Önemli Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Tv. Yazılım Modlama [ilk Mesaj Güncel]

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Arkadaşlar, bana MB130 tvnizin Menü+4725 yaparak varsa OPTIONS 2 ve OPTIONS 3 lerin resmini yayınlayabilirmisiniz?
Neyse;
Ben yaptım yine yapacağımı,sonunda ekranımı karartan saçma sapan menüden kurtuldum,işte 366y yazılım+meşhur kırmızı menü ,şimdi diyeceksiniz ki "yahu vardı zaten o ,ne gerek vardı bütün bunlara" diye :gul
366y kırımızı görmedim ama varsada olsun,en azından burada bana ait ayarlarım var,işte kodlar:

Kod:
# cd
# mount -o remount, rw /vendor    <----------------ÖNCE VENDORU YAZILABİLİR BAĞLADIK
# cd vendor           <---------------- SONRA VENDOR KLASÖRÜNE GİRDİK
# ls
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd  fonts
Netflix                               html_applications
antix                                 lib
app.cfg                               lib.tar.gz
appmgr                                mb95_langprofile.bin
aurora.elf                            opera_dir
bcm_module                            opera_update
bigbang                               playready.html
bsa_server                            sample_widi.config
config                                sspk.html
config_mb90                           stagecraft
discretix_drm_data                    svcmgr
dynamic_ui                            vendor
# rm -R dynamic_ui     <-------  ÖNCEKİ dynamic_ui  KLASÖRÜNÜ SİLDİK
# ls  <----- KLASÖRÜ KONTROL ETTİK,SİLİNMİŞMİ DİYE...
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd  html_applications
Netflix                               lib
antix                                 lib.tar.gz
app.cfg                               mb95_langprofile.bin
appmgr                                opera_dir
aurora.elf                            opera_update
bcm_module                            playready.html
bigbang                               sample_widi.config
bsa_server                            sspk.html
config                                stagecraft
config_mb90                           svcmgr
discretix_drm_data                    vendor
fonts
# cd
# ls    <-------   AŞAĞIDA GÖRÜNENLER TVnin KÖK YANİ / BAĞLANMA NOKTASI (/ İLE GÖSTERİLİR)
application   config        init          mnt           sbin          usb
applications  dev           lib           mtd_rwarea    subsystem     usr
bin           etc           linuxrc       opt           swf           var
buffer        font          lost+found    proc          sys           vendor
conf          home          mconf         root          tmp
# cd mnt/hd0a     <-------   USB BELLEĞİN İÇİNE GİRDİK
# ls   USB BELLEĞİMİZİ KONTROL EDİYORUZ
CLONE00001        dvr               power_up.txt      upgrade_mb90.bin
Profile           firmware          red
# cd red   <--- KIRMIZI MENÜ İÇİNE GİRİYORUZ
# ls
default_preset_services.sdx  dynamic_ui                   power_up.txt
# cp -R dynamic_ui  /vendor    <-------------- KIRMIZI MENÜYÜ VENDORA KOPYALA DİYORUZ
# cd
# ls
application   config        init          mnt           sbin          usb
applications  dev           lib           mtd_rwarea    subsystem     usr
bin           etc           linuxrc       opt           swf           var
buffer        font          lost+found    proc          sys           vendor
conf          home          mconf         root          tmp
# cd vendor    <----- KOPYALAMADAN SONRA VENDORA GİRİP BAKIYORUZ,KOPYALANMIŞMI
# ls
BCM20702B0_002.001.014.0505.0619.hcd  fonts
Netflix                               html_applications
antix                                 lib
app.cfg                               lib.tar.gz
appmgr                                mb95_langprofile.bin
aurora.elf                            opera_dir
bcm_module                            opera_update
bigbang                               playready.html
bsa_server                            sample_widi.config
config                                sspk.html
config_mb90                           stagecraft
discretix_drm_data                    svcmgr
dynamic_ui                            vendor
# cd
#

IMG_20181207_173915.jpg

IMG_20181207_182924.jpg

T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45
Sn. @ teraspy teraspy, çalışmalarını ilgiyle izliyorum. Tabii, biz son kullanıcılara olan yansımalarını daha çok merak ediyoruz. Bu arada, başka bir şey sormak istiyorum.

Şimdi modlama yoluyla Tv'lerle oynuyoruz. Bilgisayara istediğimiz programları kurup, silmek gibi işlemler yapıyoruz. Bilgisayarlarda bir süre sonra yavaşlamalar oluyor. Bunun için bilgisayara genelde format atıyoruz. TV'lerde ne yapacağız. TV'yi formatlamak istersek full yazılımı yüklemek gerekir mi? Ya da, Tv'den aldığımız orjinal HW ve SW'leri geri yüklemek yeterli olur mu?

Ayrıca, bu tv'ler linux tabanlı olduğuna göre, linux uydu alıcılarının yaptığı işlemleri ne zaman yapar hale gelebilecekler?

T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45
Sn. @ teraspy [IMG]https://tavsiyeforumu.com/data/avatars/s/4/4273.jpg?1544480068[/IMG] teraspy teraspy, internette şöyle bir bilgiye rastladım. Ama, kendim denemedim.

1. Televizyonu açın ve WLAN / LAN'ınıza bağlayın.
2. TV menüsünde telnet bağlantısına izin verin.
3. TV'nizin IP adresini girin (örn. 192.168.100.50).
4. PC'nizde Macun'u başlatın (aynı ağa bağlanmalıdır)
5. IP adresini girin (örn. 192.168). 100.50)
6. Bağlantı noktası 1986'ya girin
7. "Bağlantı Türü" Telnet
8. "Aç' a tıklayın -> Televizyona bağlantı başlatıldı. Devam edene kadar yaklaşık 30 saniye beklemeniz tavsiye edildi.
9. Yeni boş pencerede şunu girin: / bin / telnetd -l / bin / sh (enter tuşuna basın)
10. Şimdi Putty'yi kapatabilir ve tekrar başlatabilirsiniz.
11. "Ana Bilgisayar Adı (veya IP adresi)" içinde TV'nizin IP adresini girin (örn. 192.168.100.50)
12. Bağlantı noktası 23 girin.
13. "Bağlantı Türü" Telnet
14. "Kayıtlı Oturum" içinde bağlantı adını girin (örn. TV) ve "Aç" düğmesine tıklayın.
15. Şimdi bağlantıyı tıklayın, örneğin TV. Ardından "Aç" düğmesine tıklayın -> Televizyon bağlantısı başlatıldı.
16. Şimdi giriş ve şifre ile giriş

yap Giriş: root
Şifre: mb704725

Artık TV'nizde Linux'a tam erişiminiz var ve linux komutlarını bilerek kendinizi sistemde blister edebilirsiniz. Ama bu böyle devam dosyaları ve kaydedebilir ya da silmek için yeteneği olmadan. Yani "salt okunur" bir sistem olduğunu unutmayın. Buna karşılık, bir hafıza kartı üzerinde. Örn dosyaları kopyalayabilir veya USB portuna takılı sürücü.
LAN soketi veya WLAN modülü ile donatılmış başka bir şase içinde böyle bir bağlantı da mümkündür. Ancak, giriş ve şifre elbette farklıdır.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sn. @ teraspy teraspy, çalışmalarını ilgiyle izliyorum. Tabii, biz son kullanıcılara olan yansımalarını daha çok merak ediyoruz. ...TV'lerde ne yapacağız. TV'yi formatlamak istersek full yazılımı yüklemek gerekir mi? Ya da, Tv'den aldığımız orjinal HW ve SW'leri geri yüklemek yeterli olur mu?
Ayrıca, bu tv'ler linux tabanlı olduğuna göre, linux uydu alıcılarının yaptığı işlemleri ne zaman yapar hale gelebilecekler?
internette şöyle bir bilgiye rastladım. Ama, kendim denemedim.
Önce teşekkür ederim,aslında iyi bir "kurcalacıyım"
s1.gif
,evet ,tvlerde de dolan bir bellek var ama bu işletim sistemli pc veya telefonlar gibi değildir,kapatınca zaten öntanımlı olarak boşalıyor bellek,ve bu sadece tarayıcı belleği,zaten smart girilse bile bizi link ile bir web sitesine gönderiyor,bizim(en azından benim )tvlerde uygulama yok zaten,kısayollar var sadece (link)
Tvden alınan profil dosyaları tvye tanımlanmış sistemi(diyeyim) açıp-kapatmak için varlar(kabaca) , onların pek belleği boşaltmakla ilgisi yok maalesef,aslında tvnin öntanımlı bilgileri vardır profillerde,(tabii ben böyle yazıyorum ki bu satırları herkes okuyor,anlaşılsın istedim açıkçası)
İkinci olarak internette rastladığın bilgi doğru bilgidir,yukarıda anlattığım olayda benim de kullandığım uygulamadır,ben telnet kullanıyorum,elim daha alışık telnete(diyeyim)
s1.gif
,Kolay görünür ama çok risklidir,elde mutlaka full yazılım olmalı kurcalarken,mesela bizim tvnin fazla boş alanı yok,10 mb'lık veri kopyaladım,5.5mb aldı ve "yer kalmadı" diyerek yüklemeyi kesti,tabii o bölüm içinde verdi hatayı,çünkü bizim tvlerde 5 bölüm var,ama benim için önemli olan kök sistemine müdahele etmekti(r)

digiulama Çevrimdışı

digiulama 

Süper Üye
5 Nis 2018
882
43
telnet 23 ftp 21 port dreamboxlarda dosya değişiminde kullanıyoruz tam erişim için dosya değiştirmek için mükemmeldir

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
telnet 23 ftp 21 port dreamboxlarda dosya değişiminde kullanıyoruz tam erişim için dosya değiştirmek için mükemmeldir
dreambox dosya sistemi alanı daha genişti,diğer tvleri bilmem ama benim tv kök dizini kısıtlı olunca sadece "lahavleeee" deyip ,kollarımı birleştirip tv ye bakıyorum :hihi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
MB100 şaseli tv'lerin kök dizini nasıl veya ne kadar boş acaba?
İnan bilgim yok,bende yükleme yapmaya kalkınca öğrenmiştim kendi tvmde,yani ne kadarının kök dizin(öyle deriz linuxta,HDD gibi düşünülebilir kabaca) için ayrıldığını bilemiyorum,hatta çeşitli komutlar verdim ama istediğim cevabı tam alamadım.

EK:
Şimdi MB100 kartın yükleme içeriğine baktım,aşağıdaki ekte görünen herhalde alanı olabilir
Kod:
# Load mb100_en.bin
fatload usb 0:1 A0100000 mb100_en.bin
aesdec 0xA0100000 $(filesize)

#kernel(5/8MB)
mmc create KL 0x800000
mmc write.p 0xA0100010 KL 0x800000

#rootfs(20/32MB)
mmc create RFS 0x2000000
mmc write.p 0xA0900010 RFS 0x2000000

#vendor(290/400MB)
mmc create VEN 0x19000000
mmc write.p 0xA2900010 VEN 0x19000000

#config(16/64MB)
mmc create CON 0x4000000
mmc write.p 0xBB900010 CON 0x4000000

#tee(4/6MB)
mmc create tee 0x600000
mmc write.p 0xBF900010 tee 0x600000

#tee Signature
store_secure_info kernelSign 0xBFF01010
store_secure_info teeSign 0xBFF01230
store_nuttx_config NuttxConfig 0xBFF00010

#buffer(464MB)
mmc create BUF 0x1D000000
mmc erase.p BUF

#data(2705MB)
mmc create DAT 0xA9100000
mmc erase.p DAT

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

tartar10 

Aktif Üye
8 Kas 2018
208
45
Denemek lazım. Ama, zaman lazım. Bir de evdeki,ler TV'yi bozacaksın diye fazla kurcalatmıyorlar. Yoksa, kendin meraklıyımdır. Hele bir de oscam'ı çalıştırabilsek çok hoş olacak.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bir de evdeki,ler TV'yi bozacaksın diye fazla kurcalatmıyorlar. Yoksa, kendin meraklıyımdır. Hele bir de oscam'ı çalıştırabilsek çok hoş olacak.
ilk başlarda bizim hanımda kızıyordu,ama artık birşeyi yapınca "hiç şaşırmıyorum" demeye başladı,hatta geçenlerde a101de tornavida takımı görmüş " alo,alayımmı,işine yararmı" diye telefon etti.:haha1
Oscam'ı ilişkilendirmek lazım,ben kendime derledim,konsolda çalışırdım,bakayım ne yapıyor-ne yapmıyor diye,yani tek başına bir işe yaramıyor,birde bu konuda pekde bilgim yok,benim gözde cihazım humax idi ozamanlar,ama ilgilenmiyorum da diyemem,şimdilerde kök dizininden neleri silebilirim onlara bakıyorum,yani sildiklerim tvnin çalışmasını etkilermi etkilemezmi diye.

digiulama Çevrimdışı

digiulama 

Süper Üye
5 Nis 2018
882
43
Oscam da duruyor bir zaman sonra ben bir cihazda denedim 11397 1.20 attım sistem kendini durduruyor lib dosyalarını editlicek biri lazım vestele uyduracak yani

Geri
Üst Alt