Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cevabiniz icin n tesekkurler.. Bugun vestel ve arcelik bayilerine gittim arcelik eko ve flora ayni ucret 2400lira soylediler. Sanirim lg eco ile arceligin ecosu ayni. Vestel den farki olarak arcelik te anlik enerji tuketim gostergesi ve r32gaz farki gozume çarptı. Altus ise bayilerde satilmiyor internetten vs. Anca. Peki vestelharici baska ne tavsiye edersiniz yani vestel ok ekledim ayrica karsilastirma yapip karar vermem icin baska ne tavsiye edersiniz Adem Helvacı Ado @Sato ustad
MİDEA BLANC inceleyin lütfen :ok Ayrıca midea konusunda daha bir kaç dakika önce cevap yazdığım bir üyemiz var evine taktıralı 1-2 gün oldu, tecrübelerinden de faydalanabilirsiniz diye düşünüyorum :ok

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
Bir de ben saat olarak calisma programi istiyorum mesela saat 11 ile 17 arasina programlayayim kendi otomatik acilip kapansın kkombimde boyle var ama klimada da oluyor mu varsa o ozelligin ismi nedir acaba.?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Bir de ben saat olarak calisma programi istiyorum mesela saat 11 ile 17 arasina programlayayim kendi otomatik acilip kapansın kkombimde boyle var ama klimada da oluyor mu varsa o ozelligin ismi nedir acaba.?
otomatik kapanma haricinde timer özelliği olan klimalarda bu istediğinizi yapabilirsiniz. mesela A101 ve BİM de satılan şu SEG klimalarda bu istediğiniz özellik var dı :ok

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
Seg de varsa vestelde haydi haydi vardir :) gunluk programla ozelligi sanirim. Peki r32 gaz olmasi onemli mi yani flora da r32yok. R32liyi mi tercih etmek daha iyidir bilemedim

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Seg de varsa vestelde haydi haydi vardir :) gunluk programla ozelligi sanirim. Peki r32 gaz olmasi onemli mi yani flora da r32yok. R32liyi mi tercih etmek daha iyidir bilemedim

Bende şuan için 1 yıldır kendi kullandığım midea üretimi olan klimayı tavsiye edebilirim, Vestel den enerji sınıfı ve SEER SCOP değeri açısından bir tık daha yukarıda
Vessen 12.000 Btu VTXN 35A
2018 Üretimi olanların kodu numarası B ile bitiyor onları da bir tık özellik olarak kısmışlar sankim o yüzden 35A için bir şey diyemiyorum
:)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Bizim forum yönetimi olarak bir huyumuz var, Bizzat test edip artı ve eksilerini deneyimlemediğimiz unsurlar için biliyormuş gibi yapmaktan hoşlanmıyoruz açıkçası. Prensip olarak özellikle testlere tabi tutup, somut sonuçlar aldığımız konularda kesin konuşuruz ancak R32 gibi henüz kendi testlerimizi yapma imkanı bulamadığımız konularda kesin konuşmak doğru olmaz düşüncesindeyiz.

Bu anlamda eğer, buzdolaplarında R134 den R600 e geçiş gibi BÜYÜK bir avantaj ve enerji tasarrufu sağlayabilecek bir durum ise elbette R32 tercih sebebi olmalıdır ancak buna şöyle bir antitez de sunabilirim size, Gençliğimden beri hep ''Yeni çıkan teknolojinin İLK alıcısı olmamak lazım'' diye düşünürüm :kiskis

Kısa vade avantajları mutlaka ilk planda göze çarpacaktır ancak orta ve uzun vade sonuçlarını şu an kimsenin bilebimesi mümkün değil.

Söyle de bir durum var ki, Klima sistemlerinde R22 den R410 a geçiş de oldukça etkili ancak sancılı bir süreç olmuştu. R410 a lanet eden çok usta tanırım ben, fakat şu an R410 bence gözbebeği.

R32 için zaman ne gösterir bilmem ancak R600 gibi olumlu sonuç verecekse şimdiden ''hepimiz çok şanslıyız'' diyebilirim. :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,953
R32 Gözüme Kestırdım Yakın Zamanda Edınıp Cok Detaylı Kullanım Testıne Tabı Tutmak Istıyorum. :kas

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Ben biraz uzattım olayı farkındayım ama evde salonun kapısını açık tuttuğum için klimayı 12btu değil 18btu almaya karar verdim. LG dual Eco 18btu 3200tl alabiliyorum. Fakat Vestel flora 18btu 2600tl ve LG kompresör kullanıyor donanım bakır. Dual Eco da kompresör rotary diyor her ne oluyorsa bilmiyorum, bir de r32 var tabi. Şimdi sormak istediğim bu aradaki 600tl ye değer mi? 600tl fazla verip biraz daha verimli olan LG mi almalıyım? Vestel uzun dönemde sorun çıkarır mı?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,953
Elektrık Sarfıyatı Anlamında Soruyorsanız Belkı Bırkac Yılda Anca Amorti Olursunuz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ben biraz uzattım olayı farkındayım ama evde salonun kapısını açık tuttuğum için klimayı 12btu değil 18btu almaya karar verdim. LG dual Eco 18btu 3200tl alabiliyorum. Fakat Vestel flora 18btu 2600tl ve LG kompresör kullanıyor donanım bakır. Dual Eco da kompresör rotary diyor her ne oluyorsa bilmiyorum, bir de r32 var tabi. Şimdi sormak istediğim bu aradaki 600tl ye değer mi? 600tl fazla verip biraz daha verimli olan LG mi almalıyım? Vestel uzun dönemde sorun çıkarır mı?

Yeni kompresörler neredeyse tamamı rotary zaten, Sota Sota nın belirttiği gibi bir kaç yılda amorte eder o parayı.

Biz bunu matematiksel olarak hesaplamıştık, bazı klimalarda aradaki farkı kapatmak 14 yıl sürmüştü :kop

isterseniz sizin tercih ettiğiniz iki klimada da bunun matematik yolu ile tespit eder ve 600 tl yi ne kadar sürede kapatabilirsiniz bunu tespit edebiliriz :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,953
Adem Helvacı Ado

06b69bc8a0b4b4bc784afea9b0e9809f.jpg

M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Yeni kompresörler neredeyse tamamı rotary zaten, Sota Sota nın belirttiği gibi bir kaç yılda amorte eder o parayı.

Biz bunu matematiksel olarak hesaplamıştık, bazı klimalarda aradaki farkı kapatmak 14 yıl sürmüştü :kop

isterseniz sizin tercih ettiğiniz iki klimada da bunun matematik yolu ile tespit eder ve 600 tl yi ne kadar sürede kapatabilirsiniz bunu tespit edebiliriz :ok
İki klimayı eş tutarak LG için elektrik parasını peşin veriyoruz diyorsunuz yani.
Peki soğutma ısıtma performansı ve uzun dönem kullanımda problem çıkarma olasılığına bakarsak 600tl fazla vermeye değer mi değmez mi acaba?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,953
Adem Helvacı Ado
Vestel Flora Isitma Tasarim Yuku Hakkinda Bilgimiz Yok
Kac Kw Olduğunu Ogrenebilir misin
Test Buyuk Ihtimal -7 yapilmistir ama Onuda Teyit edelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt