Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E Çevrimdışı

eceyhan

Yeni Üye
19 Şub 2017
3

Merhabalar forumun değerleri paydaşları,
Forumunuz çok verimli gerçekten. İlmin zekatı %100 dür. Sizde bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz.
Benim aradığım klima soğutma için kullanılacak. Belki çok çok nadir ısıtma da olabilir.
Ev ara kat, ısı yalıtımlı, pvc pencere, çift cam.
Batman, malum yazın 45 dereceyi görüyor.
Odanın ölçüleri: Yükseklik 2.70, en 4.00, uzunluk 7.00 metre.
Bütçe: 2000-3000 civarı.
(Biraz takıntılıyım yaptığım işin elden geldiğince en iyisini yapmaya çalışırım hep, savsaklamayı sevmem. Bu yüzden idare eder bir şey pek düşünmüyorum)
Bir de ben kiracıyım yaklaşık 1,5-2 yıl sonra taşınmayı düşünüyorum. Klimayı sök-tak zarar verir mi?

O Çevrimdışı

ozay07

Yeni Üye
17 Ocak 2017
21
ayhangunay' Alıntı:
Klima.montaji bugun yapildi resimlerini daha sonra ekleyecegim yanliz gelen servise wifi kiti nerde dedim yok dediler wifi kiti ama ben alirken wifi kiti ile aldim ege ticareti aradim konuyu soyledim bir an durdu konusmadi sonra elimizde wifi kit kalmadi daha sonra kargolayacagiz dedi ben sizle bir kac kez gorustum oncesinde bana soylemediniz dedim boyle bisi biz notunu aldik burda olmayanlarin gondercez dedi. Isin garibi kumandada wifi kiti icin olan tusta yok. Bilgi vermemesi saticiyi cok iyi gostermedi gozumde ikincisi kiti yollasa bile pek sanmiyorumda yollayacagini kumandada tusu yok kullana bilecekmiyim?
Hocam hayırlı olsun. Bende aynı yerden aldım. Bana wifi kiti elimizde yok dediler. Gelince gonderecez dediler. Klimayı henuz kurdurmadim. Bende haftaya cumartesi kurdurmayı düşünüyorum. Vakum yaptilar mı? Veya yapmamak için bahane urettiler mi?

A Çevrimdışı

ayhangunay

Aktif Üye
20 Ocak 2017
75
Bana bilgi vermedi konu hakkinda bu hos degildi acikcasi...
Montajda vakun yapiyorlar sikinti cikarmiyorlar isitma ve sogutma servis kisa sureli yaninda test ediyorlar makina sadece test icin denerken cok sessizdi onu soyleyebilirim simdilik.daha detayli olarak inceleyince kapsamli yorum yaparim. Apartmanda komsularla sikinti yasiyorum suan on cepheye taktiramazsin diyorlar dis unite bir yere sigmadi kucuk bir alan vardi kombi icin kars8na denedik olmuyor. Yonetici takamazsin diyor kendisinin direk onceheye montajli degil dublekste oturyor one bakan klimasi var karsi daireninde var borusu kablosu salkim sacak sikaywt ederiz diyorlar bakalim kime nasil edecekler diye bekliyorum..

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547
Cvp: Klima Tavsiyesi 2017

ayhangunay' Alıntı:
Bana bilgi vermedi konu hakkinda bu hos degildi acikcasi...
Montajda vakun yapiyorlar sikinti cikarmiyorlar isitma ve sogutma servis kisa sureli yaninda test ediyorlar makina sadece test icin denerken cok sessizdi onu soyleyebilirim simdilik.daha detayli olarak inceleyince kapsamli yorum yaparim. Apartmanda komsularla sikinti yasiyorum suan on cepheye taktiramazsin diyorlar dis unite bir yere sigmadi kucuk bir alan vardi kombi icin kars8na denedik olmuyor. Yonetici takamazsin diyor kendisinin direk onceheye montajli degil dublekste oturyor one bakan klimasi var karsi daireninde var borusu kablosu salkim sacak sikaywt ederiz diyorlar bakalim kime nasil edecekler diye bekliyorum..

Hic bir sey yapamazlar. Bununla ilgili hic bir kanun yok bildimce.

Klima kullanmak iinsanin mecburi ihtiyaci millete zarar verecek sekilde montaj yapilmadiktan sonra mantiken on cephe falan fark etmez.

Ben birgun bina yoneticisini savciliga verdim mantolamadaki saibe yuzunden. Benim dilekcem yazilirken O esnada bir isyeri sahibi bayan ust kat komsusunun klimasinin bakimsiz oldugu icin curudugunu kendi dukkaninin tabelasina su damlatip pas lekesi olusturdugunu anlatiyordu savciya. Savci bey dedi sikayetini kabul ederiz yazsn arkadaslar ama hic birsey yapamayiz bilginiz oksun bu konuda hicbir kanun yok dedi.

Bu bina yoneticileri olsun komsular olsun gereksiz isguzatlik yapiyorlar.

Ben yasadigim her iki binada bu tur haksiz dayatmalar oldumu tek soyledigim defterleri sikayet ederim binada yapilan hangi ise fatura aliniyor seklinde karsi tehdit savuruyorum. Cunku herkes kendine musluman olmus hak yemeyi hak bildikleri icin. Adam korkutmaya calistiklari icin bu davranisi hak ediyorlar ediyorlar. Insan anlatsada anlamiyorlar. Komsuyuz ya kardesim mantikli olun desekte nafile. Insan en sonunda kapiyi carpiyor bu tur gavur dusuncelere hadi buyrun bildigimizi yapin bende bildigimi yaparim diyor.

Binanin on cephesini mezarami gourecekler ceplerinemi sokacaklar. Devlet devletligini yapsa cil yavrusu gibi ucube binalar buyumez kontrol vs hoc birdey yok heryer beton uigini oldu ne plan prije duzgun ne nizami yalitim var. Tek korku insaatlar durursa ekonomide durur korkusu. Masil olsa milletin cogunun insaattan baska calisacak yeri yok.

A Çevrimdışı

ayhangunay

Aktif Üye
20 Ocak 2017
75
Sayin hocam.inanin klima borulari disari cikmasin diye odadan kombinin oldugu bosluga indirdim kendi dairemin icinden borulari tasitip disaroya boru bile biraktirmadik dis unitenin tam arkasindan deldirip boruyu cikarttim giderinide kendi alanima biraktim hala caz yapiyorlar insani sekilde gelene izah edeyim.dedim gosteryim burasi benim evim.mal sahibiyim.dikkatini cekerim fln yok mahkemeye vercez etcez buyrun dedim..

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

eceyhan' Alıntı:
Merhabalar forumun değerleri paydaşları,
Forumunuz çok verimli gerçekten. İlmin zekatı %100 dür. Sizde bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz.
Benim aradığım klima soğutma için kullanılacak. Belki çok çok nadir ısıtma da olabilir.
(Biraz takıntılıyım yaptığım işin elden geldiğince en iyisini yapmaya çalışırım hep, savsaklamayı sevmem. Bu yüzden idare eder bir şey pek düşünmüyorum)
Bir de ben kiracıyım yaklaşık 1,5-2 yıl sonra taşınmayı düşünüyorum. Klimayı sök-tak zarar verir mi?

hoşgeldinizi seflalar getirdiniz.değerli fikirleriniz için teşekkür ederiz.28 m2 odanız için ara btu klima olsa iyi olur fakat düşük bütçelerde ara btu klima yok.o yüzden 18 lik almanız gerekiyor.yada 35 lik yani 12  lik alıp sürekli çalıştırırsanız gene iş görür.tabi bu durum azda olsa tüketime etki eder.soğutma işi ısıtmaya göre daha kolay olduğu için bazı şeyler gözardı edilebiliyor.ama ısıtmada 12 lik yetmez.seçeneklere gelirsek:

http://www.ege-ticaret.com/MIDEA-MODERN-STAR-MSEW-18-INVKLIMA,PR-212.html   (alt kapasite klimadır.işini yapar )

http://www.galeribeyaz.com/ugur-uis-18-u-smart-plus-18-inverter-klima.html       (ilinizdeki servis hizmeti iyiyse alınır.en önemli konu ise burda montaj boruları bakır olmalı)

biraz daha fark verip üsttekilerin bir tık iyisini alabilirsiniz.:

http://www.galeribeyaz.com/midea-blanc-18000-btu-inverter-klima-msmaau-09.html

linkler örnek amaçlıdır.sizde kendi araştırmanızı yapın.bayilerden mutlaka fiyat alın.

klimayı sök-tak işi zarar vermez.nasıl zarar vermez bilinçli ellerce yapılırsa.adam gibi tekniğe uygun iş yapılırsa hiçbir sıkııntı olmaz.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ayhangunay' Alıntı:
Klima.montaji bugun yapildi resimlerini daha sonra ekleyecegim yanliz gelen servise wifi kiti nerde dedim yok dediler wifi kiti ama ben alirken wifi kiti ile aldim ege ticareti aradim konuyu soyledim bir an durdu konusmadi sonra elimizde wifi kit kalmadi daha sonra kargolayacagiz dedi ben sizle bir kac kez gorustum oncesinde bana soylemediniz dedim boyle bisi biz notunu aldik  burda olmayanlarin gondercez dedi. Isin garibi kumandada wifi kiti icin olan tusta yok. Bilgi vermemesi saticiyi cok iyi gostermedi gozumde ikincisi kiti yollasa bile pek sanmiyorumda yollayacagini kumandada tusu yok kullana bilecekmiyim?

hayırlı osun güle güle kullanın inşallah.wifi kitini mutlaka ısrarla isteyin.onu size tedarik etmeye mecburlar.klimayla birlikte satılması gerekiyor.durumu en azından modern klima yada bildirin.haberleri olsun.ege ticaret bir hata daha yaparsa bu şekilde forum olarak mecburen kötülemek zorunda kalacağız.ucuz olması sebebiyle çok kişi yönlendirdik ama ufak şeyler miğde bulandırmaya başladı.daha öncede birisine 2016 modeli göndericez deyip 2015 göndermişlerdi.

mideanın asıl kullanıcısı sota detaylı bilgi onun vermesi daha iyi olur.tabi assolistimiz sahneye çıkarsa.kabak büyütüyormuş bu ara malesef kendisi.

ayrıca kutuların dışındada yazar hangi yılın modeli olduğuna bakltınızmı.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ayhangunay' Alıntı:
Sayin hocam.inanin klima borulari disari cikmasin diye odadan kombinin oldugu bosluga indirdim kendi dairemin icinden borulari tasitip disaroya boru bile biraktirmadik dis unitenin tam arkasindan  deldirip boruyu cikarttim giderinide kendi alanima biraktim hala caz yapiyorlar insani sekilde gelene izah edeyim.dedim gosteryim burasi benim evim.mal sahibiyim.dikkatini cekerim fln yok mahkemeye vercez etcez buyrun dedim..

böylesi durumlar çok can sıkıyor ister istemez kardeşim.Allahtan klima sessiz klima yoksa hiç çalıştırtmaz bunlar.size bu konuda yaptırım uygulayamazlar kolay kolay.istediği yere gitsin o yönetici sıfatındaki gerzek.birşeyi yasak etmeden evvel yada bunu mecbur kılmadan evvlel biraz bilgi sahibi olsun saftirik herife söylede.

çok çok size klimanın dışını çevreleyen kafes yaptırırlar.ses db gücü yani seviyesi belli rahatsız olan verir mahkemeye alır  üçün birini tövbe Allahım ya insanı zorla günaha sokuyor densizler.siz hiç stres yapmayın rahatsız olana adaletin kapısı belli gider başvurur artık sonunda kıçına baka bakamı gelir yoksa avucunu yalaya yalayamı gelir görürler.

A Çevrimdışı

ayhangunay

Aktif Üye
20 Ocak 2017
75
Cihaz 2016 versiyonu baktim ona bugun yine aradim wifi kiti icin pazartesi istecegim 5 6 kisiye boyle oldu dedi bak dedim.klimaformu.net fromda hersey konusuluyor aslinda sizede oradan yonlendim ben bunu gondermeniz gerekiyor diye size bilgi verecegim dedi. Makina cok sessiz evet bu net isitmada bugun kisa sureli denemek.icin actim cok kisa surede isitti odayi..

Komsularla ilgide kuzenim.avukat ona danistim apartmanlar yonetim.kurulu karari uygulaya bilirler dedi karar defterine isliyse lakin binanin disinda yeni yonetici ve eski yonetici ve bir baska kisi daha dublesler 3 kisi koymus onune resmini cektim abi dedi resim.sende kalsin onlar koyup sen koymayacaksin diye birsey soz konusu olamaz emsal gosteririz ya onlarda sokecek goya onlar cardak koyup.klimanin onunu kapatacagiz diye koyduk demisler kuzenimde diyor farketm3z sende dis unitenin etrafina bambu saraririz yine tutturamazlar kararlar kisiye alinmaz onlarda sendede olacak en fazla.noterden uyari gonderirler onlarada ben cevap veririm dedi sacma bir konu. Binanin arka cephesindede klima var dedim karar defterinde arka konulabilir yazmadilarsa onlarida delil gosteririz dedi gidem3zler mahkemeye. Arkaya diye yer gosterip ustte klimalar oldugu surece karar uygulanmamis ve yaptirim.yapilmamis zaman gecmis degip karari yok sayariz fln dedi birsey cikaramazlar sadece kimseye su damlamasin tehlikeli bir montaj olmasin zehirli gaz salinimi olmasin gerisini yapsinlar hamlesini beklerim.dedi.
Maalesef insanin sinirini bozucu durumlar gereksiz konular ama turlu turlu insan var iste..

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

eceyhanMerhabalar forumun değerleri paydaşları,
Benim aradığım klima soğutma için kullanılacak. Belki çok çok nadir ısıtma da olabilir.

hoş geldiniz foruma sn arkadaşım. teşekkür ederiz Allah razı olsun iyi dilekleriniz için

şahsen ben klima tavsiyesi pek yapmıyorum ama diğer arkadaşlar ortada yoklar.

kullanacağınız alan 28 m2

büyük ihtimalle nem oranı düşüktür sizn oralarda. bu sebeğle aslında 12000 btu klimada yeter. ama aç kapa kullanmamak lazım klima devamlı çalışmalı.

esas hakkıysa 18000 btu klima gerekli sizn oralarda. şahsıma sorarsanız ben takmam 18 binlik klima

ama demiş oladuğunuz rakama çok kalite klima bulamazsınız. fiyatları çok iyi bilmesemde. 5000 tden aşaı değildir büyük ihtimal.

burada bu rakamlara genelde midea mission midea blanch öneriyor arkadaşlarımız. bende eski model bir midea kullanıcısyım midea iş görür ama şuanki modellerin elektrik tüketimlerini net olarak bilmiyorum. sota ve bir kaç arkadaşta var çok memnunlar. bir şikayet harici hiç olumsuz geri dönüş almadık.

ben kendi midea klimamdan bahsedecek olursam bir mitsubishi electric bir daikin kadar tasarruflu değil parasına göre klima. (not ik, adet mitsubishi vardır birisi mitsubishi electric tir piyasada ME olarak bilrinir diğeri mistsubsihi heavy industries tir MHI olarak bilinir. kaliteli olanı ME dir ama diğeride kötü değildir asla. bazı kronik sorunlar bildirilsede birazda şans işi.)

piyasada ayrıca gene midea üretimi airfel var uğur var. uğuru bilmem ama airfeli övenlere dikkat edin airfelde kumanda fonksiyonları bile tam konmamış. yok servis çok iyiymiş daikin veriyormuş servis hizmetini diyenlere inanmayınız. dedikodu olacak ama onu diyenler aslında daikinin servisni hiç beğenmezler. sırf bu foruma inaden diyoralr bakın o konuşanın eski bir yazısında servisten bir şey beklemeyin dediğine.

2pt1hmh.png

bunun yanı sıra gene bu kişi gree ve gree üretimi sigma york vs klimaları över. eskiden airfelde gree firmasına ürettirirdi klimalarını. yazın iş görürmü bu ürünler bilmem. şöyle bir kayıt var yazın dahi kesik kesik üfleme yaptığına dair gerçi bu arkadaş ısıtmadada zaten var olan problemini yazmış gree üretimi airfelin ikinci fotoda.

11lmvkl.png

1494mtc.png

zaten kışın ısıtmada baya problemli olduğu bilgisini sırf bu arkadaş söylemiyor. klima durmasını bilmiyor durdumu çalışmıyor çok fazla kronik sorunları var. dh forumda gürcan1 ve mat35 nicklerini kullanan bir arkadaş var. oda aldı gree üretimi york ade etti. unutmadan aynı arkadaş haierde alıp iade etmişti haierde düşünmeyin. haieri aynı zamanda admin sota da iade etti.

şimdi gree ürünlerini öneren malum kişi diyor millet sağda solda airfel greeyi bırakmış ısıtmada sorunlar varmış diye bizlere çamur atıyor bunu bizler söylemiyoruz birebir daikin servisi öylemiş

D Çevrimdışı

değişim

Yeni Üye
19 Şub 2017
6

ayhangunay' Alıntı:
Cihaz 2016 versiyonu baktim ona bugun yine aradim wifi kiti icin pazartesi istecegim 5 6 kisiye boyle oldu dedi bak dedim.klimaformu.net fromda hersey konusuluyor aslinda sizede oradan yonlendim ben bunu gondermeniz gerekiyor diye size bilgi verecegim dedi. Makina cok sessiz evet bu net isitmada bugun kisa sureli denemek.icin actim cok kisa surede isitti odayi..

Komsularla ilgide kuzenim.avukat ona danistim apartmanlar yonetim.kurulu karari uygulaya bilirler dedi karar defterine isliyse lakin binanin disinda yeni yonetici ve eski yonetici ve bir baska kisi daha dublesler 3 kisi koymus onune resmini cektim abi dedi resim.sende kalsin onlar koyup sen koymayacaksin diye birsey soz konusu olamaz emsal gosteririz ya onlarda sokecek goya onlar cardak koyup.klimanin onunu kapatacagiz diye koyduk demisler kuzenimde diyor farketm3z sende dis unitenin etrafina bambu saraririz yine tutturamazlar kararlar kisiye alinmaz onlarda sendede olacak en fazla.noterden uyari gonderirler onlarada ben cevap veririm dedi sacma bir konu. Binanin arka cephesindede klima var dedim karar defterinde arka konulabilir yazmadilarsa onlarida delil gosteririz dedi gidem3zler mahkemeye. Arkaya diye yer gosterip ustte klimalar oldugu surece karar uygulanmamis ve yaptirim.yapilmamis zaman gecmis degip karari yok sayariz fln dedi birsey cikaramazlar sadece kimseye su damlamasin tehlikeli bir montaj olmasin zehirli gaz salinimi olmasin gerisini yapsinlar hamlesini beklerim.dedi.
Maalesef insanin sinirini bozucu durumlar gereksiz konular ama turlu turlu insan var iste..

D Çevrimdışı

değişim

Yeni Üye
19 Şub 2017
6

merhaba

forumda yeniyim herşeyden önce forumdaki bilgiler için tşkl.
izmir özderede triblex yazlık için tavsiye ve bilgi alabilirmiyim.27 m2 salon tavan yüksekliği 2.70 sadece ön kısma bakan bahçe kısmında sürgülü pimapen kapılar var salon açık mutfaklı. ev güney cephe .Bu güzel siteyi :smile:  bulmadan önce beko 18 btu inverter klima önermişlerdi almak üzereydim.üst katta yatak odası ve çocuk odası var ama sadece yatak odasına 9000 btu almayı düşündüm yada yatak odasına almayım üst çatıya misafir için 900o btu taktırayım diyorum.yatak odasıda çatı katıda 12 m2 .ev yeni ve full izolasyonlu çatı dahil.
birde sadece salona 24.btu alsam bütün evi soğutabilirmiyim.

not:sadece 6 ay oturulacak evde soğutma amaçlı ağırlıklı kullanılabilecek öneriniz varsa şimddiden tşk ederim. umarım karışık olmadı.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

değişim' Alıntı:
merhaba

forumda yeniyim herşeyden önce forumdaki bilgiler için tşkl.
izmir özderede triblex yazlık için tavsiye ve bilgi alabilirmiyim.27 m2 salon tavan yüksekliği 2.70 sadece ön kısma bakan bahçe kısmında sürgülü pimapen kapılar var salon açık mutfaklı. ev güney cephe .Bu güzel siteyi :smile:  bulmadan önce beko 18 btu inverter klima önermişlerdi almak üzereydim.üst katta yatak odası ve çocuk odası var ama sadece yatak odasına 9000 btu almayı düşündüm yada yatak odasına almayım üst çatıya misafir için 900o btu taktırayım diyorum.yatak odasıda çatı katıda 12 m2 .ev yeni ve full izolasyonlu çatı dahil.
birde sadece salona 24.btu alsam bütün evi soğutabilirmiyim.

not:sadece 6 ay oturulacak evde soğutma amaçlı ağırlıklı kullanılabilecek öneriniz varsa şimddiden tşk ederim. umarım karışık olmadı.

hoşgeldiniz forumumuza.öncelikle tek klima işine hiçbirzaman sıcak bakmıyoruz.nasılki kombide tek petekle ev iklimlenmiyorsa klima işide bir nevi öyle sayılır.ama evinizin yapı durumu buna müsaitse  faydası olur tabiki.bunun için basit bir kroki çizebilirseniz ona göre değerlendirelim.tabiki en sağlıklısı her odaya bir klima.gerek yakıt gerekse iklimlendirmesi tam anlamıyla yerinde olur.

çatı katları ne kadar izalasyonluda olsa mutlaka ve mutlaka alt katlardan farklı olduğunu hissettiriyor.onun için uygun btu ve fazla risk almamak iyi olur.krokiye göre değerlendirelim.

dersenizki 27  m2 için 18 lik yeterli gelir.tamam diğer odalarınızada 9 luk yeterli gelir.siz henüz karar veremediniz sanırım nereye alacağınıza.anlaşılan oki tek klimayla bütün evi serinletmek istiyorsunuz.bu durum öncelikle çok yüksek fatura olarak kesinlikle size geri döner.iklimlendirme bozuk olur.odalar ters köşe kalırsa hayır beklemeyin tek klimadan.

D Çevrimdışı

değişim

Yeni Üye
19 Şub 2017
6

ilginiz için tşkl.
ancak çizim yapmayı beceremedim malesef.şöyle diyebiliriz.
giriş kat:salon açık mutfak 27m2 camlar doğuya bakıyor yan cephe ise güney
1.kat yatak odası ve çocuk odası(çocuk odası şu an birşey düşünmüyoruz) yatak odası 12m2camlar doğu yan güney 
2.kat çatı katı 12 m2 oda camlar doğu yan güney cephe sürgülü pimapen ve teras
sizden ricam uygun btu tercihi ve marka tercihi .ben beko ve baymak elegans serisi düşünmüştüm ama sizin bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.evde mayıs- kasım arası oturacağımız için daha çok soğutma üzerinde duruyoruz. ev yukarıda da yazdığım gibi full izolasyonlu sıfır villa izmir özdere de ilk senemiz olacağı için yanlış birşey almak istemiyorum.şimdiden tşkl.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt