Cvp: Klima Tavsiyesi 2017
gakgom23ghostkiller srndeki o 13-15 lira yakan klima neymiş söylede onu alalım çünkü 22 m2 oda için bitane daha alacam ilk zamanlar mission düşünüyordum ama tereddütlerim var. Ve benim iki tane 9 luk klimamın ikiside yatak odalarında biri çocukşarın diğeri ise benim yatak odamda ve sürekli kapalı kapı kullanıyoruz.. siz 26 çok yüksek diyonuz ama 24 de çokta rahat bir sıcaklık yakalayamadım ben 25 hadi neyse ama 25 derece altında hatırı sayılır bi.sıcaklıl olmuyor.. ve şunada bi açıklık getirirseniz sevinirim 3 kademeli fan var yada 4 müydü hatırlayamadım her neyse fan derecesi elektiriğe etki edermi yani sürekli.uüksekte çalıştırmak yüksek faturayamı sebep olur veya orta kademede çalıştırırsak fatura yüksek.kademeye göre azalırmı şu fan olayınıda netleştirirmisiniz
siz o klimalardanda alsanız sağlam izolasyonunuz yoksa bir miktar düşsede faturanız gene memnun kalmazsınız.
bildiğimce ghostkillerin izolasyonuda çok güçlü dıştan ve içten yapılmış.
benim evdede izolasyon çok fena değil.
fan hızın ben daikinde en düşükte kullanıyorum. çünkü yükseltirsem soğuk üflüyor bu forumda oolsun önceki forumda olsun resimler yaınlamıştım. düşük fanda bile çarpmaması için kartondan paravan yaptım
fan tüketimlerine gelince artık o kadarını bilemeyeceğim ama bazı klima düşük fanda çok tüketiyor bazısı yüksek fanda. yazılımlada alakalı olabiliyor..
şu şekildede açıklamak klimasına göre mümkün. oda soğuksa bazı klima aşırı yüklenerek Allah ne verdiyse tam yük yüksek tüketim yapıp sonra normale dönüyor.
bazı klimada ben yüklenmem yavaş yavaş ısıtırım soğuturum diyor.
ama bu tüketim kayda değer bir fark getirmez. doğru olan yüksek fanda kullanmaktır.
bir şey daha ekleyeyim evinizin nem oranıda sizin üşümenizde etkendir klima iyi ısıtsa bile evde nemi %50 hatta 60 ın altına indiryorsa. üşürsünüz. çocuklarında sizinde burnunuzda kuruluk meydana gelir bilirsiniz. ok adana nemi yüksek memleket ama odadaki nemi kontrol etmeniz lazım.
gelelim şimdi şu benm daikinin meselesine
@sota
G
ghostkiller1
bakınız şimdi zaman zaman bu klima hava soğuyunca gazlıyordu ben anlam veremiyordum. geçen gün gene baya soğudu acı bir kuzeyden esen soğuk. klima 22 dereceye ayarlı oda 30 derece oldu nemlendirme cihazı yetiştirmiyor nem yapmaya.
ghost sen şimdi diyorsun ya beyfendilere vs mi sordun ne sorması forumlarla alakası olmayan. hadi dediğin olsun
esas bir beyefendiye sordum. biz serseriyik ya hele ben işsizim. mbirola göre.. esas o aç olmasa kendi dolaşmaz forumlarda aç köpek.
neyse durumu anlattım aldığım cevap : sensör soğuk alılıyor klima gazlıyor yada arıza var olayı netleştirmek için sensörü ölçüp bildirebilrmisin hemen ölçtüm. resim attım vs o aradada mutfağa sigaraya gittim cam açık mutfak 16 derece klimanın dış ünitesine vs bakarken biliyorsunuzdur benim klima odaya mutfağı geçip bağlanıyor.
bir baktım mutfak oda bağlantı yeri açık. dedim buldum suçluyu bakın şimdi.
burayı gazete kağıdıyla tıkadım ve sorun çözüldü.
bakınız o geçişten sızan ışıkta mavi renkli.. buda odanın aydınlatmasından yayılan renk.. tam beyaz floresan olduğu için odanın mavi rengini yansıtıyor. rastgele iyi yakalamış telefonun kamerası.
düşüne biliyormusunuz cam açık.. açık cama 2 metre mesafe var ama mutfağın soğuğunu algılıyor klima monoblok gövde hoş monoblok olmasada o boru geçisişini evin içi diye kapatmamak hata.
okadarda ilginç durumki havada aniden bozdu ben rahatsızım üşütmüşüm sıcak istemiyorum çay içsem terliyorum o yüzden odanın derecesi düşük yoksa 25 ten aşağı düşmez o klima. kilom azken 27 den aşağı düşürmezdim dereceyi.
kışın kardada 25-26 derecelerde mutfak camı kapalı haliyle saatte 50-60 wattla idare eden klima 22 derecede coşmuştu.
şans eseri tespiti yapıp dedim abi bu klima buradan hava alıyor sensör soğuyor.
cevap aynen öyle oldu..
doldurdum gazete kağıdını klima normale döndü.
yani klima soğuk hisssettiği sürece düşük faturayı unutmak lazım.
tabi haier york sierra gree ve gree üretimi sigmaları vs geç.. anca gözümle görürsem veya iyi yorumlar artarsa inanırım.
zira insanımızda kendi malınaı aşırı savunma hastalığı olduğu sürece insan az çok kimin ne söylediğini söyleyebileceğni anlayabiliyor.