Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
s.a ado hocam ve sota hocam

benim yazlıkta klima beko 31830 aa modeli 18,000 btu günde 12 / 15 saat arasında sürekli çalışıyor 23 / 24 dereceye set edilmiş halde

( elektrikli banyo şohbeni dahil ekonomik modda 24 saat açık vaziyette )

tüm evin elektriği içinde günde 10 / 15 kw tüketim yapıyor normal midir

12 kw gün ort * 30 gün : 360 kw

360 kw * 0,4620 kw saat ücreti : 166 tl fatura gelecek

yarısı klima için gelecek varsayarsaz 80 tl klima için geliyor normalimidir

23 derece ayarlı evde yemek pişiyor 0,7 kw anlık tüketimi var 1 saat önce 0,4 kw anlık vardı

5e2f86c868dc7c134.jpg

6f442f42bd977db64.jpg

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Bu klimayı 1500 tl vererek aldık. Yorum yapar mısınız. 2 senelik ama işyeri kliması çok az kullanılmış. Adem Helvacı Ado Sota Sota

Selamlar;

En azından doğru bilgileri vermişler, 30 ARALIK 2019 tarihine kadar garantisi devam ediyor.
Hiç arıza kaydı açılmamış, sicili temiz görünüyor. Her ne kadar ben 2016 ve öncesi ürünleri eleştirsem de, bu üründe yine de R410A DA150S1C-20FZ (GMCC) kompresör kullanıldığı için rahat edersiniz diye düşünüyorum. 18 lik klima için 1500TL ve 1,5 yıl resmi garantiyi düşününce bana makul ve hatta avantajlı geldi. Yine de Sota Sota başkanın uyarılarını da dikkate almak lazım elbette :ok

S Çevrimdışı

SudaEriyenAspirin 

Aktif Üye
22 Haz 2018
284
34
Selamlar;

En azından doğru bilgileri vermişler, 30 ARALIK 2019 tarihine kadar garantisi devam ediyor.
Hiç arıza kaydı açılmamış, sicili temiz görünüyor. Her ne kadar ben 2016 ve öncesi ürünleri eleştirsem de, bu üründe yine de R410A DA150S1C-20FZ (GMCC) kompresör kullanıldığı için rahat edersiniz diye düşünüyorum. 18 lik klima için 1500TL ve 1,5 yıl resmi garantiyi düşününce bana makul ve hatta avantajlı geldi. Yine de Sota Sota başkanın uyarılarını da dikkate almak lazım elbette :ok
Hocam çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Zaten az kullanılacak makine. Bir kaç sorum daha var ancak biraz kişisel olacak.
Bu klimayı bugün satın aldık. Ancak faturasını ve garanti belgesini almadık. hatta var mı diye sormak bile aklımıza gelmedi. Aralık 2019a kadar bir sorun olursa fatura ve garanti belgesi olmadan vestel servisi sadece seri no ile ücretsiz bakar mı?

İkincisi ise malumunuz montaj. Biz ikinci kullanıcısı olacağız. Daha önce taktırdığım beko klimanın servisi olan kişinin telefonunu aldım, 200 tl karşılığı takacak. İkinci el olduğu için vestel tekrar ücretsiz takmaz diye düşünüyorum. Bu konuda ne söylersiniz kısaca. Montajda bir de neye dikkat edelim?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hocam çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Zaten az kullanılacak makine. Bir kaç sorum daha var ancak biraz kişisel olacak.
Bu klimayı bugün satın aldık. Ancak faturasını ve garanti belgesini almadık. hatta var mı diye sormak bile aklımıza gelmedi. Aralık 2019a kadar bir sorun olursa fatura ve garanti belgesi olmadan vestel servisi sadece seri no ile ücretsiz bakar mı?

İkincisi ise malumunuz montaj. Biz ikinci kullanıcısı olacağız. Daha önce taktırdığım beko klimanın servisi olan kişinin telefonunu aldım, 200 tl karşılığı takacak. İkinci el olduğu için vestel tekrar ücretsiz takmaz diye düşünüyorum. Bu konuda ne söylersiniz kısaca. Montajda bir de neye dikkat edelim?

Size öncelikli tavsiyem iki sorunuza da cevap olacaktır diye düşünüyorum.

Tavsiyem şudur ki nasılsa 200TL para ödeyeceksiniz, o halde neden kendi yetkili servisine montaj yaptırtmıyorsunuz?

Neden Kurum ve servisin eline koz veriyorsunuz?

Zaten garantide olan bir ürün
Zaten para ödeyeceksiniz bir servise
O halde neden kendi yetkili servisi değil?

Kendi servisi taktığında yaşadığınız en ufak sorunda karşınızda resmi bir muhatap (Müşteri Hizmetleri) bulabilecek ve hak arayabileceksiniz.

Başkası taktığında en ufak sorun yaşasanız garanti hakkınızda soru işaretleri oluşur.

Ben sizin yerinizde olsam 250 bile isteseler kabul eder kendi servisine taktırtırım.

Bunun dışında garanti yönetmeliği ürüne özeldir kişiye özel değil. Bu nedenle ürünün seri numaralarını içeren barkodlara zarar gelmesin gerisi önemli değil :ok

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
585
41
Merhabalar

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız vestel biox modeli klima son 2-3 senedir iç ünitede çatlaktan dolayı su akıtıyordu, bugün çatlak yerleri sıcak slikon ve japon yapıştırıcı ile doldurdum fakat nafile olmadı zaten klimanın iç ünite plastiği çürümüş elimde kalıyor. dış ünite de traktör gibi çalışıyor.

Salona 18 lik bir klima arıyorum bütçen varsa tabi mitsubishi tarzı klimalara yönel tarzında yorumlar olabilir fakat fiyatlar gerçekten uçmuş en ucuz mitsubishi 18 lik 6.300 lira civarında. Aslında yerli üretimlere karşı bir önyargım var .buradaki yorumlardan bazılarını okudum , çoğu arkadaş vestel flora tavsiye etmiş yada almış. arada yarı yarıya fiyat farkı var. şimdiki sorum şu olacak vestel flora alırsam eğer beni mitsubishi klima gibi yıllarca iadere eder mi yani aradaki 2 kat fiyat farkına değecek ne olabilir mitsubishi klimada. elektrik sarfiyatı gibi
Adem Helvacı Ado

K Çevrimdışı

keyikci

Yeni Üye
28 Ara 2017
29
Vestel Flora 12000 btu klimayı, GG'den 1936 tl ye %5 indirim yakalayarak aldım. VAKUM konusu hariç bilmem ve dikkat etmem gereken major şeyler nelerdir ?

Elektrik bağlantısını yetkili servis yapmıyor biliyorum. Sigorta olarak 25A mı almalıyım 16A mı ?
Schneider Electric Easy9 3 kA C Eğrisi 1 Kutup 25A Otomatik Sigorta
Schneider Electric Easy9 3 kA C Eğrisi 1 Kutup 16A Otomatik Sigorta
Ve de 3x2.5 kablo alacağım sanırım.
Klima iç ünitenin takılacağı yer ile buat arası 50cm. Dış ünite ile aynı buat arası takribi 4 5 metre. Ben bu kablonun uzunluğunu dış üniteye göre mi almalıyım iç üniteye göre mi ? Dış ünitede de sigorta kullanılıyor mu ? İki adet mi sigorta almalıyım ??

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,959
K keyikci, hayirli olsun gulegule kullanin
Sizin dikkat etmeniz gereken konu vakumlama
Mutlak suretle yaptirmaniz gerekir.

Elektrik baglantisini servis yapmayacaktir.
Bazi durumlarda insiyatif kullanip bagliyorlar.

Enerjiyi ic unitenin yanindaki buattan alacaginizi belirtin onlar enerjisi kablosunu buata kadar getirirler

Elim yatkindir derseniz elektrik baglanti konusu bakiniz.

https://tavsiyeforumu.com/konu/klima-elektrik-baglantisi-nasil-yapilir.1904/

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar

Yaklaşık 15 yıldır kullandığımız vestel biox modeli klima son 2-3 senedir iç ünitede çatlaktan dolayı su akıtıyordu, bugün çatlak yerleri sıcak slikon ve japon yapıştırıcı ile doldurdum fakat nafile olmadı zaten klimanın iç ünite plastiği çürümüş elimde kalıyor. dış ünite de traktör gibi çalışıyor.

Salona 18 lik bir klima arıyorum bütçen varsa tabi mitsubishi tarzı klimalara yönel tarzında yorumlar olabilir fakat fiyatlar gerçekten uçmuş en ucuz mitsubishi 18 lik 6.300 lira civarında. Aslında yerli üretimlere karşı bir önyargım var .buradaki yorumlardan bazılarını okudum , çoğu arkadaş vestel flora tavsiye etmiş yada almış. arada yarı yarıya fiyat farkı var. şimdiki sorum şu olacak vestel flora alırsam eğer beni mitsubishi klima gibi yıllarca iadere eder mi yani aradaki 2 kat fiyat farkına değecek ne olabilir mitsubishi klimada. elektrik sarfiyatı gibi
Adem Helvacı Ado
Selamlar

FLORA modeli özellikle ön plana çıkartan biz olduk açıkçası zira gerek Sota Sota başkanın spesifik verileri yorumlaması ve tecrübe etmesi, gerekse benim canlı canlı Defalarca inceleme - montaja refakat etme ve bizzat montajlama deneyimlerim sonrası Defalarca yazdık ki BU KLİMA OLMUŞ

Yalnız ara sıra kullanmayı sevdiğim bir laf vardır, "bu dünyada en iyi bildiğim şey haddimdir" diyor ve mitsubishi ile kıyaslamayın, o konfor ve dayanıklılığı beklemenin hata olacağını belirtmek istiyorum.

Üst Segment bir klimanın verebileceği hemen hemen bir çok unsuru size sunacaktır ancak bana göre mutlaka eksikleri kalacaktır.

Yine de iddialıyım ki 2018 e damgasını vuran f/p ürünü FLORA dır :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Vestel Flora 12000 btu klimayı, GG'den 1936 tl ye %5 indirim yakalayarak aldım. VAKUM konusu hariç bilmem ve dikkat etmem gereken major şeyler nelerdir ?

Elektrik bağlantısını yetkili servis yapmıyor biliyorum. Sigorta olarak 25A mı almalıyım 16A mı ?
Schneider Electric Easy9 3 kA C Eğrisi 1 Kutup 25A Otomatik Sigorta
Schneider Electric Easy9 3 kA C Eğrisi 1 Kutup 16A Otomatik Sigorta
Ve de 3x2.5 kablo alacağım sanırım.
Klima iç ünitenin takılacağı yer ile buat arası 50cm. Dış ünite ile aynı buat arası takribi 4 5 metre. Ben bu kablonun uzunluğunu dış üniteye göre mi almalıyım iç üniteye göre mi ? Dış ünitede de sigorta kullanılıyor mu ? İki adet mi sigorta almalıyım ??
Sota Sota başkanın yazdıklarına ilaveten ben 3 x 1,5 yeter demek istiyorum :ok

H Çevrimdışı

Hamitd

Yeni Üye
5 Tem 2018
13
41
Merhabalar, ben de tavsiyeleriniz üzerine hiç aklımda olmayan bir marka olmasına rağmen Vestel Flora 18000Btu klima siparişimi Gittigidiyor üzerinden %5 indirim kampanyasından faydalanarak 2.583 TL + (100 TL Axess Puan) verdim. Klima geldikten sonra da tecrübelerimi paylaşıyor olacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt