Öncelikle herkese iyi günler. Forumu 1 haftadır takip ediyorum tüm yorumları okudum konuları araştırdım ve sayenizde Klima hakkında bi bilgim ve fikrim oldu. Oldukça faydalı işler yapıyorsunuz başarılarınızın devamını dilerim Ellerinize sağlık.
Ben İzmirde ikamet etmekteyim, ev Batı cepheli (tam emin değilim). Eski bina yalıtım yok ve 2katlı müstakil evin Üst katı. 17-18m2 salon ve 12-13m2 Oda da kullanılmak üzere Klima taktırmayı düşünüyorum. Hem ısıtma hem soğutmada kullanılacaktır. Kullanım büyük oranda Salonda gerçekleşecek geceleri yatarken Odayla birlikte kullanılacaktır. Aşağıda basitçe kroki çizdim. Evin sağ, sol ve arka cephelerinde binalar vardır. Ön cephede 10.00 - 18.00 saatleri arasında güneş görmektedir. Geceleri Kullanılacak Oda nın camı Çift cam PVC dir.
Samsung klima almayı düşünürken forumunuzu keşfettim ve fikirlerimde ve bütçemde ciddi değişmeler olmasına sebep oldunuz
Samsung'tan , Midea ,ME ve Panasonic e ; Bütçe olarakta 3000den 4.5-5 Bin e kadar terfi ettim.
1- Midea Mission 18.000 veya 24.000 BTU
2- ME SF 50
3- Panasonic Ethera U-18
Bu 3 model arasında kaldım. ME SF50 için 5100tl ve Panasonic U-18 için 5000 tl fiyat aldım kredi kartına 12 taksit.
Sorum şu; Siz hangi klimayı tavsiye edersiniz. SF50 veya Ethera U-18 evimi iklimlendirmek için yeterli gelicekmidir yoksa Midea Mission 24.000 BTU modelini mi tercih etmeliyim?
Şimdiden bilgilendirmeniz için teşekkürler.