emin616' Alıntı:
3 klima derken. Buna ev elektriğide dahil mi? Kullanılan klimaların modelleri ne? Kaç derecede nasıl ne kadar çalışıyor? Ev izolasyonlu mu? Kaç m2 ?Kafamda deli sorular
:
Tam ME için bütçe ayırmaktan vazgeçtim akşama mission almaya gidecekller yapılır mu bana
eh:
Emin kardeşim Aman Kafanız karışmasın her şey bütçeye dayalı. Gönül ister ki herkes kaliteli ve iyi bir klima alabilsin.
Ben de 3 tane me Klima var. Iki tane 9'luk ve bir tane 12'lik var. Yalıtım süper sayılmaz Orta seviye. Üçüncü kat ve üzerinde bir tane boş daire var maalesef ev kuzeye bakıyor.
9 luk 20 saat genelde 27 derecede çalışır ve ara ara turbo moduna alırım
Diğer 9 luk genelde 18 saat ve bazı günler kapanmaz 22-24derecede çalışıyor.malum gençler soğuğu seviyor
12 likse ortalama 18-19 saat hafta sonları ve bazı günler kapanmaz 26derecede çalışır.
Evin elektiriği bu faturaya dahil.normalde 75-85 arası gelir faturam.3 lü tarife kullanıyorum.dikkat etmiyoruz açıkcası etsek fatura dahada düşer.tek dikkat edilen çamaşır ve bulaşık mak ya gündüz yada gece 10 dan sonra çalışır.iki tv iki pc sürekli çalışır.budolabım x large büyük kasa.tabi birde klimadan fazla yakan kazanlı ütü.
Hastanede hastamız olması dolayısıyla sürekli aşşa yukarı gün aşırı ütü yapılır meret 1800 wat çekiyor.geriye diğer ev aletleri kalıyor kettle ,fön mak,....vs gibi.tabi bu ay üst katda tadilat yapıldı matkap vs çalıştı.
Bütün bunlara rağmen gelen fatura 121 tl ve çok memnunum.yalıtım önceside fazla fatura gelmiyordu bana.ne zaman me klimaları aldım rahata erdim.yaz kış sürekli çalışır klimalar.bende kombi tesisatı doğalgaz soba tesisatıda var aynı zamanda.içlerinde en karlısı klima.kombiye göre yarı yarıya fark atıyor.
birçok marka ile aşina oldum kullandım .şu bir gerçektirki asla kaliteyle normal seviye bir cihaz bir olamıyor.heryönden farkı hissediyorsunuz.o yüzdendirki bütçe sıkıntısı olmayanlar için önce kalite diyorum.