JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

memcho Çevrimdışı

memcho

Yeni Üye
24 May 2018
21
40
Bende de dün netflix bağlantı yok hatası verdi. Ayarlardan ağ ayarlarına girdiğimde bağlantı şeklinin "kablolu bağlantı" olarak kaldığını gördüm. Değiştirmek istediğimde kablosuz bağlantının olmadığını farkettim. yani sağa sola kaydırdığınızda "kablolu bağlantı - devre dışı" seçenekleri çıkıyor. Halbu ki orada "kablosuz bağlantı" seçeneğide bulunması gerekiyor diye düşündüm. Kumanda ile diagnostiğe girip fabrika ayarlarına dönünce düzeldi. Şimdi şunu biliyoruz artık "PLANLI ESKİTME" denen bir program var ve şu an çoğu işletme bu programa dahil. Ama en azından garanti süresi bitimine göre veya minimum 2 yıl dolacak şekilde eskitme programı ayarlanıyor da bu televizyon daha kısa sürede sıkıntı çıkarmaya başladı. Bazı donma kasmalar yüzünden elektrik bağlantısını açıp kapatmalardan bahsetmiyorum bile. Bakalım daha nelerle karşılaşacağız.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Merhaba,

Birkaç gündür televizyonda (JVC 50VU73T) bir ağırlık söz konusu, kumandadan kapatma tuşuna basıyorum 3-4 saniye sonra tepki veriyor, kapanması da ayrıca uzun sürüyor, ışık yanıp yanıp sönüyor.

bu arkadaşın derdi ne olabilir acaba? ?

Şimdiden teşekkürler..

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba,

Birkaç gündür televizyonda (JVC 50VU73T) bir ağırlık söz konusu, kumandadan kapatma tuşuna basıyorum 3-4 saniye sonra tepki veriyor, kapanması da ayrıca uzun sürüyor, ışık yanıp yanıp sönüyor.

bu arkadaşın derdi ne olabilir acaba? ?

Şimdiden teşekkürler..
havalardan kaynaklı olsa gerek :) bi soğuk bi sıcak :)
arada tv önbelleklerini silmek factory reset yapmak gerekir. biliyorsunuzki telefonda bile her yaptığınız herşeyi bir yerde kaydını alıyor. ve donma yavaşlama söz konusu oluyor.

B Çevrimdışı

bilgi0102

Yeni Üye
8 Haz 2018
9
44
Eski yazılımda kanalları istediğimiz gibi taşıyabiliyorduk. Şimdiki yazılımda bunu yapamıyoruz galiba. Kanal sırasını değiştirmenin bir yolu var mı?

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
havalardan kaynaklı olsa gerek :sirit bi soğuk bi sıcak :sirit
arada tv önbelleklerini silmek factory reset yapmak gerekir. biliyorsunuzki telefonda bile her yaptığınız herşeyi bir yerde kaydını alıyor. ve donma yavaşlama söz konusu oluyor.

teşekkürler.. factory reset yapınca yazılım anlamında herhangi bir kayıp oluyor mu? tv kanal listesi vs önemli değil, turkcell tv + kullanıyorum zaten..

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
teşekkürler.. factory reset yapınca yazılım anlamında herhangi bir kayıp oluyor mu? tv kanal listesi vs önemli değil, turkcell tv + kullanıyorum zaten..
Kanal listesi silinir. Tv resetlenir. Uygulama içinde yüklü ise birşey olmaz. Ama modalama ile actiysaniz ona kesin bişey diyemem

A Çevrimdışı

Adilatas

Yeni Üye
3 Mar 2019
1
37
Arkadaşlar mrb...bu televizyonu wifi üzerinden telefonla kontrol eden biri varmı acaba? Uygulama indiriyorum aynı wifi ye bağlıyız ama bi türlü beceremedim...yanıtlarınız için tşkler...

G Çevrimdışı

Geborenzi

Yeni Üye
29 Eki 2018
5
39
Tv'nin kendi netflix uygulamasında kendi renk ayarlarımızı yapamıyoruz, ön tanımlı ayarları kullanmak zorunda kalıyoruz. Onlar da iyi ayarlanmadığı
için ps4'ün netflix uygulamasını kullanmak zorunda kalıyorum. Yazılımla ilgili bir sorun bu tabi. Bir sonraki güncellemede bununla ilgili bir düzeltme yapılabilir mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu tvyi alabilirsin hocam.. iptv kullanıyorum ve donma sorunum neredeyse yok.. iptvnin kalitesinden kaynaklı.

tvyi açmamla birlikte ps4de açılıyor. bunu engellemenin bi yolu var mı arkadaşlar?
Ayarlarda CEC ile ilgili iki ayar var. ikinci ayarı kapatırsanız ps4 açtığınızda tv açılmaz. PS4'te de "HDMI Cihaz Bağlantısı"nı kapatırsanız tv açtığınızda ps4 açılmaz.

Teşekkürler hocam.. bir de ps4 ekranındayken menü tuşu çalışmıyor ekran ayarlarını yapmak için tvye geçmem gerekiyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
Ayarlar'dan CEC'i kapatın.

Tv'nin kendi netflix uygulamasında kendi renk ayarlarımızı yapamıyoruz, ön tanımlı ayarları kullanmak zorunda kalıyoruz. Onlar da iyi ayarlanmadığı
için ps4'ün netflix uygulamasını kullanmak zorunda kalıyorum. Yazılımla ilgili bir sorun bu tabi. Bir sonraki güncellemede bununla ilgili bir düzeltme yapılabilir mi?

Ayarlarda CEC ile ilgili iki ayar var. ikinci ayarı kapatırsanız ps4 açtığınızda tv açılmaz. PS4'te de "HDMI Cihaz Bağlantısı"nı kapatırsanız tv açtığınızda ps4 açılmaz.

Ayarlar'dan CEC'i kapatın.
Her kaynakta yaptığınız ayar sadece oraya ait. Yani tv bölümünde yaptığınız ekran ayarı ps4'te işe yaramıyor. Ps4'te ayrı ayarlamanız lazım.

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

Darkgod

Yeni Üye
3 Şub 2018
24
Bende de dün netflix bağlantı yok hatası verdi. Ayarlardan ağ ayarlarına girdiğimde bağlantı şeklinin "kablolu bağlantı" olarak kaldığını gördüm. Değiştirmek istediğimde kablosuz bağlantının olmadığını farkettim. yani sağa sola kaydırdığınızda "kablolu bağlantı - devre dışı" seçenekleri çıkıyor. Halbu ki orada "kablosuz bağlantı" seçeneğide bulunması gerekiyor diye düşündüm. Kumanda ile diagnostiğe girip fabrika ayarlarına dönünce düzeldi. Şimdi şunu biliyoruz artık "PLANLI ESKİTME" denen bir program var ve şu an çoğu işletme bu programa dahil. Ama en azından garanti süresi bitimine göre veya minimum 2 yıl dolacak şekilde eskitme programı ayarlanıyor da bu televizyon daha kısa sürede sıkıntı çıkarmaya başladı. Bazı donma kasmalar yüzünden elektrik bağlantısını açıp kapatmalardan bahsetmiyorum bile. Bakalım daha nelerle karşılaşacağız.
Yazılım versiyonu kaç acaba sizin?
Aynı kablosuz sorununu yaşıyorum ve fişi çıkar/tak yapıyorum mecburen.

G Çevrimdışı

Geborenzi

Yeni Üye
29 Eki 2018
5
39
Loş ışıklı sahnelerde siyah veya koyu alanlarda çok fazla gürültü (grain/noise) oluyor, Ps4 veya tvnin netflix uygulaması farketmeksizin. Var mı böyle bir şikayeti olan?

Geri
Üst Alt