Umut Barış Hocam Geçen Sene Kardeşime Vatan Bilgisayardan bu bilgisayarı aldık
Yalnız Kardeşim bilgisayarın açılış hızından yavaşlığından dolayı memnun değil bilgisayarın daha 1 sene garantisi var ssd alıp taktırmayı düşünüyoruz buda garanti dışı kalmasına sebep olacak doğal olarak sizin tavsiyeniz nedir ve bu ssd
bizim bilgisayara uyarmı ve işletim sistemi üstünde geldi bilgisayarın, orijinal aynı lisansı işletim sistemini ssd ye sorunsuz kurdurabilirmiyiz
Merhaba. Görev yöneticisi > Başlangıç kısmından işinize yaramayan, açılışı yavaşlatan yazılımların başlangıçta çalışmasını engelleyebilirsiniz.
Klavyeden Windows Logosu ile birlikte r harfine basın. (Çalıştır penceresini açar.)
Çıkan kutucuğa dfrgui yazın, enter'a basın, disk birleştirme yaptırın.
Uzun süre birleştirme yapılmamış sabit disklerde erişim hızı yavaşlar, çünkü dosyalar dağınık halde diske kaydedilir.
SSD'lerde ise birleştirmeye ihtiyaç duyulmaz çünkü sabit disklerdeki gibi hareketli manyetik okuyucu kafa gibi erişimi yavaşlatan bir elemanları yoktur.
Erişim hızı oldukça yüksektir.
Belli bir bütçeye kadar olan dizüstü bilgisayarlarda genelde 5400 devir sabit disk kullanılır, bu devirde açıkçası işkence gibidir.
Okuma düzeneğinin getirdiği yavaşlık yetmiyormuş gibi devirden dolayı da ekstra bir yavaşlığa neden olurlar.
Maddi durumunuz varsa SSD'ye mutlaka terfi edin derim.
Çoğu firma garantili üründe tüketicinin müdahale etmesini garanti dışı bırakıyor.
SSD'yi alıp yetkili servise takmasını ve ürün içinde gelen işletim sistemini kurmasını talep edebilirsiniz.
Hangi marka konusuna gelecek olursak, bu işte şu an zirve Samsung'da.
Bütçeniz yoksa da HDD'ye göre oldukça iyi alternatif bolca mevcut.
Fazla bütçem yok diyorsanız, bu linteki (
) aparatı da alır, hem SSD hem HDD kullanabilirsiniz.
Bu aparatı da optik sürücünüzün (DVD R/W) yerine taktırır, böylece fazla ücret ödemeden daha fazla depolama kapasitesine sahip olabilirsiniz.
Yalnız aynı aparatın 12 mm olanı da var, cihazın kalınlığına göre seçmeniz gerekiyor.
SSD için bütçenizi belirtirseniz size model tavsiyesi verebilirim.