Turbo k.arza78' Alıntı:
s.a sota ve ghostkiller1 hocam beko 31830 inverter klima aldım 20 nisan 2017 den sonra yazlığa montajı yapılacak 2,5 / 3 ay yazın soğutmada nasıl kullanılmasını önerirsiniz kaç derecede flap yönü 7 / 24 kullanılması elektrik tasarrufu açısından mantıklımı yoksa sabah 9 gece 12 ye kadarmı mantıklıdır çatı katı olduğundan sıcak oluyor 30 m2 civarrında açık mutfak
hayırlı olsun şimdiden.derece yönünde bir kıstas yok açıkcası.kişiye göre değişim sağlar bu durum.ama yaralı olanı 24-26 derecedir.26-27 dereceden zarar gelmez ama 22-23 derecede oturmak herkişinin harcı değildir.vucut sağlığı açısından sıkıntılar çıkarabilir.ama oturmayanda yok değildir tabiki.herkesin bünyesi bir olamayacağı için bu konuda siz kendi konforunuza göre ayarlayacaksınız.
soğutmada tabiki flaplar tamamen aşağıya bakacak şekilde olmalı.ilk açılışta sağ sol yön kanatları var ise çalıştırılmalı ve yüksek fan hızına alıp odanın rejime girmesinin çabuk olmasını sağlayabilirsiniz.fan hızını kesinlikle ve kesinlikle 2.kademeden aşağıya düşürmeyin.sizin için geçerli olan ise 3.kademe.son katdasınız kayıplar kaçaklar çok olacaktır.şahsen hiçbir zaman 1 ve 2 kademeyi kullanmıyorum.
şu bir gerçektirki 24 saat çalışan klima ile size göre 9-12 kullanımı tüketimi asla bir olmaz.24 saat çalışması 1-2 kw günde fazlalık yapar.heleki bazı iller ve çok korunaklı evlerde tamamen zarardır 24 çalışması tüketim açısından.amma konfor derseniz o zaman başka tabiiki.gel gelelim bu durum her eve her yöreye ile göre bir değildir.misal ben kullanmıyorum 24 saat neden derseniz klimamı açtığımda bana dönüşü hemen oluyor bu konuda bir sıkıntı yaratmıyor.saatlerce evin içini soğutmak için klima kendini yıtmıyor.ne demeye boş yere cebimden para çıksın ozaman değilmi.
ama bu durum herkişi için geçerli olamaz.misal siz son katdasınız ve çok sıcak oluyor diyorsunuz.klima evi rejime ne kadar sürede sokar ona göre karar vermek lağzım.açtınız saatlerce klima kendini zorluyorsa kapatmanızın mantığı kalmaz.ama baktınız kısa sürede dönüş oluyor klima rahatlıyor o zaman kapatmanız iyi olur gibi.yanı bunları siz kendiniz evinmizde yapacağınız kullanım testleri ile çözerseniz iyi olur.
diğer sorunuzada buraya yazayım.tabiki herbir derece soğutmada düşüklüğü-ısıtmada yüksekliği fazladan enerji tüketiimi ve fatura olarak size geri dönecektir.örneğin 24 derece kullanım ile 26 derece kullanımı bir olmaz.çok büyük bariz faklılıklar olmaz arada ama 10-20 tl arası bir fark yaratabilir soğutma için.ama tutar evi 20 dereceye alacağım derseniz o zaman klimada yırtar kendini elektirik saatide.
bu durumdada çok farklılıklar oluyor.nasıl oluyor.eviniz çok korunaklıdır dış hava koşullarından çok fazla etkilenmez ozaman sadece ilk başta set ettiğiniz dereceye örneğin 24 gelene kadar enerjiyi çok çeker sonrasında kendini kıstığındaki kısma adımı 26 dereceyle aynı olur.ama burdaki ince nokta gene yukarıdaki yazdığım durumlar işin içine girer.dönüşler geç olur ve siz aç kapa yaparsanız iyi olmaz,dönüşler etkili ve hızlı olur o zaman aç kapadan zarar gelmez.şuda varki 26 dereceyle 24 dereceye düşürmek oda havasını aynı saatde olmaz tabiki.atıyorum birisi 1 saatte diğeri 2 saate yakın bir zamanda olur gibi.
ama bunlara evinizin dezavantajları dahil olur ve klima atıyorum 6-7 saatden sonra kendini kısmaya başlarsa işte ozaman sürekli çalıştırmak mantıklı olanıdır.en doğru seçimi kendi testlerinizle yaparsınız.kişilerin istediği derece,evin faktörü,kişi sayısı çalışan elektronik eşya sayısı ,bulunduığunuz il,vs vs değişkenli çok etkenler olacağından şu doğru dur demekte yanlış olur.