eceyhanMerhabalar forumun değerleri paydaşları,
Forumunuz çok verimli gerçekten. İlmin zekatı %100 dür. Sizde bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz.
Benim aradığım klima soğutma için kullanılacak. Belki çok çok nadir ısıtma da olabilir.
Ev ara kat, ısı yalıtımlı, pvc pencere, çift cam.
Batman, malum yazın 45 dereceyi görüyor.
Odanın ölçüleri: Yükseklik 2.70, en 4.00, uzunluk 7.00 metre.
Bütçe: 2000-3000 civarı.
(Biraz takıntılıyım yaptığım işin elden geldiğince en iyisini yapmaya çalışırım hep, savsaklamayı sevmem. Bu yüzden idare eder bir şey pek düşünmüyorum)
Bir de ben kiracıyım yaklaşık 1,5-2 yıl sonra taşınmayı düşünüyorum. Klimayı sök-tak zarar verir mi?
hoş geldiniz foruma sn arkadaşım. teşekkür ederiz Allah razı olsun iyi dilekleriniz için
şahsen ben klima tavsiyesi pek yapmıyorum ama diğer arkadaşlar ortada yoklar.
kullanacağınız alan 28 m2
büyük ihtimalle nem oranı düşüktür sizn oralarda. bu sebeğle aslında 12000 btu klimada yeter. ama aç kapa kullanmamak lazım klima devamlı çalışmalı.
esas hakkıysa 18000 btu klima gerekli sizn oralarda. şahsıma sorarsanız ben takmam 18 binlik klima
ama demiş oladuğunuz rakama çok kalite klima bulamazsınız. fiyatları çok iyi bilmesemde. 5000 tden aşaı değildir büyük ihtimal.
burada bu rakamlara genelde midea mission midea blanch öneriyor arkadaşlarımız. bende eski model bir midea kullanıcısyım midea iş görür ama şuanki modellerin elektrik tüketimlerini net olarak bilmiyorum. sota ve bir kaç arkadaşta var çok memnunlar. bir şikayet harici hiç olumsuz geri dönüş almadık.
ben kendi midea klimamdan bahsedecek olursam bir mitsubishi electric bir daikin kadar tasarruflu değil parasına göre klima. (not ik, adet mitsubishi vardır birisi mitsubishi electric tir piyasada ME olarak bilrinir diğeri mistsubsihi heavy industries tir MHI olarak bilinir. kaliteli olanı ME dir ama diğeride kötü değildir asla. bazı kronik sorunlar bildirilsede birazda şans işi.)
piyasada ayrıca gene midea üretimi airfel var uğur var. uğuru bilmem ama airfeli övenlere dikkat edin airfelde kumanda fonksiyonları bile tam konmamış. yok servis çok iyiymiş daikin veriyormuş servis hizmetini diyenlere inanmayınız. dedikodu olacak ama onu diyenler aslında daikinin servisni hiç beğenmezler. sırf bu foruma inaden diyoralr bakın o konuşanın eski bir yazısında servisten bir şey beklemeyin dediğine.
bunun yanı sıra gene bu kişi gree ve gree üretimi sigma york vs klimaları över. eskiden airfelde gree firmasına ürettirirdi klimalarını. yazın iş görürmü bu ürünler bilmem. şöyle bir kayıt var yazın dahi kesik kesik üfleme yaptığına dair gerçi bu arkadaş ısıtmadada zaten var olan problemini yazmış gree üretimi airfelin ikinci fotoda.
zaten kışın ısıtmada baya problemli olduğu bilgisini sırf bu arkadaş söylemiyor. klima durmasını bilmiyor durdumu çalışmıyor çok fazla kronik sorunları var. dh forumda gürcan1 ve mat35 nicklerini kullanan bir arkadaş var. oda aldı gree üretimi york ade etti. unutmadan aynı arkadaş haierde alıp iade etmişti haierde düşünmeyin. haieri aynı zamanda admin sota da iade etti.
şimdi gree ürünlerini öneren malum kişi diyor millet sağda solda airfel greeyi bırakmış ısıtmada sorunlar varmış diye bizlere çamur atıyor bunu bizler söylemiyoruz birebir daikin servisi öylemiş