JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

N Çevrimdışı

naftalin34 

Aktif Üye
7 Şub 2018
213
53
Adem Helvacı Ado üstada çoook teşekkür ediyorum..bu tv yi almakla iyi bir iş yaptım..ado sayesinde oldu..bu arada renklerde canlılık yok diye yazmıştım...meğerse hdmi bağlantısı yapanların bir takım ayarlar yapması gerekiyormuş...adem bey sağolsun üşenmedi bana whatsup tan yazdı..bu sorunu olan varsa adem beyden yardım alabilir...

V Çevrimdışı

Volki36

Yeni Üye
25 May 2018
23
35
Adem Helvacı Ado üstada çoook teşekkür ediyorum..bu tv yi almakla iyi bir iş yaptım..ado sayesinde oldu..bu arada renklerde canlılık yok diye yazmıştım...meğerse hdmi bağlantısı yapanların bir takım ayarlar yapması gerekiyormuş...adem bey sağolsun üşenmedi bana whatsup tan yazdı..bu sorunu olan varsa adem beyden yardım alabilir...
Benim de renkler cansız hocam yardımcı olur musunuz

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar selamlar;

TV'yi bugün aldım, kardeşim servisi aramak için kutunun içini açmış, yani ön kapaklarını açmış kartonun, hiçbir ambalajı açmamış. Karton kısımları bantla dahi yapıştırsak ambalaj açılmadığı için açıldı sanılmayacak ama böyle bir şey yapmak istemiyorum. Yetkililere servis numarasını bulmak için açtığımızı ama ambalajları görüldüğü gibi açmadığımızı söylersek ve onlar da teyit ederse olası olumsuzlukta garanti kapsamı dışında mı sayılır mı?

Bir arkadaşımız yukarıda açarsak garanti dışı kalır demiş de o zaman neden 3 yıl garanti veriliyor? 3 yıl boyunca açmayalım mı? Ne düşünüyorsunuz? Bu arada ben de haftaya çağırmayı düşününüyorum, badana yapmam gerek eve.

Selamlar;

Garanti ve Sigorta konularını biraz karıştırdığınızı düşünüyorum.

Garanti, firmaların üretiikleri ürünlerde belirtilen süre içerisinde KENDİLİĞİNDEN ve/veya İMALAT KAYNAKLI bir kusur olması durumunda size sunulan ücretini ürünü satın alırken peşin ödediğiniz bir HİZMET dir .

Garantiyi zaten siz ürün ile birlikte satın alıyorsunuz, Kapsamı ise 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu ile Garanti belge yönetmeliğinin çizdiği sınırlar dahilindedir.

Yani satın aldığınız (Örnek bu TV) ürün Şebeke voltajının birden bire yükselmesinden kaynaklanan şekilde arıza yapmış ise, İlgili kanun maddelerinde de belirtiğildiği üzere garanti kapsam dışında hizmet alır.

Satın aldığınız ürünün panelini camsil sıkarak temizlediyseniz ve TCON ünitesine sıvı gitmiş ise garanti dışı hizmet alırsınız.

Ürün taşıma kaynaklı hasar görmüş ve panel kırılmış ise garanti dışı hizmet alırsınız.

Tüketici gözü ile bakarsanız haklısınız ''Ne ise yarar o zaman bu garanti?'' diyebilirsiniz.

Peki o zaman konuya bir de şöyle bakalım

1 inci maddede ürünün bozulmasına sebep olan ne idi? ELEKTRİK. Zira bu ürün stabil 220 volt elektrik enerjisi ile çalışmak üzere imal edilmiş ama ürüne 270 volt girmiş. Elektrik ile ilgili bize hizmet sağlayan kim? AYDEM AEDAŞ İDAŞ TEDAŞ vs

2 inci maddede ürünün bozulmasına sebep olan kim di? Tüketici, zira sıvının o TV de işi ne? Ekran temizleme prosedürlerine uymamış, kullanma kılavuzunu okumamış.

3 üncü maddede ürünün bozulmasına sebep olan kim di? kargo elemanı, zira karpuz taşır gibi tv taşıyorlar

Basit 3 madde sıraladım, 3 ünde de TV yi üreten firmanın hiç bir kusuru yok, ama tüketici istiyr ki satın aldığı marka tüm bu hasarları kusurları GARANTİ adı altında telafi etsin :))

Üretici firma da dahil olamk üzere herkes sorumluluk alanı kadar mesuldür :ok

Elektrik çok gitti ise sorumluluk elektrik işletmesinin
TV ye su gitti ise sorumluluk müşterinin
TV kırık ise sorumluluk kargo şirketinin.

İşte sizi ilgilendiren kısmı en son madde.

Burada üretici firmaları çok suçlayamıyorum zira durum inanılmaz suistimale açık.

Açıp beğenmeyip HEMEN iade etmek için panel kıranlar
Açıp aylarca kullanıp sonra iade etmek için panel kıranlar
Kayıtdışı montaj yapılıp bir kaza sonucu paneli kırılan tv y kutuya koyup ''Açtık kırık çıktı'' diyerek müşteri hizmetlerine kayıt açtıranlar ve abartısız 10 larca gerekçe sayabilirm size.

Kurumsal anlaşmalar gereği kırık çıkan paneller kargo şirketine fatura edilir lakin bu anlaşmaların içerisinde enteresan maddeler var ve kargo şirketleri de kaçış yolları arıyor ve hatta bir çok kargo şirketi artık belli bir hacim üzerindeki eşyaları kurumsal kanaldan taşımayı kabul etmiyorlar.

Diyeceğim o ki azizim ''O zaman neden 3 yıl garanti veriyorlar?'' sorunuz, bu derece karmaşık bir konu için oldukça subjektif bir yaklaşım :kiskis

Bu kadar karışık yazdıktan sonra da şunu belirtmek isterim ki koliyi açmışsınız madem, hemen tv yi fişe takıp bakın paneli kırık mı değil mi diye zira başka canınızı sıkabilecek en ufak bir durum olmaz.

Panel sağlam olsun gerisi sorun değil, gelen arkadaşlara ''Mağazada deneyerek aldık'' diyebilirisniz. :ok

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Ne gibi ayarlar yaptınız bizimle de paylaşırmısınız

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar önemli bir uyarıda bulunmak isterim.

TV lerini harici kaynaktan kullanan kardeşlerimiz, (HDMI) mutlaka kullandıkları port üzerinden GELİŞMİŞ ayarı seçsinler.

Menü - Ayarlar - Kaynak listesi - İlgili port yoluyla ilerleyip GELİŞMİŞ seçebilirsiniz :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Valla hocam karar vermem de siz inanılmaz etkili oldunuz utandırmak ne kelime televizyonda her güzel maç ve film izlediğimde mutlaka size hayır dua edeceğim LG G4 var Adem Helvacı Ado Hocam ben de .. Telefonu kasıyor diye güncelleme yapmamıştım eski sürüm olduğu için olabilir mi acaba

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyor ve hayır dualarınızı peşn peşin kabul ediyorum :kiskis

Hmmm bunun cevabını güncelleme yapmadan bilemeyiz ki değerli kardeşim :alala

O Çevrimdışı

olygosen

Yeni Üye
25 May 2018
40
41
Adem Helvacı Ado

Aslında böyle düşünmemiştim hiç, çünkü bu gibi durumlarda hak iddia edemem. Teorik olarak ürünü servis olmadan açıp kullanmak istediğimde imalattan kaynaklanmış fiziksel bir hasar (olduğu çok belli ise) ve yazılımsal bir problem varsa tüketici haklarımı kullanırım. Bunun dışında hak talep etmem. Kaldı ki, yazılımsal, tamamen imalattan kaynaklı bir hatayı 1 aylık kullanım sonrası da fark edebilirim. İşte bu noktada 3 yıllık garantinin anlamını sorgularız. Benim hatam dışında gelişirse ve ispat edilirse... Tabii ki dediklerinize hak veriyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Ado

Aslında böyle düşünmemiştim hiç, çünkü bu gibi durumlarda hak iddia edemem. Teorik olarak ürünü servis olmadan açıp kullanmak istediğimde imalattan kaynaklanmış fiziksel bir hasar (olduğu çok belli ise) ve yazılımsal bir problem varsa tüketici haklarımı kullanırım. Bunun dışında hak talep etmem. Kaldı ki, yazılımsal, tamamen imalattan kaynaklı bir hatayı 1 aylık kullanım sonrası da fark edebilirim. İşte bu noktada 3 yıllık garantinin anlamını sorgularız. Benim hatam dışında gelişirse ve ispat edilirse... Tabii ki dediklerinize hak veriyorum.

Tabi tabi azizim, benim ısrarla UZUN GARANTİ diye vurgulama nedenim de bu dur.
Vurguladığım ikinci önemli husus ise GÜVENİLİR FİRMA dır, İşte burada da devreye VESTEL giriyor zira istisnai bazı durumlar dışında ben gerçekten Tarkan Tekcan Yönetimini çok çok başarılı buluyorum :ok

Bakmayın siz ülkemiz genelinde garanti uygulamaları kabustur ancak VESTEL de 1-2 tık daha iyi ilerler süreç :ok

V Çevrimdışı

Volki36

Yeni Üye
25 May 2018
23
35
Netflix i ücretsiz kullanabilir miyiz arkadaşlar ben üye oldum paket almamı istedi

Geri
Üst Alt