Kitap Tavsiyeleri

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Arkadaşlar merhaba,

Distopik roman konusunda araştırmalarımda karşıma çıkan ve sizin de tavsiyeleriniz üzerine Demir Ökçe ve Biz'i okudum. Demir Ökçe çok hoşuma gitti, fakat çevirisinde mi kaynaklı bilemiyorum her ne kadar konusu hoşuma gitse de Biz'i çok beğenemedim. Ama belli bir süre sonra farklı bir çeviriden mutlaka tekrar okuyacağım.

Bu iki kitap arasına birde H.G.Wells'in Zaman Makinesi'ni okudum, bilim kurgu sevenlere tavsiye ederim.

Bu sabah Fahrenheit 451'e başladım, ardından Damızlık Kızın Öyküsü'nü okuyacağım. Sanırım bu kadar distopik roman yeterli şimdilik, içim karardı valla:hihi

Bu iki kitaptan sonra biraz Türk edebiyatına kayıp sevgili E Ertanpel in önerdiği Gelibolu, İnce Memed ve Bereketli Toprakları okuyacağım.

Siz neler okudunuz bu son dönemde, neleri tavsiye edersiniz başka? Kitap ismi yazıp bırakmayın, biraz bahsedin konusundan vs.

Hepinize iyi okumalar?
Eğer distopik, bilim kurgu seviyorsanız Isaac Asimov dan Vakıf serisini öneririm. Üçleme şeklindedir orjinali, ve biraz farklı bir tarzı vardır yine distopik olsa da her şey akla dayalıdır kitabın evreninde. Mesela çok sırrını kaçırmadan yok olma tehlikesiyle karşılaşan ana toplum savaşmak yerine ticaret,siyaset gibi araçlarla kendinden çok güçlü krallıkları kontrol altına alıyor. Biraz karmaşık ve dağınıktır üç kitapta 500-600 yıllık bir zaman dilimi var ve ana karakter yok gibi, sürekli o zamanın insanları üzerinden ilerliyor hikaye. Birde Frank Herbertten Dune öneririm. Distopik değil ama herkesin kafasının hoş olduğu bir evrende geçiyor buda, çok farklı ve ilginç bir atmosferi var. Politik-bilimkurgu bir nevi ama sıkıcı değil çok güzel düşünülmüş, buda biraz karışık birde net iyi kötü algısı olmayan bir kitap. Kimsenin davranışlarını neye göre yaptığını çözemiyorsunuz. Ancak yine de önemli bir bilim kurgu klasiğidir. Türkçe çevirisi var mı nereden bulunur bilmiyorum ama en azından ilk kitabının baskısı olması lazım. Vakıf serisi ise kolay bulunur üçleme halinde satılıyor.
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Günümüzde; okuma, araştırma, bilgilenme ve düşünme özürlü bir kesimin yere göğe sığdıramadığı Osmanlı'nın son dönemini ve bu ahval ve şerait içinde halkın ne zorluklar çektiğini farklı bir bakış açısıyla öğrenmek isteyenlere mükemmel bir kaynak.



IMG_20201120_161958.jpg
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Bu ara sabahattin ali romanlarına sardım ama çok eski kelime olduğu için bazı terimlerin google sayesinde ne olduğunu öğrenmek gerekiyor.
Şubat ayında "Kuyucaklı Yusuf" ile başlayan Sabahattin Ali serüvenim 20'den fazla eser ve hakkında yazılan kitabı okumayla hâlâ devam ediyor...

Dönemi,insanlara verilen değeri, kafası çalışanlara yapılan muameleyi görme açısından araştırıp okumak için mükemmel bir şahsiyet.

Özellikle bu eser çok güzel.


IMG_20201209_124914.jpg
 
BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
957
40
Son dönemde ben ihmal ettim kitaplarımı.. Şuanda "Damızlık Kızın Öyküsü"nü okuyorum ama bitse de gitsek modundayım.

Birkaç tane var sırada, özellikle 18 Mart'tan dolayı yine karşıma çıkan Uzun Beyaz Bulut, Gelibolu ve ayrıca önerdiğin Sabahattin Ali kitapları sırada. Ama oradan bir Yıldız Gezgini'de alabilirim araya Domestos Domestos ?
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
KARDESIMIN-HIKAYESI.jpg
LEYLANIN-EVI.jpg
MUTLULUK.jpg
SERENAD.jpg


Israrla tavsiye....Diğer kitapları da güzeldir...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Guvercin-Gerdanligi.jpg

İbn-i Hazm 'ın da aynı isimde eseri var...Bu daha ilginç ve güzel...
Zülfi Livaneli' nin Engereğin Gözü kitabını aldım, kalemi hoşuma gider ve sürükleyici gelirse diğer eserlerine başlarım. Tavsiye için teşekkürler.

Şu anda, 4'ü okunan, 5'i bekleyen 9 kitap var elimde...
 
OKANTÜRK Çevrimdışı

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
151
48
Heyecan, macera ve aksiyon arayanlara : Robert LUDLUM kitaplarını tavsiye ederim... Geçmişi Olmayan Adam , Sigma Protokolü, Janson Talimatı, Tristan İhaneti...başlıca eserleri...Özellikle Matt Damon'ın canlandırdığı Jason Bourne karakteriyle sinemadan da tanıyoruz...Ama kitapları daha güzeldir.

072314_37042811474092738.jpg
Robert-Ludlum-Sigma-Protokolu.jpg
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Sabahattin Ali'nin Sırça Köşk eserini okumanızı tavsiye ederim.
Tavsiye için teşekkürler... :ok Yazdığı tüm eserleri, eşine dostuna yazdığı mektupları, O'na yazılan mektupları Hakkında çıkan hemen hemen tüm eserleri temin ederek okudum... Bulamadığım iki eseri netten bulup pdf olarak indirdim ama telefondan okumak tad vermediği için kağıda dökülüp okunmayı bekliyorlar. Yanılmıyorsam sadece Hıfzı Topuz'un yazdığı "başın öne eğilmesin" isimli eser var okumadığım, o da sepetimde, elimde okunmayı bekleyen 10-15 kitaptan sonra satın alırım diye bekliyor...

* * *

Sabahattin Ali fanatiği değilim ama yapılan her zulme de karşı durmak insanlık görevim. Bir de dönemleri bu tarz kişiler üzerinden irdelemek hoşuma gidiyor.

Yavuz'dan başlayarak, Abdülhamid ve sonrasının, Atatürk ve çok partili döneme kadar bize öğretilen çoğu şeyin doğru olmadığına delilli ispatlı şahit olmak acı verici.

Özetle, bu coğrafyadan bir cacık olmaz... Onu net olarak anladım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst Alt