G
ghostkiller1
Aktif Üye
- 8 Tem 2016
- 941
değişim' Alıntı:ilginiz için tşkl.
ancak çizim yapmayı beceremedim malesef.şöyle diyebiliriz.
giriş kat:salon açık mutfak 27m2 camlar doğuya bakıyor yan cephe ise güney
1.kat yatak odası ve çocuk odası(çocuk odası şu an birşey düşünmüyoruz) yatak odası 12m2camlar doğu yan güney
2.kat çatı katı 12 m2 oda camlar doğu yan güney cephe sürgülü pimapen ve teras
sizden ricam uygun btu tercihi ve marka tercihi .ben beko ve baymak elegans serisi düşünmüştüm ama sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.evde mayıs- kasım arası oturacağımız için daha çok soğutma üzerinde duruyoruz. ev yukarıda da yazdığım gibi full izolasyonlu sıfır villa izmir özdere de ilk senemiz olacağı için yanlış birşey almak istemiyorum.şimdiden tşkl.
işin en mantıklı yöntemi size 3 adet klima.18+9+9 luk klimalar.şöylede olabilir:
1.kat için 27 m2 salon+mutfak+yatak odası 24 lük klima alınabilir.ama salon ile yatak odası kapıları birbirine ters köşe değilse.ters köşeyse faydası çok az olur boşa giden enerji ve para olur.birbirine bakar haldeyse yada hava akımı rahat gidiyorsa bir nebzede olsa faydası olacaktır.tabi geceleri kapınız açık yatmak zorunda kalacaksınız bunuda göz önünde bulundurun.
yada direk salona 18 lik alacaksınız yatak odası için ayrı bir klima alacaksınız.salon için 18 likten aşağı düşmeyin çünki açık mutfak.yazın mutfağın çok etkisi olacaktır.
2. kat için düşünmeye zaten gerek yok 9 luk klima fazlasıyla yetecektir 12 m2 ye.
işin diğer kısmına gelirsek öncelikle beko kalite bazında kesinlikle ve kesinlikle bu sınıfa girmiyor.aliminyum benim gözümde naylon klima.iş yapmaz demiyorum iş yapar.tüketimi fazla olur,sesi fazla olur (soğutma modunda çok sesi olmaz kolay kolay),kaç yıl gider oda tamamen şansınıza bağlı.çünki fazla değil ikinci yılında kopresörün çalışma şekli değişiyor.kıçı başı oynamaya başlıyor desem daha doğru olur.ama bir o kadarda uzun yıllar kullananlarda var.tamamen kumar işi ve asla o fiyatları haketmeyen pahallı satılan bir klimadır bana göre.o paralara adam gibi bakır ve işini yapan klimalar var iken neden gidip teneke parçası alasınız.
baymak klima tam bir fiyasko zaten.bunu insanlara anlatamıyorum.elegans değil KRİSTALDE koysalar adını eşşek aynı eşşek semeri değişmiş adı değişmiş ne fayda.bir baymak klima inceleyin birde normal klima sınıfına giren klima inceleyin aradaki farkı gözlerinizle bariz bir şekilde göreceksiniz.oyuncak klima.kesinlikle ve kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum baymak klimaya o parayı verenlerin aklı yoktur.o parayı haketmiyor.haksız kazanç sağlayan bir klima.
baymak alacağınıza bende diyorumki gidin arçelik-beko alın.hiç olmazsa servis hizmetinden de adam gibi faydalanırsınız.fiyatı gerçekten kalitesine göre uygun olur o zaman fiyatından dolayı alınır derim.bu baymak içinde geçerli diğer markalar içinde geçerli.
her malın bir ederi vardır.bunlar ederinin çok çok üstünde satıyorlar.o zaman ben neden gidipte o parayı içi boş teneke parçasına bağlayım.paramdanmı bıktım.sağda solda övenler yazanlar zaten klimadan anlayacak kadar akılları olsa o klimayı almazlardı o yüzden onlara söylenecek söz bile yok.
seçeneklere gelelim diyorsunuz :smile:
bütçenizi sormadım ama soğutma için çok yüksek mevlalar bağlamayın derim.heleki yılda birkaç ay için ne gerek var.seçenekleri yazayın siz değerlendirin:
http://www.galeribeyaz.com/ugur-uis-18-u-smart-plus-18-inverter-klima.html (kurulum yani montaj boruları kesinlikle bakır olmalı )
http://www.ege-ticaret.com/Midea-ModernStar-Elegance-MSEW-18-18000-BTU-Inverter-Duvar-Tipi,PR-212.html (alt kapasite işini yapan bir klima)
yukarıdaki iki seçenek fiyatı en uygun olanları.ikiside midea üretimi klima.uğurun tipi daha derli toplu.modernstar tip olarak sınıfta kalır onun yanında.aynı klasman klima.
http://www.galeribeyaz.com/midea-blanc-18000-btu-inverter-klima-msmaau-09.html (tam orta seçenek klima)
http://www.galeribeyaz.com/midea-fairwind-ms12fu-18-duvar-tipi-klima.html (bu klimanın üretimi yok artık ama elinde olan varsa şayet ki çok zor direk bunu alın derim)
9 luk olarakta gene aynı seçenekelerin 9 luklarını değerlendirebilirsiniz.