TL - İstanbul'da oturduğum semtte satıcı var, bakır boru dahil 2.600 TL demişlerdi.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ilgazcirasi

Yeni Üye
19 Kas 2018
32
35
klima alacağım, internette araştırdım kağıt üstünde fiyat performans ürünü olarak indesit marka 3 yıl indesit garantili klima buldum, klima 18000 lik, fiyat 2500 TL, indesit marka güvenilir mi alırsam problem yaşar mıyım, bunu almak yerine 12000 lik vestel falan mı almak mantıklı olur, salona takacağım 16 m2 falandır( misafir gelirse salon kapısını açıp kullanırım belki), klima almışken iyi bir şey mi almalıyım, şimdi bulunduğum şehirde iki sene kalacağım, sonra kullanıp kullanmayacağım belli değil, evde doğalgaz var asıl amaç soğutma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt