Kitap Tavsiyeleri

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
963
42
İri memeler geniş kalçalar, nobelli yazardan. 2oo küsürüncü sayfada neden bilmem, bıraktım tekrar ele almalı. Merak eden olursa önce kızıl darı tarlalarını okumalı ama. Onu bitireli bi seneden fazla oluyor. En son elimde mavi köpeğin gözleri vardı ama yarıya kadar geldiğimde beynim cozurdamıştı. N'aptın sen be Gabriel'im dedim kendi kendime :kiskis

Ihtiyarların yanında, köydeyim. Eve dönünce yarım kalan 2 kitabı da temizler, Marquez'den devam ederim heralım.
Gabriel amcamın Yüz Yıllık Yalnızlık kitabını okuduktan sonra bir soğudum ondan. kitapta 6-7 jenerasyon var hepsinin adı birbirinin aynısı. ne okudum ben dedim kitabın sonunda. Kırmızı Pazartesi eh işte, ya ben geri zekalıyım adamın kitaplarını anlayamıyorum ya da adam çok derin. eee dünyanın en büyük yazarlarından birisi kabul edildiğine göre ilk seçenek daha ağır basıyor sanırım:deli1

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
850
51
Gabriel amcamın Yüz Yıllık Yalnızlık kitabını okuduktan sonra bir soğudum ondan. kitapta 6-7 jenerasyon var hepsinin adı birbirinin aynısı. ne okudum ben dedim kitabın sonunda. Kırmızı Pazartesi eh işte, ya ben geri zekalıyım adamın kitaplarını anlayamıyorum ya da adam çok derin. eee dünyanın en büyük yazarlarından birisi kabul edildiğine göre ilk seçenek daha ağır basıyor sanırım:deli1
Yok o kadar da haksızlık etmeyin kendinize. Bizler eğlenmek için okuyoruz. Bu zıkkım gayya kuyusundan beter; profesyonel olarak başına geçmeye kalkarsak öncesinde hangi ekollerden, kimlerden etkilenmiş bi onlara bakmak, o etkilendiği yazarları okumak, akımları öğrenmek gerek. Eh, ben edebiyatçı değilim, hatta sözele de pek merakım olmadı ömrüm boyunca. Dolayısıyla illa bir kitabı ya da yazarını çok iyi anlamalıyım demiyorum. Beni aşıyorsa aşıyordur, uğraşmam, derinine de inmem. Bir daha da bulaşmam dediğim çok kitap/yazar vardır. Sadece bi parça obsesyon nedeni ile o kitabı bitirmeye uğraşırım. Yarım bırakılan kitap, bitirilmemiş tabak gibidir benim gözümde. Yazıktır, günahtır.:sirit

El netice: yazılan her kitabın içinden geçip yazarına psikopatolocik analiz yapacaz diye bi şey yok. Seversek sevmişizdir, sevmezsek sevmemişizdir. Edebiyatçı olanlar ya da profesyoneller düşünsün, bene ne.

Bence siz de böyle takılın. :ok

Geri
Üst Alt