Bu ülkede HOBİ lüks müdür?
2016 da aldığım aynasız sony a6000 16-50mm kit lens ile başlayıp (1500tl ye almıştım çanta ve hafıza kartı dahil) , tavsiye üzerine canon fd 50 mm 1.4 S.S.C almıştım. Adaptor ile takıp manuel ayarla fotoğraf çekmek bu hobiye daha çok bağlamıştı. Bilen bilir efsane lenstir. Bilmeyen varsa da bir denemesini tavsiye ederim.
Sonraları kuş gözlemciliğine merak saldım bu hayat koşturmacasında fark edemediğimiz (büyükşehirlerde bile) yüzlerce çeşit kuş olduğu konusunda aydınlanma yaşadım

Tabi bu yolda sosyal medyada ünlü olan kuş dedektifleri (birddetective/ emin yoğurtçuoğlu), alpertüydeş, ali şenel , ali atıcı gibi (ve daha niceleri) ile karşılaşıp takip ettim. Ettikçe ufkum daha da açıldı tabi. trakus ile tanışıp web sitesine üye olup kuş seslerini dinleyip tanımaya çalıştım. Kuş tanımlama kitabını satın aldım. Trakus un Türkiyenin kuşları kitabı ülkemiz için gurur verici bir çalışma.
Tabi o zamanlar online alışveriş sitelerinde favoriye attığım kuş fotoğrafçılığına uygun zoom lensler 5-6 ya katladı. Almak daha da hayal oldu. Kuş fotoğrafçılığı için olmasa da iki sene önce sony 24-240mm lens alabildim. Şu an onun da fiyatı 2 kat arttı. ( Apsc bir makine olduğu için Crop faktör ile 1,5 kat artıyor oluyor sana 360mm)
Sosyal medyanın belki de en güzel yararı bana bu oldu. Güzel insanların bilgilendirici yaban hayatı fotoğraflarıyla hobiyi daha bilinçli ve disiplinli hale getirmeye çalıştım.
35li yaşlardan sonra hiç planlamadığım bir yolda aöf İkinci üniversite ile fotoğrafçılık ve kameramanlık okuyorum

Açık öğretim harçları da 2 ye katladı
Bir hevesle aldığınız makineyi bir kenara attıysanız, instagramdan bir kaç kaliteli insan takip ederek gaza gelebilir, doğaya hayran kalip en azından böcek cücek kelebek çekerek makinanın hakkını verebilirsiniz. Forumun formatına uygun olarak tavsiyem budur

ve son tavsiye: favorilere attığınız makine varsa takip etmeyin artık, daha çok moral bozuyor

)))