Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B Çevrimdışı

bozer506

Yeni Üye
19 Ara 2016
20
55
Valla aga dijital bir termometrem var didimde oturuyorum buralarda nem çok oluyor odadaki nem yüzde 90 gösteriyor pek inanmıyorum ama yüzde 80 falandır peki bu termostata girme etme tüketimi etkilermi?

Edit:googledan baktığımda yüzde 87 dış nem gösteriyor didim için

B Çevrimdışı

bozer506

Yeni Üye
19 Ara 2016
20
55
Sayın sota bu zararlımı ve tüketimi etkilermi 3 5 dakika bekleyip öyle çalışıyor bu dur kalk yapa yapa tüketmezmi fazla 22 sette 30 dakikada bir yapıyor şuan 24 e setledim 24 de yaptığını görmedim bu olay defrostla alakası varmı

Edit:googledan baktığımda yüzde 87 dış nem gösteriyor didim için

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Hayir Defrost Yapmiyor

Termostat Yapıyor yani Su Klima Odayi Istenen Isiya Getiriyor
Kendini En Dusuk Devire Aliyor
O Devir Bile Odanin Isinmasina Neden Olduğu icin
Cihaz Kendini Kapatiyor

Bu Havalarda 22 23 Derecelerde Termostat Yapmasi Normaldir

Daha Uzeri Derecelerde Pek Termostat Yapmaz

Defrost Aninda Sadece ic Ünite Durur
Dis Unite Calismaya Devam Eder
Cihazin Enerji Tuketimi Defrost Aninda 0 Olmaz

Bu Sebeple Cihazinin Defrost Degil Termostat Yapiyor

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Sota' Alıntı:
Hayir Defrost Yapmiyor

Termostat Yapıyor yani Su Klima Odayi Istenen Isiya Getiriyor
Kendini En Dusuk Devire Aliyor
O Devir Bile Odanin Isinmasina Neden Olduğu icin
Cihaz Kendini Kapatiyor

Bu Havalarda 22 23 Derecelerde Termostat Yapmasi Normaldir

Daha Uzeri Derecelerde Pek Termostat Yapmaz

Defrost Aninda Sadece ic Ünite Durur
Dis Unite Calismaya Devam Eder
Cihazin Enerji Tuketimi Defrost Aninda 0 Olmaz

Bu Sebeple Cihazinin Defrost Degil Termostat Yapiyor

Ustanın aynen dediği gibi klima odayı istenen derececeye getirdiğinde iç ünite kendini minimun şekilde kısar hatta o durumda gidip elinizi klimanın önüne getirin çok hafif bir rüzgarın estiğini göreceksiniz. Defrosta ise dış ünite coşar iç ünite komple durur sadece kulakçıklar kısıkta kalır. Klimanızı bilmiyorum ama defrost anında buz çözme yada defrost ışığı yanması lazım oradan klimanızın hangi modda olduğunu kolayca anlayabilirsiniz ... Vayy be bende oldum haa  :)eh: :söfer:

B Çevrimdışı

bozer506

Yeni Üye
19 Ara 2016
20
55
Vallaha sağolun klima üflüyormuş o modda çalıştığı bile belli olmuyor meretin birde klima montajında gaz basmadılar 20 dakika vakum oldu herhangi bir tüple gelip gaz basmadılar fabrikadan gazlımı geliyorlar

Birde flapları yere doğru yaptım fan hızını 3 diş kullanıyorum fanı nasıl kullanmalıyım sizce

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
bozer506' Alıntı:
Vallaha sağolun klima üflüyormuş o modda çalıştığı bile belli olmuyor meretin birde klima montajında gaz basmadılar 20 dakika vakum oldu herhangi bir tüple gelip gaz basmadılar fabrikadan gazlımı geliyorlar

Birde flapları yere doğru yaptım fan hızını 3 diş kullanıyorum fanı nasıl kullanmalıyım sizce

Ustalara sığınarak söylüyorum yanlışsam düzeltirler zaten r410 gaz yeni nesil bir gaz ve ekleme yapılmaz klimanın kendi içinde gelir vakumlama yapılması yeterlidir ve 20 dakika süre çok iyi bir süre hava mava kalmamıştır kesin . Isıtma içinse evet yüksek fan hızında ve klima aşağı üflemeli ... Klima inverter modunda en sessiz halinde çalışır ortam soğmaya başlayınca kaplan kesilir :) avını bekleyen timsah gibi soğuğu algıladığı an saldırır :) :seytan:

B Çevrimdışı

bozer506

Yeni Üye
19 Ara 2016
20
55
Valla abi öyleymiş ilk defa klima aldım abi yeni yeni alışıyoruz ama sirius çok güzel arkadaşların klimaları çok sesli siriusda en fazla tüketimi 0.8 kw veya 0.9 gördüm oda sıcaklığa gelince 0.3 veya 0.2 ye kadar düşüyor bence gayet iyi 18 k klima için

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
bozer506' Alıntı:
Valla abi öyleymiş ilk defa klima aldım abi yeni yeni alışıyoruz ama sirius çok güzel arkadaşların klimaları çok sesli siriusda en fazla tüketimi 0.8 kw veya 0.9 gördüm oda sıcaklığa gelince 0.3 veya 0.2 ye kadar düşüyor bence gayet iyi 18 k klima için

Yeni nesil klimalarda olması gereken bu zaten  :ok:

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
An Itibariyle
Dis Ortam Sicakligi 18 Derece
Set Edilen Sicaklik 22
Oda Sicakligi 23
Ve Termostat

ea1086a9f03e81c3ebb23d3ba79b9be8.jpg

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:
Buyuk Klıma Tek Dezavantajı Cok Sık Durkalk Yapar Cıhaz

Buda Tuketıme Etkı Eder ama Sız Belırgın Sekılde Hıssedemezsınız

İyi akşamlar hocam, 18 butu olanlara baktım 4 btu kadar kısabiliyorlar yine de çok aç kapa yapar mı bu 18 btu modeller, ikinci olarak yaptığım 12 veya 18 btu tercihim salon dışındaki mekanların da soğumasında fazla bir rol oynar mı?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,710
Evin Yalıtım Durumu
Kacip Kacak Durumuna Bagli Olarak Degisir
30m2 4k btu
Pek termostat yapmaz

S Çevrimdışı

Sedat.

Yeni Üye
9 Ara 2017
32
Sota' Alıntı:
Evin Yalıtım Durumu
Kacip Kacak Durumuna Bagli Olarak Degisir
30m2  4k btu
Pek termostat yapmaz

Mitsubishi dışında önerebileceğiniz herhangi bir firmanın fırsat ürünü var mı acaba, örneğin sizin bakır kondansörlü samsung klimada olduğu gibi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt