Horizon707
Süper Üye
- 4 Eyl 2020
- 795
Eğer distopik, bilim kurgu seviyorsanız Isaac Asimov dan Vakıf serisini öneririm. Üçleme şeklindedir orjinali, ve biraz farklı bir tarzı vardır yine distopik olsa da her şey akla dayalıdır kitabın evreninde. Mesela çok sırrını kaçırmadan yok olma tehlikesiyle karşılaşan ana toplum savaşmak yerine ticaret,siyaset gibi araçlarla kendinden çok güçlü krallıkları kontrol altına alıyor. Biraz karmaşık ve dağınıktır üç kitapta 500-600 yıllık bir zaman dilimi var ve ana karakter yok gibi, sürekli o zamanın insanları üzerinden ilerliyor hikaye. Birde Frank Herbertten Dune öneririm. Distopik değil ama herkesin kafasının hoş olduğu bir evrende geçiyor buda, çok farklı ve ilginç bir atmosferi var. Politik-bilimkurgu bir nevi ama sıkıcı değil çok güzel düşünülmüş, buda biraz karışık birde net iyi kötü algısı olmayan bir kitap. Kimsenin davranışlarını neye göre yaptığını çözemiyorsunuz. Ancak yine de önemli bir bilim kurgu klasiğidir. Türkçe çevirisi var mı nereden bulunur bilmiyorum ama en azından ilk kitabının baskısı olması lazım. Vakıf serisi ise kolay bulunur üçleme halinde satılıyor.Arkadaşlar merhaba,
Distopik roman konusunda araştırmalarımda karşıma çıkan ve sizin de tavsiyeleriniz üzerine Demir Ökçe ve Biz'i okudum. Demir Ökçe çok hoşuma gitti, fakat çevirisinde mi kaynaklı bilemiyorum her ne kadar konusu hoşuma gitse de Biz'i çok beğenemedim. Ama belli bir süre sonra farklı bir çeviriden mutlaka tekrar okuyacağım.
Bu iki kitap arasına birde H.G.Wells'in Zaman Makinesi'ni okudum, bilim kurgu sevenlere tavsiye ederim.
Bu sabah Fahrenheit 451'e başladım, ardından Damızlık Kızın Öyküsü'nü okuyacağım. Sanırım bu kadar distopik roman yeterli şimdilik, içim karardı valla
Bu iki kitaptan sonra biraz Türk edebiyatına kayıp sevgili E Ertanpel in önerdiği Gelibolu, İnce Memed ve Bereketli Toprakları okuyacağım.
Siz neler okudunuz bu son dönemde, neleri tavsiye edersiniz başka? Kitap ismi yazıp bırakmayın, biraz bahsedin konusundan vs.
Hepinize iyi okumalar?