RUHİTAN
Aktif Üye
- 11 Tem 2021
- 260
- 65
Ben de Nikon D90 la başladım. Okulun makinesiydi ve okul gezilerinde kullanıyor, öğrencilerin, öğretmenlerin ve olayların resimlerini çekiyordum. Bazen kendim geziye çıktığımda da müdür beyden rica ediyordum ve o da sağ olsun güvendiğinden, makineyi veriyordu. Harika fotoğraflar da çektim. Hatta internet üzerinden bir sürü bilgi okudum, video izledim ve derse baktım. Ama fotoğrafçılık bir çeşit hastalık. Sonra emekli oldum. Bir Nikon D7200 almak istedim, oğlan aldırmadı.? Benim durmayacağımı, dere tepe sürekli gezeceğimi biliyordu. Sanırım o yüzden. Hatta makine 4500 lirayken, 3800 liraya sıfır bulmuştum. Hala almadığıma pişmanım. Şimdilerde 13 bin civarında. Ama dediğim gibi fotoğrafçılık bir çeşit hastalık. İnsan kendini çok çabuk kaptırıyor. Gezdiğiniz yerlerde etrafın güzelliğini yaşayacağınıza, ilk işiniz, 'Nasıl bir kare yakalayabilirim?' oluyor... En kötüsü de, trekking gezilerinde oluyor. Herkes kendi fotoğrafını çektirmek istiyor ve sizi kullanmaktan hiç çekinmiyorlar... Bir bakıyorsunuz bir taraftan spor yapıp eve geldiğinizde dinlenme varken, saatlerce fotoğraf düzenleyip webe atmakla uğraşıyorsunuz... Yinede güzel bir uğraşı ama ekipmanlar çok pahalı ve artık bütçe buna yetmiyor...10-18 efsane bir lens ve çıktığında sadece 800 liraydı ? almadım, tamron 70-300 vc usd 800 liraydı almadım ve bende sizin gibi git gide uzaklaştım şu an makine yanımda bile değil ama bakalım Adem hocamın heyecanı bizi yeniden canlandırır belki